Přejít na obsah

DarioGraziano

Členové_50
  • Příspěvky

    54
  • Registrace

  • Přítomen

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Pardubice
  • Fanoušek značky
    Prim, Tudor, Tag Heuer

Návštěvy profilu

986 zobrazení profilu

DarioGraziano's Achievements

Učedník

Učedník (4/8)

  1. Prodám málo nošené mechanické hodinky PRIM manufacture Spartak 40 s automatickým nátahem vyrobené v roce 2013 v Novém Městě nad Metují. Hodinky mají reliéfní ciferník o průměru 40 mm s aplikovanými indexy a stylizovaným logem Spartak, které se už v minulosti objevilo na limitované edici tohoto modelu (zákaznická specifikace ciferníku - viz foto). Součástí hodinek jsou desky s certifikátem původu včetně detailního technického popisu a návodu k použití hodinek podepsaný tehdejším předsedou představenstva Jiřím Helikarem. Primky mají manufakturní in-house kalibr 98.00 s frekvencí oscilátoru 21600 kyvů za hodinu, rezervu chodu 45 hodin, 22 rubínových kamenů a průhledné dýnko. Strojek je dekorovaný zlacený. Hodinky mají nový kožený řemínek. Aktuální cena nových hodinek je na stránkách Primu 84 900,- Kč. Jsem z Pardubic a pravidelně jezdím do Prahy, takže prohlídku je možné domluvit také tam nebo po cestě. Cena: 44 000,- Kč
  2. Prodám hodinky Tag Heuer Formula 1. Jsem první majitel, hodinky kupované v ČR 2020. Strojek je Quartzový, průměr ciferníku 41 mm, na kovovém tahu, šroubovací korunka - vodotěsné do 200 metrů. Hodinky fungují bez problému, mají známky běžného nošení (standardní škrábance na sponě tahu), z výroby vteřinovka úplně přesně nelícuje na indexy, jinak nebyly nikdy rozdělané, takže jsou stále vodotěsné. K dispozici je kompletní originální balení. Jsem z Pardubic a pravidelně jezdím do Prahy, takže prohlídku je možné domluvit také tam nebo po cestě. Cena: 21000,- Kč
  3. Ahoj, já tam byl loni v létě. Rozhodně doporučuji - na tak malou "díru" tohle muzeum překvapí a každý fanoušek hodinek i když třeba ne zrovna německých by tohle muzeum měl navštívit. V muzeu jsou nejrůznější exponáty všech značek - myslím, že Glashütte Original to nějak spravuje, ale není to o tom, že by tam nebyly jiné značky - je to komplexní průřez historií hodinářství v Glasshütte. Určitě se vyplatí koupit český audio průvodce a jak už je zmíněno - poctivá prohlídka je na 2 hodiny. Já tam byl jen hodinku a byl to takový "průlet" muzeem a rozhodně se tam budu vracet. Doporučuju navštívit buď v pracovní den nebo v sobotu dopoledne a zajít ještě nejdřív do krámků na náměstí, kde mají hodinářské firmy obchody. Tam se namlsáte a pak muzeum vás "dorazí" :-)) S jídlem je to tam horší - na náměstí jsem našel jednu německou restauraci, pak hladové okno a nějakou "restauraci" indickou. Tu poslední nedoporučuju, protože tam trvalo asi 20 minut než donesli pivo, které pivo nepřipomínalo a pizza byla polotovar, takže nejlépe zkuste tu německou restauraci.
  4. Tam jsem se konečně také podíval do Glashütte. Doporučuju všem fanouškům hodinek. Je jedno jestli jste nebo nejste na německé hodinky - je to krásně udělaná expozice. Doporučuju si ke vstupence zakoupit audioprůvodce, který je v češtině. Pokud chcete muzeum skutečně projít, ne proletět, tak si rezervujte minimálně 1,5 hodiny - spíše 2 hodiny. V okolí muzea je i pár krámků hodinek, kde některé mají otevřeno i o víkendu. Moc hezký krámek tam má Nomos. Jinak vesnice je to malinká v malebném údolí. Pokud nemáte auto, tak do Altenbergu se dostanete z Teplic autobusem a pak pěkně vlakem až přímo před manufakturu Nomos (bývalá nádražní budova).
  5. DarioGraziano

    Tudor novinky

    Jsem taky naprosto spokojen s BB58 - proporčně ideální. Teď čekám kdy Tudor inovuje svoji řadu 1926 s dosazením in-house strojku, abych si doplnil oblekovky.
  6. Původně jsem toto téma otevřel v kategorii Vzdělávání, ale byl jsem upozorněn, že tam nelze reagovat a přidávat příspěvky, tak prosím admina o odstranění ve Vzdělávání, aby nebyla zbytečná duplicita.
  7. Ahoj všem, nejvíce informací o hodinkách získávám z Youtube a věřím, že velká část z vás také. Proto by bylo fajn posdílet kanály jaké kdo sleduje - může to být inspirací pro další. Osobně sleduju zejména produktové kanály v angličtině. Encyklopedii vědění o nových produktech poskytuje zejména kanál Teddy Baldassarre - je napříč všema známýma i méně známýma značkama se specifikacema a bez filozofických omáček: https://www.youtube.com/@TeddyBaldassarre/videos Pokud máte rádi recenze společně se subjektivním hodnocením a meditací na hodinkama, tak zkuste Bruce Williams a Urban Gentry: https://www.youtube.com/@BruceWilliams/videos https://www.youtube.com/@theurbangentry/videos Kanály s větším zaměřením na Rolex, Tudor od Adrian Barker a Oisin O Malley: https://www.youtube.com/@BarkandJack/videos https://www.youtube.com/@OisinOMalley/videos (úžasně zpracovaná videa většinou s kulisou Benátek) Pokud máte rádi ženský pohled na hodinky, tak doporučím tyto dámy Jenni Elle a Britt Pearce: https://www.youtube.com/@JenniElle/videos https://www.youtube.com/@watchgringa/videos Jestli je mezi vám znalec italštiny a rád by si poslechl něco v italštině, tak rozhodně stojí za pozornost tyto dva kanály - Marco Bracca a Davide Cecchini: https://www.youtube.com/@MarcoBraccaWristAddiction/videos https://www.youtube.com/@DavideCecchini/videos Budu rád, když se přidáte s vašimi tipy.
×
×
  • Vytvořit...