Přejít na obsah

Datel

Členové_50
  • Příspěvky

    2 062
  • Registrace

  • Přítomen

Příspěvky od uživatele Datel

  1. V 8. 8. 2022 v 20:44, Spongebob napsal:

    To jsi tu opravdu jediný kdo je tu má? :) Už se nemůžu dočkat až příjdou. Jen je škoda že nemaj klasický stěžejky aby se daly nosit i na nato strapu..ale možná je to dobře, já je vždycky hodím na nato a tah pak už se k tahu nevracím. Tak budu mít jedny hodinky pořád na tahu ;)

     

    jó, tenhle ciferník by prolomil mou přehradu že jako stačilo ;o) akorát aby to byl EcoDrive, Supertitanium a safír a pak svých 5k CZK nebudu litovat

  2. před 58 minutami, lucid napsal:

    Nech si je, to vypadá na fejk fejku. Původní Aseikon byla low-end hodinářská firma z Hong Kongu, založená na počátku 70. let, která sice názvem parazitovala na značce Seiko, ale ve své době byla díky nízké ceně dost populární (stejně jako např. Orientex). Do hodinek dávala primárně laciné automaty, nejprve japonské, pak švýcarské, německé (na počátku osmdesátých let např. vytvořila i společný projekt s východoněmeckou Ruhlou) nebo ruské (Raketa, Poljot). Takže tyto jsou fejk Aseikonu, který je zase fejkem Seika. 🙂

    jojo, naklapávací víčko ze spodu, JAPAN MOVT jak se patří ;o)

  3. před 12 hodinami, Datel napsal:
    V 1. 7. 2022 v 15:56, sodekcz napsal:

    @Datel tak nahoď foto, kurňa 😄

    tak posuďte sami. Jeden z nejméně zelených ciferníků co se deklarují jako GREEN ;o)
    velice mne zaujal první článek tahu. to tvarování prostě žeru ;o) - a celé jsou holt aktuálně nejvíc nejlepší co mám doma


     

    BM7570.jpg

    BM75702.jpg

  4. Pokud jde o mne, patřím k těm šťastnějším a spokojeným, překročil jsem desítku koupených hodinek, tak 1/4 jsem vracel ale solidně- nepoškozené nenošené, čistě se mi buď 1x zblízka nelíbily, 1xvteřinovka nešla po indexech, 1xminutovka se volně protáčela ;o) a 1x byla "luneta" nalisovaná přímo na pouzdru. což jsem nepředpokládal a nechtěl. Pokaždé bez problému. Při dalším nákupu mi i to skákání vteřinovky po indexech u quartzek před odesláním na požádání potvrdili - a bylo to opravdu ok. I jeden lehký úder se Seiko sports 5 o stůl a zástavou strojku mi v záruční době spravili a vzali na sebe, takže za mne značka Ideal

  5. A co bych se nepřidal. Dlouho jsem se modlil ke zlatému teleti (Seiko, automat... ) než jsem našel to, co mne opravdu chytí a nepustí.

    A není to vysoká hodinařina, ani hodinky závislé na lidské práci. Bohužel, já potřebuju titan, safír a samostanost. Takže mám třetí ecodrive a pro pestrost asi tak sedm BocciaTitanium co nešlo odolat vábní Timestore za poloviční +/- ceny. A připadám si na konci cesty. (To jsem si myslel i před měsícem, než jsem uviděl Citizen BM7570-80x - už jsou doma ;o)

  6. V 7. 6. 2022 v 9:34, E36 napsal:

    Nejen popisky na aliexpressu umí pobavit :D:D 

    Radi byste si koupili pěkné pánské hodinky, které co nejlépe představí váš cit pro doplňky? Vybrali jste si hodinky Citizen, vyznačující se pěknými tvary a pevným pouzdrem. Nepřehlednutelným prvkem hodinek je bezpochyby pouzdro, kterého barva je při tomhle kousku stříbrná a materiálem je nerezová ocel . Pěkný plastový řemínek doplňuje při tomto modelu velmi pěkná černá . Pokud hledáte výjimečné hodinky ve vysoké kvalitě, vybrané model je rozhodně tím, který vás nesklame.

    timestore věřím, texty nečtu, v tom nejsou zrovna mistři. Já jdu po ceně - po kontrole vůkol ;o) - tam umí

  7. před 3 hodinami, Chronopetr napsal:

    Zdravím všechny. Něco mě zaujalo na eshopu zaminutu.cz. V recenzích k tomuto eshopu tady na fóru je to s ohlasy nahoru dolu, navíc poslední příspěvek snad z 2016.

    Nemáte, prosím, někdo zkušenost z poslední doby? Pokud jsem netrefil vlákno a dotaz se víc hodí jinam, prosím o tip, kam se přesunout. Recenze eshopu mají 0 sledovatelů, takže tam se toho asi moc nedozvím.

    Díky. 

    moje zaminutu: LISTOPAD 2021

    26.11 pátek 22:34 objednáno přes Heureka,
    22:59 přijali platbu (George CSAS)
    úterý 30.11 (0:37- ;o) zpráva že zboží je na cestě,
    další den jsem si to na zásilkovně vyzvedl.

    Impulsivní nákup jak vyšitý

    Citizen BM8560-88E, EcoDrive, titan, safír
    5 312 CZK
    takže o dvacet procent níž než okolo..

    a s hodinkama spokojenost.

    za mne bez výhrad, ale na základě jednoho pokusu nelze zobecňovat.
     

     

  8. V 26. 3. 2022 v 13:48, (z)denny napsal:

    Hodinky jsou hlavně radost 🙂 Já si radost zvyšuji sledováním jejich přesnosti 🙂 U těchto jsem si všiml, že při stejném způsobu nošení a odkládání mají cca měsíc a půl nulovou průměrnou odchylu. Potom začnou týden nepatrně zrychlovat, další týden nepatrně zpomalovat, až se zase dostanou na celkovou průměrnou hodnotu 0,0 s/d. Za půl roku udělají tři takovéto vlny. Zatím jsem nevysledoval, v jaké závislosti se takto chovají

    To nesporně, ta moje cyklická záměna je jen slovní cvičení.
    Hodinky jsou radost a na moc způsobů.

  9. jo v- toto jsem za tou zmínkou o zelenině napsal a neposlal 

    Ty boccia mne zajímaly, první jsem vzal kvůli neodolatelné ceně, a ty další i kvůli osobní zkušenosti s tím, co jsem za své peníze dostal, už solidní provedení článků tahu tam, kde Seiko í nedbale ohnuté plíšky atak


    Je to trochu sbírka angličáků, kde ostatní mají plné garáže opravdových auťáků. Ale už pár měsíců jsem přestal procházet místní inzeráty, kupovat pásky a tahy a pátrat po svém nesvatém Grálu. V hodinovnici titan a v duši klid (skoro - je to tikající bomba. po dvou letech začnou docházet baterie ;o)

    Ze staré éry mám doma už jen ty Orientky, obyč. tristary, jediný ocelový kousek, ale vzhledem ke zdrojům (hodinky lub. tah na nich přendaný z hodinek od Beemana, jsou už památeční)

  10. je ti přáno

    škoda že mi z předchozího příspěvku vypadl poslední odstavec, docela podstatná věc to byla ale ani za prase si nevzpomenu, co to bylo ;o)

    U mne je jedna z podstatných vlastností ta dostupnost, co si mohu dovolit bez(větších) výčitek že to není na (podstatný) úkor potomstva.
    To se může zvrhnout do "nekup to, když je to tak levné" - jako dvoje identické hodinky, jedny na prodlouženém tahu co tak přihodím dva dílky z těch druhých 
    a ty druhé na NATO pásku, ať to nemusím přehazovat ;o)

    tož zdar

     

     


     

  11. před 5 hodinami, tombas napsal:

    @Datel Když se na to podívám zcela bez předsudků, tak za všechny ty titanové Boccie, co jich jen na Timestore měli a cos vykoupil, bys mohl mít jedny moc hezké značkové hodinky, např. Citizeny nebo Orienty nebo Seika nebo jakékoliv jiné třeba taky v titanu. Ale jestli je všechny unosíš a dělají ti radost, tak si je užívej a hlavně se nikoho dodatečně neptej na názor! :D

     

    Poslyš, trefa do černého. Tak by to platilo pro velkou většinu chronopopulace. Ale já vždycky stál trochu bokem. Trochu jako odmocnina z mínus jedné.
    Až bude čas, tak někde z ústraní založím vlákénko. Já jsem se už dříve řízeně vrátil ke kvarckám, mám dvoje titanové ecodrive od Citizenů. V podstatě by mi stačily pro potřeby měření času, ale chyběla mi ta pestrost. Jako v  pugétu se k centrální kytce přifaří nějaká ta "zelenina".  

  12. Před hodinou, Lobber napsal:

    Úplně nezištně a pro ujasnění mé nevědomosti ….
     

    Můžeš mi tedy nějak vysvětlit, proč bych měl dávat za hodinky 27k ( překupníkovi )  , které si takto necení. Když si je mohu koupit ( v ofiko shopu ) do 7k dnes/zítra/*za rok*….  

    Budu se opakovat…  Tato varianta prodeje/nákupu je pro mě brána jako přemrštěná 

    Když budu chtít třeba Rolády ref. 116610 a nebudu chtít čekat 3…4…5…6let na listě, než se na mne dostane řada. A budu ochotný za přeskočení xy čekatelů dát 50k-100k …. Ok to je zase varianta jiná ….. 

     

    srovnáváš ale při nákupu hodinek a Argentinské hovězí, jabka s třešněma …. 
     

    to je teda můj názor 

     

    Plus já si teda zajedu do Rakouska pro jedny hodinky koupím je za 7k obratem ruky, je vyvěsím na www za 27k ( hodinky v krabici hodím do skříně ) A kde mám náklady, které mi vygeneruji výslednou cenovku 27k ??? 

    Ale míchání mé připomínky s překupnictvím hodinek je přesně míchání hrušek s jablky ;o)

    Vážně - jde o to, jak já obvykle vnímám nářky na "přemrštěnost ceny" - a to je standardně vyráběné/pořizované/prodávané zboží, u něhož podle mne férovou cenu označí někdo za "přemrštěnou" bez znalosti nákladů atd.

    To, na co a podle mne oprávněně je poukazováno zde je přeprodej z druhé ruky, kde jedinou přidanou hodnotou je to vystátí fronty. Anebo druhý nešvar, a to oklamání spotřebitele tím, že zboží nemá deklarovanou hodnotu (i o několik řádů).
     

    U sběratelských kousků ovšem jediným určovatelem ceny je trh, Mona Lisa má cenu proto, že je jedna a žádná částka za ni není přemrštěná. Nebo všechny ;o) žádná krasavice s tajemným pohledem to popravdě není, je to novinářské klišé...

     

  13. Před hodinou, colommbo napsal:

    Existuje terminus technicus cena v době a místě obvyklá. A je-li někdo z jakýchkoli důvodů ochoten či schopen akceptovat cenu nesmyslnou, stále zůstane cenou nesmyslnou potažmo přemrštěnou. Zcela souhlasím, že jak pro koho, což jsou však spíš výjimky potvrzující pravidlo. Mír v duši! 🙂

    "Přemrštěná cena" - toto je slovní spojení nad kterým také nadzdvihuji obočí. Mnohokrát jsem na něj narazil v internetových (nehodinkových) diskusích, a bez výjimky se dalo dovodit, že komentátor netuší, k čemu se vyjadřuje,
    tedy že nemá představu o reálném nákladu na dané zboží a nezbytné marži, která dovolí přežití danému obchodu.

    To, že si nemohu denně dopřát argentinské hovězí neznamená, že jeho cena v krámě na pultě je přemrštěná...
     

  14. před 2 hodinami, papun napsal:

    Helveti je má za 4.400,- myslím. Takže špatná cena to není. A mám z nich celkově moc dobrý pocit. Zjistuju, že ty nejlevnější hodinky mi dělají největší radost.

    poměr radost/cena holt funguje a s dokonalostí hodinek má tendenci klesat
    Já osobně bych z nóbl hodinek za 200 litrů měl strach a ne 100x větší radost ;o)
    Nikomu to neberu, ale jsem holt z prostých poměrů a umím se radovat z mála.
    (Je to taková z nouze ctnost, a to "z mála" by má drahá taky asi okomentovala jinak ;o)
     

     

×
×
  • Vytvořit...