Přejít na obsah

markon

Členové
  • Příspěvky

    15
  • Registrace

  • Přítomen

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Česká Verona

Návštěvy profilu

474 zobrazení profilu

markon's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Celý rok jsem sekal latinu a Ježíšek se mi odměnil tímto krasavcem.
  2. markon

    Casio všeobecně

    Jsem neodolal. Čekám až mi přijdou.
  3. No, ono se to tváří jako sekunda denně, ale ty odchylky byly někdy 0, ale i deset za den. Denně nošený před hrubým zacházením nešetrný. Proč je to jeden den třeba +7 a tři dny nula to si vysvětlit neumím.
  4. Dnes po 76 dnech, jsem srovnal čas na nulu s výsledkem +76 sekundy
  5. Jasný, to byla sranda. Nejdou mi vkládat smajlíky.
  6. Tak zázraky od nich neočekávám,ale dva až tři roky mi přijdou dost málo. Určitě budu průběžně doplňovat poznatky a doufám, že za deset let je předám synovi:-)
  7. Onen chronobundus se o mě pokouší. Mám ale velmi silné antibiotika
  8. Dovolím si oživit a napsat svoje vlastní poznatky po měsíci používání sistemu 51. 25.7.19 jsem si koupil hodinky Swatch Irony Sistem Fly (YIS404), cena nových hodinek 3640Kč. Chtěl jsem vyzkoušet nějaké levné automaty než bych časem zainvestoval a koupil nějaké lepší a líbivější. Něco jsem si tady na fóru o automatech přečetl a nemohl jsem si nevšimnout, že tento stroj je některými zatracován. Nicméně v cenové relaci nepřekračující 20 tisíc korun, které bych si mohl do budoucna dovolit, zas takové propastné rozdíly ve strojcích a jejich parametrech nejsou. Ale k věci. Vím, že měsíční zkušenost není moc, ale pokud by přesnost zůstala i nadále stejná, byl bych maximálně spokojen. Od 29.7. jsem po ručním nátahu začal sledovat přesnost, a to dvakrát denně. Každý den v 9:00 a 21:00 +/- 1hod. Porovnával jsem čas s rádiem řízenou meteostanicí. Takže: 29.7. v 9:00 čas srovnán na nulu. 31.8. tj dnes ve 21:00 odchylka -1s což je krásný výsledek. Samozřejmě denní odchylky byly, ale vypisovat je nemá cenu. V souhrnu: od nulování šly pomalu do plusu až do 9.8. v 9:00 + 12s ve 21:00 už to bylo jen 10s. Od toho dne šly postupně do mínusu a to až do 25.8. kdy byla odchylka -26s. Od tohoto dne, se začly zase zrychlovat a k dnešnímu dni odchylka činí -1s. Po celou dobu bez ručního nátahu a nošeny každý den. Uvidím jak si povedou v dalších měsících, ale v každém případě je to pro mě příjemné překvapení.
  9. Já myslel rozdíl v ceně mezi Traser a Zeppelinem viz odkaz a použitých materiálech.
  10. Pánové já děkuju za reakce. Měl bych ještě jeden tip na zhodnocení. Stojí dvou tisicovej rozdíl za to nemít safírové sklíčko, menší voděodolnost a luminiscenci? ...je mi jasný, že každý má jiné preference, ale mně by váš názor pomohl k výběru. https://www.nejpanskehodinky.cz/spolecenske-hodinky/zeppelin-8680-3-100-years-zeppelin-ed-1/
  11. Dovolím si oživit toto vlákno a poprosil znalé o zhodnocení těchto hodinek, nebo spíš strojku. Tyto konkrétní hodinky se mi vzhledově líbí a dá se říct, že to byla láska na první pohled. Ale nechci kupovat jen kvůli vzhledu. Při pročtení tohoto vlákna, jsem nabyl dojmu, že strojek, který je v nich použitý nepatří mezi ty lepší a asi ani mezi dobré. A kupovat navoněnou bídu se mi taky moc nechce. Tak bych rád vyslech názor lidí znalejších. http://www.hodinkytraser.cz/traser-aviator-jungmeister-watch/
  12. markon

    Gub kal.64

    Karlos určitě si nechám poradit. Originál dily-tím mám na mysli jen ty dvě ručičky a tlačítka s korunkou. To předpokládám vymění hodinář bez větších problémů. A přiznám se,že tak trochu doufám, že je seženu od někoho ze zdejšího fora. Hodinář u kterého byly na opravě vyzkoušel všechny možnosi a zkoušel to i přes spolužáky.
  13. markon

    Gub kal.64

    Myslel jsem, že renovace by jim dodala ztracený šmrnc. No uvidíme. Za každou cenu to dělat nebudu. A co se originál dílů týče, nevíte o někom kdo by je měl?
  14. markon

    Gub kal.64

    Na nošení hodinky mám. Tyto jsem chtěl dát stavu nových a ponechat potomkům.
  15. Zdravím všechny a předem se omlouvám za případné duplicitní téma, ale jediné téma, kde bych se mohl zeptat je uzamčené. Potřeboval bych poradit ohledně hodinek, které jsem po letech vyhrabal že šuplíku a málem vyhodil. Chtěl bych je zrenovovat. Podle dostupných informací to nejspíš nebude úplně snadné hlavně kvůli dílům. Měl jsem je u hodináře a ten vyměnil sklíčko, vyčistil a vyrobyl nějakou tyčku, která vrací stopky. Hodinky jsou plně funkční. Moje laická představa o renovaci je: renovace ciferníku, vyleštění pouzdra, pozlacení pouzdra, výměna tlačítek které jsou vyžrané od potu, nahrazení nepůvodních ručiček hodin,minut a korunky za originální. Zde bych požádal o radu zda je to vůbec reálné a jestli by jste mi doporučili někoho konkrétního. Případný odhad ceny bych taky uvítal. Předem děkuji za odpověďi.
×
×
  • Vytvořit...