Přejít na obsah

MickyRocks

Členové
  • Příspěvky

    21
  • Registrace

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Praha
  • Fanoušek značky
    Rolex, Audemars Piguet

Návštěvy profilu

611 zobrazení profilu

MickyRocks's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Tak se nám ty khaki Divery tady docela kupí. Minulý týden jsem konečně vstoupil do AP klubu a pořídil svoje první. Nemůžu se na ně přestat dívat a odložit je :D. Nádhera! IMG_3812.HEIC
  2. Pecka tyhle nové Divery. Přesně na tyhle čekám přes rok tady v butiku. Mají to být vůbec moje první AP, tak třeba se jich dočkám a alespoň vím, kde zřejmě skončily ty, který jsem si v zimě tady zkoušel :D... Většinou na khaki moc nejsem, ale tahle barevná variace je z těch 3 úplně nejlepší. Šedý jsou taky super. Modré mě překvapivě malinko zklamaly, na vlastní oči vypadaly trochu jinak. Přitom bych normálně většinou šel spíše po modrých...
  3. On je totiž docela velký rozdíl mezi tím co bylo před 2 lety a co teď. Kdyby ta poptávka a nabídka zůstala stabilní, tak věřím, že by si už ty hodinky dostal každou chvíli třeba. Máš něco jiného od Pateku? Jasně Nautilus je ještě výš, ale i ten Aquanaut je těžce k sehnání. Znám tři lidi co mají Aquanauty. Jen jeden platil retail. BTW tady ve skupině se dočkali snad dva lidi, co jsem díval na fotky.
  4. Ahoj, já žádnou zkušenost nemám, protože jsem si nic u AD nekoupil, ale vím, že ta situace je fakt bídná. Sehnat něco je pořád horší a horší. Před pár lety zpět šlo něco sehnat s trochou štěstí. Žádný waiting list tam není, je tam jakýsi list preferovaných klientů - čím víc si utratil, tím větší šance je něco sehnat. Dokonce prý poslední dobou chtějí v některých AD napsat jakýsi motivační dopis, nebo tě pozvou na večeři a tam si tě proklepnou, před tím, než ti je prodají, aby zjistili, jestli jsi fanoušek do hodinek a nechceš jen něco trendy, nebo hůř, okamžitě je prodat. Možná je to příliš, na druhou stranu člověk co si ty hodinky koupí za retail je může ten samý den prodat o několik set tisíc víc, takže se nevidím, že jsou tak striktní. Prostě dělají hodinek fakt málo a každý je chce koupit, tak to nějak musejí vyselektovat a přijde mi to víc fér, než kdo dřív příjde... Proto začni utrácet za dostupnější modely, nebo to kup na šedým trhu. Bohužel co jsem se díval, tak to stojí na šedým trhu přes 1.4M CZK u nejnovějšího modelu, takže dvojnásobek retailu a i víc :D. Teď jsem četl nějaký rozhovor s CEO Pateku Thierry Sternem a psal tam, že by Nautilus nesehnal za retail ani pro svého syna, otázka jestli je to pravda, ale obrázek si uděláš. Rád bych, kdyby nám více napsal někdo, kdo ty Aquanauty koupil nedávno. Ale myslím, že ty lidi budeš počítat na prstech jedný ruky .
  5. Zdravím pánové a dámy, tak jako každý milovník značky Rolex bych rád pořídil Daytony. Je to vlastně první model co jsem registroval už když jsem byl dítě. V roce 2019 jsem měl to štěstí koupil two tone s černým cifrem, ale pořád pokukuji po ocelových (a zlatých, a platinových haha) Daytonách. Protože je dostupnost taková jaká je, tak jsem se začal pohlížet po nějakých alternativách a přemýšlím, co pořídit místo toho. Rád zde nahodím tři alternativy od jiných výrobců a budu rád, když taky přispějete troškou do mlýna . Omega Speedmaster Moonwatch Chronograph - asi první alternativa, která napadne většinu, bílý cifr se mi líbí mnohem víc, než ten černý. Velká klasika. Subjektivní názor, ale vadí mi trochu úzká luneta a řemínek. (BTW nemám žádné Omegy, jakkoliv je tenhle model ikonický, tak víc mi sedí jiné). Tudor Black Bay Chrono - když bych bral v potaz budget, tak by to byl pro mě favorit. “Za ty prachy” toho dostanete celkem hodně. Subjektivně mi vadí trochu spona a hodinová ručička, naopak ocenuji datumovku na VI. Jako u Omega opět černá a bílá varianta. Když jsem se o tom bavil s několika lidmi, skoro všichni mi řekli, že to je model pro Rolex wannabe, kteří na Rolex nemají, s čímž teda nesouhlasím :D. Předpokládám, že postupem času budou Tudor víc rozšířené a nahradí trochu ten lower-end segment Rolex po tom, co se čeká na Rolex stejně jak dřív na Patek. Vacheron Constantin Overseas Chronograph - tohle je zase favorit, když neberu v potaz cenu. Někdo by řekl, že jsme oproti prvním dvoum modelům někde jinde, ale cena je tady zhruba stejná, jako cena Daytona na šedým trhu. (Jo vážně přemýšlím nad tím, že bych to koupil za ten tripple, utratil jsem peníze už hůř a vlastně me sere, že si odmítám koupit Daytony na šedým trhu už od dob, co jsem je mohl koupit za 400 litrů a ta cena pořád leze nahoru. Podle grafu historicky vždy když přijde velký spike nahoru, tak to nikdy nespadne, maximálně roste pomaleji a vzhledem k tomu, že se dneska čeká přes rok klidně ma modrý DJ, nevidím ty Daytona moc reálně za retail). Tenhle model má jako jediný 3 cifry - navíc ještě modrý, který je podle mě top. Jako bonus u nového modelu jsou tří řemínky - full ocel, kaučuk a kůže. Takže můžete měnit vzhled podle nálady a příležitosti. Navíc jsem slyšel, že po Nautilech mají nejpohodlnější řemínek. Otázka jestli to s dostupností nebude taky stejné, věřím, že ty modré budou asi bez šance. Hold Holy Trinity ! AP mě mega fascinují a nějaké moje Holy Grails jsou právě AP s chronografem, ale když řeším alternativu hlavně kvůli dostupnosti, tak je nemá cenu asi zmiňovat nebo? Stejně tak jsem chtěl ještě zmínit El Primero od Zenithu...
  6. MickyRocks

    První AP

    No a v čem je rozdíl mimo to, že mohou zřejmě prodávat hodinky za libovolnou cenu v butiku? Což jsem si asi všimnul u těch ROO Diverů, ale není to nějak o moc. Musí asi mít nějakou licenci a držet nějaký standart, jinak ty hodiny prodávat nebudou... Nebo?
  7. MickyRocks

    První AP

    No alespoň víš, na čem jsi haha :D. Tak je to zapeklitá situace, dorazí jim x hodinek a zájemců je třebas desetkrát tolik. Přijde mi, že s příchodem sociálních sítí se zvýšil zájem lidí o hodinky a aby toho nebylo málo, tak hodinky kupují i lidi, co si je ani nenasadí na ruku, takže prodají třeba tvoje vysněný hodinky někomu, kdo si je dá do sejfu, aby tam náhodou nebyl škrábanec .
  8. Vůbec nevadí. Rolex a AMG je kombinace, kterou mám taky rád .
  9. Zdravím pánové, po několika letech pokukování po AP jsem si řekl, že bych mohl svojí sbírku konečně rozšířit. Vlastně jsem si AP nekupoval záměrně, nechtěl jsem otevírat Pandořinu skříňku, kdy jako u Rolexu jsem měl po prvním modelu nutně potřebu koupit ještě jeden model, pak "poslední", pak zase další a pak koukáte co jste nastřádali :D. Nějaké podvědomí o AP mám, je docela velky problem s dostupnosti že? Navíc hodne výrobců hodinek má problémy s modely z drahých kovu, které teď nejsou. Navíc jsem slyšel, že AP vyrobí méně hodinek všech modelu, než jen Rolex Subů. Vycházejíc z těchto informací jsem zašel minulý týden poprvé do butiku. Mám zájem o více modelů, ale chtěl jsem začít s novým modelem ROO Diver s khaki kaučukem. Paní v AD říkala, že bych ho v modré barvě mohl mít dřív, v khaki zřejmě příští rok. Máte někdo zkušenost s tím, jestli tyhle prognózy mají nějakou váhu, nebo je to jen loterie, kdy to bude? Jakou máte zkušenost s Pražským AD obecně? Byl jsem docela mile překvapen, jak jsem psal, nic jsem u nich nikdy nekoupil, ale paní byla ochotná, v zahraničí mě z určitých AD jiného výrobce skoro vyháněli, když jsem byl evidentně turista :D. Rád bych ještě ROO s chronografem v kaučuku a jakýkoliv 15400 či 15500 (co jsem koukal na Chrono24, tak nějaké barvy cifru nemají takové premium, tak usuzuji, že se to dá sehnat, ale třeba mě vysmějete :D, samozřejmě jsem zvyklý čekat - čekám 3 roky na Batmana a slavil jsem, když jsem mohl koupit nové Suby po čtvrt roku, čekal jsem s rokem+ ) Hádám, že stejně jako u jiných AD ocení, když budu nakupovat jen u nich ne? Slyšel jsem nějaký info, že mají historii nákupu uloženou globálně, ale moc se mi to nezdá kvůli GDPR... Tak jako tak jsem radši, když se s prodejcem znám a nejsem úplně no name, když přijdu... Všimnul jsem si, že tady tolik lidí samozřejmě nepřispívá, tak ocením kohokoliv, kdo mí dá nějaky info a rady. Díky! Ondra
  10. Nové Suby u Bechyněho koupilo hodně lidí. Asi štěstí, nebo jich měli víc. Já u Bechyněho koupil teď v prosinci 126610LN po 2 měsících čekání, takže super Vánoční dárek. V Carollinu jsem se chtěl zase zapsat na 126610LV, ale řekli, ať napíši email, ale na ten nereagovali...I když chápu, že těch emailu dostali třeba přes sto. Psal jsem zrovna předminulý příspěvek, že v Carollinu se nedalo na nic zapsat, resp. vytvořit nějakou poptávku už od konce roku 2019. Teď jsem tam byl poprvé po delší době a naopak super zkušenost, zapsali na vše, super jsem pokecal s pánem (snad Michal?), který evidentně hodinky má rád a odpověděl na spoustu dotazů a ještě slíbil, že se podívá na poptávku na Batgirl na kterou jsem tam 2 roky. Teď jen, aby nějaký hodinky byly :D. Chápu, že i pro prodejce je to nepříjemná situace, když je dostupnost pořád horší a pořád musí odpovídat na stejný dotazy a pořád říkat, že to nejde a že to nemají. Když cestuji po Evropě, ze zvědavosti se vždy mrknu do Rolexu a myslím, že skoro všude je situace ještě horší :D.
  11. Já si naopak myslím, že ne a nebo to nebudou chtít dělat, jako třeba nechtějí dát modrý dial na bílý, nebo černý (i když to neovlivní referenci). Koukal jsem na přeprodejní ceny na sekundárním trhu a SkyDwellery na Jubilee se prodávají za raketu. Doslova by lidi vydělávali statisíce jen tím, že změní Oyster na Jubilee. Protože pokud se nepletu, tak jediní rozdíl u “novych” Skydwelleru je jen ten Jubilee.
  12. No a jak to teď vůbec funguje u AD v Praze? Mají otevřeno po osobním objednání? Nebo zavřeno? Dík!
×
×
  • Vytvořit...