Přejít na obsah

watchboy

Členové_50
  • Příspěvky

    517
  • Registrace

  • Přítomen

Příspěvky od uživatele watchboy

  1. Zdravím,

    zjišťuju, že mi ve sbírce aktuálně chybí nějaké hezké elegantní primky.

    Koupím tak nějaké staré prim “oblekovky”.

    Na modelu mi zas tolik nezáleží jedinou podmínkou je nodate.

    Preferuji elegantní modely, světlý cifr a 34mm ale není to zeď, jen nechci žádné sporty, televize apod. 
     

    Za nabídky předem moc díky :) 

     

  2. @actionman1 tyjo o shadow date jsem nevěděl, to by mi asi vadilo :D moc díky :) 

    @Willie McBride velikosti se určitě neboj, já sám mám ruku 18 cm a jsem i celkem dost namakanej a s tim integrovanym tahem je to až moc. Osobně bych volil ideálně tak 37-38. Paní je modelka, takže se pohybuju v těhdle “uměleckejch” kruzích, kde už si ani skoro nemůžu vzít nic většího než 38mm, jelikož když si vezmu něco většího než toto, tak hned všichni koukají ve smyslu “to je jako rok 2010 ala diesel watch?” :D samozřejmně záleží, u starších lidí jsou i větší hodinky tolerovány, jelikož na malé hodinky často nevidí a potřebují tak větší. Taky záleží kde se pohybuješ, pokud v okolí pražských fashion kde je všem 20-30 let, tak už si dneska ani větší hodiny vzít nemůžeš aby na tebe nekoukali jako na sedláka :D za poslední 2-3 roky mi to už přijde úplný extrém, jak se doba proměnila.

    Rozhodování jinak nebude lehké, já už to úplně vidím, jal nakonec skončím u Royal Oaků 🫠

  3. PRX bych vzal kdyby je udělali v nějakém alespoň trochu nositelném rozměru. Mám ruku 18cm a ty 40 jsou jak na dvě moje zápěstí, resp přítelkyně s kamarádkami se mi celkem dost vysmáli, že už si rovnou můžu vzít 55mm Diesel a dát tomu pořádnej 2006 vibe :D a ty malý 35 jsou zase ukrutně malý. Kdyby udělali 37-38, beru je hned.

    Navíc date fakt nechci.

    Integrovanej tah neni podmínka, ale líbí se mi to, nebudu je asi házet na kůži ani nato, nechám na tahu a když nebudu vědět co vzít, tak je vezmu. Nemají to být owg, vzhledem ke stavu mé přeplněné hodinkovnice :D prostě vezmeš a jdeš

    Casio oaky mám, jsou skvělý, za 3k až neuvěřitelně, ale přecijenom bych chtěl alespoň něco trošku “lepšího” navíc mě celkem sere ta skákavá ručka, takže kdybych bral kvarcky tak něco bez vzeřinovky ve stylu royal oak. Je taková jedna značka (něco arabskýho?) co dělá vpodstatě homage royal oaků, ale to už je zase moc :D neni to lehký

    IMG_7456.jpeg

  4. @lukassob Na wardy jsem koukal, ale prostě se mi nelíb, chtěl jsem aby jo, ale prostě to tam není.

    @Pavel87 Nivady u mě spíš vyhravají ze 3 důvodů. 1. Je to jejich origo design z 70.let, 2. je to podobný styl nových IWC, které se mi hodně líbí, ale 250k za tyhle gada watch dávat nehodlám a 3. ten tah u yemy mi přijde už hodně široký, nevím jak to bude pohodlné. Ale jak říkám yema je stále ve hře :) 

    IMG_7455.jpeg

  5. Zdravím, 

    v poslední době se u mě celkem ujala myšlenka nějakých gada watch. Tedy go anywhere, do anything, tedy prostě hodinky, které když nebudu vědět co, tak je vezmu a neřešim.

    Požadavky

    - Max 40 mm (nejlépe třeba 38-39)

    - Čím nižší tím lepší (prostě výška max 12mm, nejlépe třeba 10mm)

    - No date 

    - Na tahu (nejlépe na zužujícím, třeba 20->16)

    - WR alespoň 50m (nejlépe 100m)

    - Cenově bych se rád podržel řekněme max do 50k, ale klidně můžou být i mnohem levnější, stejně tyhle hodinky dojebu.

    - Nebrat tudor bb36, hamilton khaki field (military mě obecně neberou) a Sinn.

    - Klidně to může být i něco trochu zajímavějšího, jelikož to budou trochu fun watch.

    - Zatím jsem zvažoval třeba Nivady anebo Maeny manhattan, na které je na na ytb asi miliarda videí jak jsou nejlepší na celym světě.

    Kdyby někoho něco napadlo, budu moc rád, díky :) 

     

    IMG_7452.jpeg

    IMG_7453.jpeg

  6. Tak to bych asi šel do 39, ale nepřijde mi, zě bys z nich byl nějak extra nadšený, na tvém místě bych je asi nechal být.

    Když je koupíš za retail a nebudou se ti tak líbit, tak je prodáš s velkou ztrátou.

    Pokud je přecijenom chceš zkusit, tak bych si počkal než se nějaké objevil v inzerci (zrovna včera myslím se tady jedny prodaly) no a když jiskra nepřeskočí, tak je zase prodáš dál s minimální ztrátou :) 

    btw: ze subama já to mám tak napůl, starý plecháče mám hodně rád a určitě si je ve sbírce budu nechávat, ale třeba nové keramické mi přijdou extra hrozný - resp nudný a nepohodlný :D 

  7. Tak zaleží jak máš velké zápěstí pokud máš “dětskou ručku” třeba 16 cm jdi do 39, pokud třeba 18–19 cm vem 41 a pokud obří chlapáckou tlapu 22+ tak klidně 43.

    Mě na LHC neuvěřitelně štve ten nezužující se tah, to je něco tak nepohodlnýho, jenomže já jsem zmlsanej z rolád, tak mě neber vážně :D 

    Jinak za mě bych spíš zkusil kouknout v této cenovce po něčem z druhé ruky, např Oris aquis anebo Rado captain cook, ty mají koule.

    Pokud ale trváš v téhle cenovce na nových hodinkách a překousneš absenci zužujícího se tahu, tak do nich jdi, za tu cenu moc lepších hodinek nenajdeš :) 

  8. O těch už ví :) ono samozřejmně co se týče velikosti, tak záleží na hodně faktorech.

    Já mám třeba zápěstí nějakých 18 cm a jsem i hodně namakanej a sedí skvěle, ale kdybych už měl zápěstí třeba 19cm+ tak už by to bylo na hraně a taky bych sáhl asi po větších. Taky záleží na věku a “postavení” apod.

    Ty squale jsou naprosto neuvěřitelný v týhle cenovce, prodávám je jen proto, že mám možnost koupit za super cenu pelagosy 39, které je budou nahrazovat, jinak bych si je rozhodně nechal.

×
×
  • Vytvořit...