Přejít na obsah

Vladimír J.

Členové
  • Příspěvky

    35
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele Vladimír J.

  1. SARB035 Sent from my iPhone using Tapatalk
  2. Sent from my iPhone using Tapatalk
  3. Sent from my iPhone using Tapatalk
  4. Dlouhá chvíle v myčce Sent from my iPhone using Tapatalk
  5. Krásné! Sent from my iPhone using Tapatalk
  6. Pánové, díky za tipy. Oba působí robustně, každý je do jiného prostředí. Set z prvního tipu by nám do prostředí nesedl. Na verandu se u nás jde z obýváku a to by byl příliš skok do, jak píšeš, rustikálu U druhého tipu bych se bál ergonomie. Se ženou oba prosedíme kus dne a dáváme si proto pozor, abychom trápili záda co nejméně. Tyto nižší sestavy jsou podle mě super pohodlné na vyvalení se s kávou a knížkou, už ale méně na stolování a případnou práci na PC. Myslel jsem si tak na něco podobného tomuto:
  7. No, z toho, co jsem doposud viděl v hobby marketech a prodejnách nábytku jsem usoudil, že 25 tis. Kč by mělo stačit.
  8. Tak přátelé, udělal jsem ohromnou radost! Všem vám moc díky za tipy. Každý nějak přispěl k zamyšlení a pomohl dospět až k finálnímu výběru. Věnování po obvodu dýnka je osobní, proto jej nebudu fotit, ale mohu v tomto ohledu doporučit Hodinky 365 v Ostravě. Zajistili rozleštění původních nápisů i gravírování. Komunikace byla svižná, vše jsem mohl průběžně konzultovat a finální návrh schválit před realizací. Krásný den všem.
  9. Ahoj, prodává se všude, ale mám pocit, že najít dodavatele na zahradní nábytek, který by vynikal v poměru cena/výkon nebude jednoduché. Potřebuji koupit nábytek na verandu. Stůl ke kterému sedne až 8 lidí, 4 židle by u něj stály standardně, další 4 by se přidávaly při větší návštěvě. Něco pevného - dřevo, kov. Žádný umělý ratan, výplety a podobně. Bude to pod střechou, ale občas může voda nafoukat. Přes zimu bude venku. Jsem z Olomouce. Budu moc rád za tipy. Díky!
  10. Jsou krásné! Jaká je to reference, prosím? Sent from my iPhone using Tapatalk
  11. No, na safír to údajně kvůli tvrdosti nejde, ale oceňuji neotřelý přístup
  12. Mám pár aktualit: U MIDO Baroncelli (https://www.midowatches.com/us/swiss-watches-collections/classic-watch-baroncelli/baroncelli-m76004261) nebude hodinář schopný rozleštit nápisy na obrubě průhledu, kvůli překážejícím šroubům. Byl jsem se včera naživo mrknout na Certinu DS-8 Lady (https://www.certina.com/cz-cs/watch/ds-8-lady-powermatic-80-/C0332071101300) a po chvilce zkoumání na denním světle přeskočila pověstná jiskra. Rozleštění a gravírování by neměl být problém. Pokud už nebude v ničem zádrhel, tak mám asi vítěze Přikládám pár foto nevalné kvality pro představu:
  13. Líbí se mi, ale jsem přesvědčený, že těch 36 mm je už na její ruku opravdu hodně. OK, na základě zkušeností, co mi tu píšete, beru těch 50M jako dostatečnou vodotěsnost. V pondělí bych měl dostat odpověď z Hodinky 365, kde gravírují na místě, zda pro ně nebude problém v podobném případě nápisy po obvodu rozleštit pro následné gravírování. Údajně by to mělo jít. Naplánoval bych si k nim pak znova cestu a podíval bych se na některé modely od MIDO a Hamilton, které mívají takto řešená dýnka.
  14. Díky za nové tipy. Průběžně to prohlížím. Prověřuji teď u lokálního AD, zda by byl schopný sehnat na Longines / Certiny kovové dýnko namísto průhledu. Pro zajímavost, volal jsem i pánovi, který se zaměřuje na rytí do skla laserem a pískováním. Řekl mi, že u tvrzených minerálních a safírových skel, které se používají u hodinek, by použil laser, ale byla by to loterie s reálnou pravděpodobností, že to místo rytiny nevratně poškodí. Navíc, určitě by to nebylo tak estetické. Ty Hamiltony se mi líbí. Vypadá to, že to dýnko by se dalo rozleštit. Jen si nejsem jistý, zda těch 5 barů vodotěsnosti stačí na pohodové umývání hodinek pod tekoucí vodou mýdlem a zubním kartáčkem (vyřazeným, případní rejpalové ).
  15. Pánové, došlo k lehčímu zvratu. Švagrová sehrála roli kovaného špiona a skrz vlastní výběr hodinek z manželky vytáhla, že ji lákají mechanické hodinky. Nikdy žádné takové neměla a vidí na těch mých, že mají svoje kouzlo Napadnou vás nějaké solidní kusy a automatickým / ručním nátahem? Obávám se, že najít takové, kde bude možné gravírovat na dýnko, bude kvůli trendy průhledům problém. Předem moc díky za nápady!
  16. Zkusím to dýnko u Certin a Longines pro gravírování konzultovat ještě s jedním hodinářem/zlatníkem. Zatím mám v nejužším výběru ty Alpiny a Sinn. Kdyby se dalo něco dělat s plastickým dýnkem, tak bych mohl začít uvažovat ještě o těch dvou výše zmíněných značkách. Chtěl bych ale, aby to věnování bylo hlavním motivem dýnka, ne někde vměstnané mezi původní nápisy, nebo na bok pouzdra.
  17. Díky. Jako tip super, cena je velmi lákavá, ale chtěl bych k takovému jubileu darovat nové hodinky. Navíc, tyhle už by na její ruku byly příliš masivní.
  18. Ty SARXy jsem uvadel jen jak priklad toho, co se zene libi. Problem Certin i Longines je vyrazne logo na dynku, ktere udajne neni mozne rozlestit pro ucely gravirovani. Sent from my iPhone using Tapatalk
  19. Tak jsme je s juniorem vyrazili vyfotit na ostre slunicko Sent from my iPhone using Tapatalk
  20. Zkusim je pak vyfotit sikovne na primem slunci, ikdyz ta postnuta fotka je u velkeho francouzskeho okna - tedy na intenzivnim svetle. Je spis matny s obcasnym diagonalnim odleskem. Lestene rucky jsou tak svym leskem nadherne kontrastni. Nazivo me po bedlivem studovani fotek a videi prekvapilo, jak zajimavou barvu ten cifernik ma - neni tak vyrazne modry, jakoby prechazel do tmave sede. Byl jsem mile prekvapen. Sent from my iPhone using Tapatalk
  21. Diky, libi se mi. Seiko dokaze nabidnout senzacni hodnotu za rozumny peniz. 40 mm je ale strasne moc. Vybirame 34 mm max. Sent from my iPhone using Tapatalk
  22. Jaké jsou to prosím reference? Případně nějaký link, prosím. Děkuji za tip.
  23. Máš s Alpinami dobrou osobní zkušenost? Jak píšu, dojem kvality mě překvapil, ale strojek vychází ze spolehlivé, avšak docela obyčejné rondy 515. V tomto smyslu mají ty Sinny navrch. Viděl jsem je v pátek v Ostravě v Hodinky 365. Jsou krásné! Mají ale stejný nedostatek jako Longines, které se mi taky moc líbí - mají hrubý reliéf motivu na dýnku. Konkrétně u těch Certin mi u dealera prověřovali, že dýnko není možné nahradit hladkým a hodinář se vyjádřil, že takto hrubý reliéf nedokáže rozleštit. Gravírování má být důležitou součástí daru, proto jsem je musel vyřadit :-/
×
×
  • Vytvořit...