Zdravím Vás, jdu si pro radu...
Do teď jsme měli obyč kávu jelikož jsme jeli jen mokka (z Grizly arabica 1kg za 350,-) při přechodu na páku byla kyselejší a možná díky množství se to srovnalo a pak celkem cajk. Teď jsme nahodili (chtěli jsme polepšit) Nikaragua San Juan del Río Coco (coffeespot 1kg 599,- taky arabica) tak je fakt šíleně kyselá a to by měla být takřka bez acidity. Když jsem na mlýnku přidal (jemněji) tak to skoro neteklo, když naopak tak zas teklo hodně ale byla méně kyselá. Extrakce trvala třeba 15sek. S množstvím sem si taky pohrával (miska 14g) dřív jsem dával 15g a sedělo to parádně, teď +-1g a bez úspěchu. Nejsem v tom tak zběhlý a rád bych vás poprosil, kterým směrem bych se měl vydat a co zkoušet.
Rancilio silvia PID (bunacafé) čístá, drží 9bar.
Ascaso I-steel - melu někde na stupni 5,75\10. Při mletí za 10sek sem někde kolem 11-12g.
Precizní miska la marzocco 14g.