Přejít na obsah

Stopař-->

Členové
  • Příspěvky

    9
  • Registrace

  • Přítomen

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Velká řeka

Návštěvy profilu

465 zobrazení profilu

Stopař-->'s Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Trochu se zpožděním, ale napadlo mě, že by se třeba někomu mohlo časem hodit info o tom, jak to aktuálně je s těmi strojky v automatických Conquestech. Dva eshopy mi po zadání objednávky odpověděli, že model s L633 už výrobce nedodává a že mi mohou objednat novější model, tedy ten, u kterého se napříč internetem uvádí 619/L888. Proč jsou tam vedené dvě varianty nevím, každopádně mně od Jura watches přišel L888, tedy 65h rezerva. Zatím odchylka cca 10-15s/týden.
  2. Taky jsem se nad tou reakcí podivil, zároveň je otázkou co dělají v Longines proto, aby v tom bylo jasno. Přece jen mít dva různé strojky pod jedním číslem modelu tomu moc nepřispívá. Jinak můžu znát tvoje důvody proč 2824-2 jako poslední? Díky
  3. Tak kdyby se ještě někdo zajímal o tuhle problematiku, momentálně jsou tedy v oběhu automatické conquesty se třemi různými kalibry - L3.676.4.99.6 má L633 (ETA 2824-2, udávaná rezerva 38h), L3.776.4.99.6 pak může mít L619 (ETA 2892-A2, rezerva 42h) nebo L888 (ETA A31.L01, což by měla být upravená ETA 2892-A2, rezerva 65h). Paní v hodinářství Bechyně mi vysloveně řekla, že aby zjistili, jaký strojek je v hodinkách, které držíme v ruce, mohou se dovnitř podívat. Je to trochu guláš. Víceméně jsem asi dospěl k rozhodnutí co se modelu a velikosti týče, teď už zvažuju jen strojek, jestli klasický a lety ověřený ETA 2824-2 za cenu nižší rezervy a zároveň s možností koupit je trochu levněji z Jurawatches, nebo zkusit novější s vyšší deklarovanou rezervou, ale s méně léty praxe. Na zahraničních fórech jsem četl smíšené názory, někdo je nadšený, někdo nadává na proměnlivou přesnost, někteří nakonec hodinky kvůli tomu vrátili. Zatím se klaním spíš k 2824-2.
  4. Tohle mi napsali z Helvetia-Hodinky.cz: "Dobrý den, model hodinek, na který se dotazujete, má nové označení a je dostupný do 2-3 týdnů od výrobce." Přičemž i v tom tvém linku se píše "...and providing 64 hours of power reserve". Tváří se to jak kdyby obměnili strojky a ty novější už obsahovali L888. Zrovna třeba jurawatches uvádí L633. Starý model měl označení L3.676.4.99.6, zatímco teď přímo na Longines webu má označení L3.776.4.99.6. Edit: Ostatně nemusíme tak daleko: L3.676.4.99.6 L3.776.4.99.6
  5. Kód už jsem započítal, obecně mají i kód LNG10 na všechny objednávky Longines, kdyby někdo potřeboval. (snad tím proti ničemu nejdu) Pokud u mě nakonec skončí, ukážu je. Ještě k tomu kalibru, co jsem se díval, 39mm verze se, zdá se, prodává pouze s L633, nikde jsem je s 888 nenašel. 888 jsem viděl až u těch od průměru 41mm+.
  6. Ok, díky. Zítra to mám v plánu, nicméně počítám, že 39 by měla být optimální, nejsem úplně vyznavač velkých ciferníků. Co se týče těch sekund, v krajním případě mi pro tyhle případy budou sloužit ty Casia no. Třeba mě nakonec automat naučí zvolnit. Virtuálně mi vycházejí nejlíp no, zítra bych si je snad měl mít možnost vyzkoušet. Hydroconquesty už jsou na mě moc sportovní nebo jak to popsat, na těch Conquestech se mi právě líbí, že jsou čistší. Jinak dík za ty jurawatches, z nějakýho důvodu jsem měl za to, že tam pak platíš ještě daň, stejně jako z US portálů jako Jomashop atd. Ty Conquesty tady vychází na nějakých 22-23 i s dopravou, to je solidní. Chápu to správně tak, že "Longines Official 2 Year Guarantee" znamená, že to není nějaká jejich vlastní záruka jako to právě mívá Jomashop, a že v případě potřeby můžu zajít třeba k Bechyněmu a oni mi poskytnou záruční servis dle toho co píší na svém webu? Ještě jednou díky za info. Jinak ještě k tomu seřizování, co je dle vás ještě v normě a co už ty hodinky bude bolet? Díky všem za zkušenosti.
  7. Počítám že u Jurawatches platíš navíc daň při převzetí? Nebo je to v rámci (stále ještě) EU jinak?
  8. Díky, počítám, že je kdyžtak natáhnu, případně časem pořídím natahovač.
  9. Ahoj, v první řadě děkuji tomuto fóru za spoustu poznatků, jsem hodinkovým analfabetem a ještě nedávno jsem nevnímal příliš rozdíl mezi automaty a quartzy apod. Zároveň se zdá, že se mi první návštěva stala osudnou, nemyslím totiž téměř na nic jiného, než na vysněné tepání automatu na mém zápěstí a to jsem poslední týden strávil v porodnici. Samozřejmě přeháním. Nicméně posledních pár měsíců jsem se nepravidelně vracel k myšlence na nové, první pořádné hodinky - momentálně nosím nějaké levnější Casio Edifice, které jsem dostal pár let zpátky k narozeninám. Nejsou špatně a využil jsem je i při běhání, ale zkrátka si jako svoje primární hodinky představuju něco jiného. Už když mi poprvé padly do oka quartzové Longines Conquest, připadal jsem si trochu jako narcis s vědomím, že v blízké budoucnosti budou peníze potřeba primárně pro něco (někoho) jiného, nicméně dospěl jsem i s manželčiným souzněním k myšlence, že si zasloužím udělat si radost. Po prozření, že s mou náturou a životním postojem mi jsou mnohem blíž hodinky automatické se svou čistou duší než elektronika, momentálně pracuji na ujištění sebe sama, že dát za ně ještě o třetinu víc je taky v pohodě. Některé věci už byly objasněny v jiných vláknech ohledně stejných hodinek, jediný faktor hovořící proti automatům je odchylka, jsem totiž člověk, co počítá čas na vteřiny, vybírá si konkrétní metro, které chce stihnout, i když za minutu a tři čtvrtě jede další, domů píše smsky ve stylu "přijedu zhruba v 19:54" apod. Takže počítám, že budu seřizovat často, z čehož plyne první moje otázka - je něco, čemu bych měl v rámci péče o automat věnovat extra pozornost, pokud budu hodinky seřizovat třeba až každý den? Je možné jej tímhle nějak "přemáhat"? Rád bych, aby to byla opravdu investice na celý život. Druhá - uvnitř je ETA 2824-2, vím, že je to osvědčená klasika, přesto jsem někde četl zkušenosti uživatelů hodinek od jiných značek se stejným strojkem, kde si stěžovali na poměrně vysokou denní odchylku. Je možné, že Longines bude mít strojky spíš poladěné, nebo je to hloupost, strojek jako tento by měl fungovat spolehlivě nezávisle na výrobci hodinek a nemá smysl to řešit? A třetí - několik prodejců už nemá "na skladě" verzi s 39mm pouzdrem, kterou vzhledem k zápěstí cca 16cm rozhodně preferuji. Vyzkoušet si je zajdu snad tento týden do hodinářství Bechyně, kde prý jedny mají, každopádně tuší někdo, jestli třeba Longines doprodava 39mm jako starší model a dál budou pokračovat se 41mm+? Novější modely se zdá se rozrostly na 43. Tak jsem se z toho vypsal, díky za případné postřehy.
×
×
  • Vytvořit...