Přejít na obsah

Hayamen

Členové_50
  • Příspěvky

    163
  • Registrace

  • Přítomen

Příspěvky od uživatele Hayamen

  1. V 26. 10. 2021 v 15:39, odjinud napsal:

    Condora mela babicka a porad se na nem neco sralo. Hlavne ten elektronicky kazetak. Za me moc hi-end pretechnizovane reseni na moznosti tuzemske vyroby. Skoda, jinak by to byl impozantni kousek.

    Studoval jsem tehdy slaboproud na SŠ, tak jsem se v nem porad vrtal. Nakonec sel do kose.

     

    V 26. 10. 2021 v 15:43, Oplt napsal:

    Po pravdě řečeno to byl opravdu krám, ale nádhernej. Měl jsem věž RFT. Taky pěkná, ale kazeťák byl víc v Kovoslužbě než doma.

     

    V 26. 10. 2021 v 17:08, Lynx12 napsal:

    Já Condora kupoval v červnu '89, hned jak jsem se vrátil z vojny, pamatuju se, jak mne hrozně štvalo, že maj všude jen stříbrnej (chtěl jsem ten černej). V servisu byl jednou, tuším, že zaseklý dvířka, ovšem pak šlapal jak hodinky, asi jsem měl kliku na dobrej kus ...

    O kvalitě provedení můžeme vést spory, ale na tu dobu to opravdu nebyl žádný technický zázrak. A v této době potkat Condora s fuknční mechanikou je opravdu zázrak. Naštestí mám šikovného léčitelé. Dal mi ke Condoru 2x A4 pospaných servisních úkonů 🙂 Koupil jsem jej jako vyhozený kus u kontejneru, tak práce na něm bylo opravdu dost.

  2. před 15 hodinami, Radek124 napsal:

    Bez prdele - od doby co do firmware doplnili možnost ukládání stavu před vypnutím, tak párkrát rychle za sebou vyp/zap v žárovce/svítidle vynutí "výchozí hodnotu jasu" (bacha, poddimenzované zdroje v  Lightstripech a ENSIS jsou na tuhle "FailSafe" fíčuru dost háklivé, takže v určitých kombinacích světlo při nenabitých kondenzátorech začne blikat) - a dalších pár kliků aktivuje starodávné NFC párování s blízkým hubem nebo vypínačem... :wacko:

    PS: Další varianta která mě k výše uvedenému napadá jsou 3rd-party slepence z HueLabs, které zaflákají hub miliónem protichůdných pravidel, takže jeden pak při hledání problémů neví co má odmazat dřív... :thumbsdown_anim:

    Jednalo se o moje první zařízení s HUE. Měl jsem na bridge jen to čidlo a žárovku. Postupně přidávám další zařízení a ty fungují bez problémů. Prostě se peru jen s tou chodbou ....

  3. před 16 hodinami, Radek124 napsal:

    A jsi si jistý že to má co dělat s jabkem a ne s tím že tu žárovku "občas/někdo" dráždí klasickým vypínačem?

    Teoreticky by za tím mohl být i nějaký bordel v napájení (zmiňovaný ve vlákně "smart domácnost") v kombinaci s výchozím režimem a špatnou sekvencí rozsvěcení (nejdřív zapnout a teprve o cyklus později ztlumit?) - ale sám jsem zatím nic podobného nepozoroval, všechno se mi rozsvěcí a zhasíná plynule...

    Ahoj, díky za radu. Nevěděl jsem, že je zde vlákno na smart domáctnost 🙂 Vypínače mám stále pod napětím, kvůli dětem zaslepeno. Řešil jsem to i s podporou na Philipsu lighting. Mimochodem velice rychlí a vstřícný přístup. Ale na možnou indukci v el. napětí jsem upozorněn nebyl. Nechám prověřit. Ještě jednou díky.

  4. Zdravím pánové, nenajde se zde někdo s Philips Hue? Mám následující problém. V chodbě mám jednu hue žárovku a hue senzor pohybu. Když mám nastavený režim noční světlo, tak mi žárovka po sepnutí problikne na jas 100% a během okamžiku se přepne do nočního režimu (minimum jasu). Když jdete v noci do spižírny, tak není o co stát 🙂 Prohodil jsem žárovky i za jiné typy z hue řady a o víkendu jsem vyměnil i senzor pohybu a problém stále přetrvává 😞

     

     

  5. před 23 hodinami, Maxmillian napsal:

    ATV jako gateway pro Homekit funguje v pohode, ale hodi se mit i nejakou zalohu, kdyby ti ta ATV umrela, takze bud druhou nebo Homepod (mini). Pokud nastane nejaky zasadni problem, tak se to stejne sesype cely a ATV nebude ten duvod. Uz jednou jsem musel vsecko odebrat, Homekit nastaveni smazat a zalozit to vsecko znovu.

    ok, díky za info. Záloha v podobě homepodu a nebo případně i toho iPadu možná nebude od věci 👍

    Cloudem ta záloha vyřešit nejde??

  6. Přemýšlel jsem ještě o homepodu, ale víc využiji TV. iPadem u nás vládnou jikry, tak jim nechci prozatím nechávat šanci do homekitu jakkoliv vstupovat/ovládat. Proto bych chtěl TV jako domácí centrum. U iPadu jsem četl o občasných problémech ve spojitosti s homekitem a jeho domacího centra.

  7. Zdravím pánové, využíváte někdo Apple TV jako středobod homekitu, jste spokojeni a nebo máte nějaké výhrady?

    Čekám, až ze slunné Californie vyjde již v minulosti avízovaná nová apple tv, abych mohl pomalu domácnost ladit do homekitu. Zatím jsem nikde kupodivu nedohledal žádné bližší info ohledně uvedení nové TV na trh. Nechce se mi už kupovat cca 3 roky stará Apple TV 4K

     

  8. na PS3 jsem od začátku hrál jen COD. Nic jiného jsem nechtěl - prostě COD patriot. Z velké nudy jsem zakoupil před x měsíci Battle 2, no a ejhle COD už jsem nevložil do mechaniky :-)

    a to jsem byl zapřísahlej odpůrce BF. Momentálně pařím BF 4 na PS3 a stále se toho nemohu nabažit. Skoro všechny COD jsem prodal a jen z nostalgie jsem si nechal jen COD World at war, proč?, protože poslední COD se záběrem na II světovou.

     

    Ti co máte PS4 a hrajete BF4, stojí to za to?

    Jde mi o to že času už nahraní moc nezbývá, zapnu peljáka, tak 5x do měsíce. Mám dilema jesti koupit nebo ne, hlavně mě odrazuje že na PS4 nejde spustit žádný soubor z fleshky, je to pravda?

     

    díky

×
×
  • Vytvořit...