Přejít na obsah

Pantomaso

Členové
  • Příspěvky

    41
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele Pantomaso

  1. Chce za ně 4500 a právě se mi to taky nelíbilo, nejsem odborník, ale ty ručičky... Taky jsem si všimnul. A jak ukazuje tu lumi, tak např vůbec nesvítí body na ciferníku.
  2. Ahoj, Našel jsem inzerát mimo tohle fórum a nejsem si jistý pravostí hodinek. Pán tvrdí že jsou origo a že je má od nových, víc info nevím. Když jsem hledal ať zde na fóru, nebo na netu, tak se mi nezdá luneta a a ciferník...?
  3. Po nákupu zde na bazaru venčím na novém řemenu...
  4. Jedna klasika, která neomrzí...modrá je dobrá .
  5. Moje první hodinky v životě, prožili se mnou kus dětsví a dospívání a na to že jim je přes 40 roků vypadají jako mladíci. Když se na ně podívám, tak se vzpomínky jen hrnou...
  6. Díky za info. Digi se opravovat nebudou, ty jsem sem dal jako zajímavost .
  7. Ahoj, U rodičů jsem našel svoje primky a zajímalo by mě, jestli by se dali renovovat v nějaké rozumné ceně. Zkusil jsem natáhnout a jdou. Byli to moje první hodinky, tak je tam ta melancholie Vedl nich leželi otcovi, které bych nechal popř. také vyladit. Také jsem zkusil natáhnout, ale nejdou. A jedna chuťovka nakonec ... Elektronika5 , cdelano v CCCP. Určitě byli funkční, ale asi jsou už KO, protože jsem zkusil vložit baterie a nic, ty samozřejmě ladit nechci. Edit: foto samozřejmě přesně naopak
  8. Ahoj, Když už jsem tady trochu prudil, co nebylo úmyslně, tak aspoň přidám foto těch hodin. Samozřejmě pro zajímavost.
  9. Prosím, to nebyl žádný útok na profíky...jen jsem přidal zkušenost. Asi má štěstí, ale prostě mu jdou a to přesně.
  10. Ahoj, Už je to asi neaktuální, ale tchán má podobné a maže to petrolejem. Samozřejmě udělá rozborku, vypere to a potom poskládá a namaže. Nevím jestli je to dobře nebo špatně, ale dělá to tak aspoň 50 roků co je "podědil" a hodiny jdou stále a přesně. Holt už to má za ty roky vychytaný a prej nejlepší .
  11. Ahoj, Tak je svým Kano jsem si pořídil ještě jedny na k... Kamasu a to v modré. Samozřejmě je jich tu mnoho, ale naživo jsou fakt super. Jsou sice trošičku menší, ale není to nic hrozného.
  12. Ahoj, Tak jsem je převlíkl do nylonu a aspoň podle mě jim to sluší mnohem víc. Jak sleduji přesnost, tak za těch čtrnáct a něco dní je to + 3,4 sec/den a za mě super. Uvidíme časem jestli se nějak rozběhnou, nebo ne. Překvapilo mě ale to, že ať hodinky odložím jak chci, tak se to na přesnosti neprojeví. Když dám citizeny korunkou nahoru, tak se přes noc zpomalí a ztratí cca to co za den předběhli a dá se to tak korigovat. Zde jsem nenašel polohu která by měla jakýkoli vliv na rychlost chodu, ať je dám jakkoli, tak jdou pořád stejně, teda aspoň zatím. No uvidíme co přinese čas :-)
  13. Uvidíme co to udělá časem, až si to pořádně sedne ale po týdnu měření spokojenost, čekal jsem mnohem horší. Když pominu design, který mi ve vitríně prostě hned padl do oka, tak musím říct, že i velikost je super a na ruce mi fakt sedí.
  14. Tak jsem se rozhodl podpořit naši ekonomiku a koupil jsem si v kamenném obchodě tyto Orienty. Byla to láska na první pohled, tak doufám, že bude spokojenost.
  15. Njn, asi jsem to nenapsal úplně čistě, ale hlavně jsem chtěl napsat, že mám také solární hodinky a i přes to, že je úmyslně nevystavuji slunci, tak se mi ještě za celou dobu nevybily. To, že jsem napsal, že jdou přesně samozřejmě s tématem nesouvisí a nebyla tam ta přesnost definovaná, ale to snad není takový hřích. Kdyby za měsíc dali např. 5 sec do plusu, nebo minusu, tak bych nepsal, že jdou přesně.
  16. Ahoj, Snad můžu taky přidat svou trochu vody do solárního mlýna :-) Už tak cca rok a půl mám solární pulsary PX5019X1 a nosím je velmi sporadicky (možná tak max. jednou měsíčně) a i přesto, že leží na stole, kde na ně slunce nezasvítí jdou celou dobu bez potřeby nějakého dobití a tak přesně, že jsem nějaké seřizování již dávno přestal řešit. Jasně, nejsou řízený rádiem, ani gps, ale překvapili jak jsou přesné. Njn koupil jsem si hodinky se srdcem (automaty) a nějak se s nimi na ruce cítím líp.....to asi všichni znáte co mám na mysli.
  17. Jj, tak jsem na to koukl a je to taky ...711. Asi velká série :-)
  18. Jo chlapi pusťte se do mně. Každej jste nějak prozřeli,nabyli info a dostali se tam, kde jste. Já chybu férově přiznal a je docela možné, že ten inzerát o kterém je řeč ani nebyl můj, protože já ho smazal chvíli po vstupu na toto fórum, co je již nějakou chvíli je. A smazal jsem ho proto, protože jsem si tady zjistil věci, který jsem prostě dřív nevěděl a vědět nemohl. Prostě už se stalo, za to se ještě jednou omlouvám,vím byla to chyba a doufám, že to už nebudeme nijak pitvat.
  19. Samozřejmě to nebyla žádná propagace, chtěl jsem aby se poučili také další co by měli zájem o origo china Seiko :-) a hlavně aby věděli kam se podívat a čeho si všímat. Já jsem je vzal ze zvědavosti, protože jsem ještě žádné fejky na živo neviděl, tak jsem byl prostě zvědavý. A určitě pokud někdo bude chtít koupit nějaký hodinky, tak bude hledat jako např.já a třeba se dostane i sem na fórum a potřebné info si najde. Kdyby se o tom nikde nepsalo s tím, že to nikam nepatří, tak by se informace nedostala potřebným.
  20. Zkouším různé řemeny a co jiný řemen to doslova nové hodinky :-). Na oranžovým myslím vypadají taky obstojně. Ještě mě láká kůže. Moc se omluvám, ale nevim proč se to odeslalo 2x.
  21. Dělali cca +1sec/měsíc, to si myslím je přesné dost :-) Mám radši větší hodinky a tyto dnes vypadají spíš jako dámské. Jj...zůstanou v šuplíku, nebo až se naštvu, tak poletí. Vím, že jsou asi již k ničemu, ale byli to moje první trochu lepší hodinky, tak je tam taková ta nostalgie. Asi tak.
×
×
  • Vytvořit...