Přejít na obsah

Hodm

Členové
  • Příspěvky

    12
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele Hodm

  1. Tak já se pochlubím svými vůbec prvními automaty. Šel jsem do Ballů Fireman Enterprise a naprosto předčily má očekávání!
  2. Děkuji chlapi. Dokončil jsem současně rovnou dvě školy, ale promoce jsem měl z důvodu covid opatření jen na jedné. Ale jsem i tak rád. A ano, zjistil jsem, že jedny nestačí. Přirovnal bych to k některým ženám s kabelkami nebo boty.
  3. Pánové, vzpomněl jsem si, že jsem doteď ani nedal vědět, které hodinky nakonec zvítězily. Zvolil jsem Citizen Elegant Worldtime Radio Controlled Titanium CB0190-84E a jsem naprosto spokojený. Děkuji všem za rady. Aktuálně si budu pořizovat již za své nějaké automaty, ať mám první pořádné i v těchto vodách.
  4. Chtěl bych ty Citizen Elegant v černé. Irwinku, to stejné se říká i o zásnubním prstenu a víš kde je původ? Byl to jen chytrý marketingový tah výrobce takových šperků. Souhlasím s tebou ohledně mobilů, i když já se tomu vymykám a raději si koupím co 2 roky nový telefon ale vždy za cca 3,5 tisíce. Opravdu to v široké veřejnosti není hitparáda co se týče hodinek. Člověk když má nějaký koníček tak se poté může pohybovat v bublině stejných nadšenců a ztratí přehled o tom širokém okolí. Proto jako nováček píšu, že lidem z okolí přijdou hodinky za 15 tisíc jako velký luxus.
  5. Tak se koukám, že diskuze se pořádně rozjela. Už je těch doporučení tolik, že bych se v tom ztrácel. Mé srdce již delší dobu tíhne k těm Cityzenkám, které sice nejsou automaty, ale mají mnoho jiných parametrů, které mě uchvátily - titan, naprostá přesnost díky rádiově řízenému signálu, voděodolnost, solární pohon a v neposlední řadě vzhled. Ještě se vyjádřím k tomu, jak někteří z vás psali, že se jim zdá rozpočet okolo 15 tis. Kč příliš nízký. Věřím, že pro fajnšmekry, kteří se ve vodách luxusních hodinek dlouhodobě pohybují, tomu tak může být. Ale pro laickou veřejnost je to naopak až luxusní částka za hodinky. Ptal jsem se na názor i několika kamarádů, kteří taktéž nejsou odborníky na tuto oblast a všichni valili oči, jakou že pálku to chci za "něco na ruku" zaplatit. Zároveň souhlasím s některými názory, že musím vybírat tak, aby i rodiče byli s výběrem spokojeni. A jelikož se v tom vůbec, ale vůbec neorientují, tak při větě, že "nějaké automaty" dělají rozdíl cca 15 vteřin denně, se na to netváří. Za to, když ukážu Cityzenky s naprostou přesností, komplet titan, voděodolnost a navíc s příjemným designem, tak je to jiné kafe.
  6. Děkuji za rady. Při bádání jsem narazil ještě na solární hodinky. Průkopníkem je značka Citizen. Máte nějaké zkušenosti se solárním pohonem nebo přímo s touto značkou? Za cenu okolo 15 tisíc mají ve výbavě i titanový tah či voděodolnost na plavání. Např. tyto: https://www.hodinky-365.cz/citizen-radio-controlled-chrono-titanium-cb5020-87l-x1184409 nebo v černé https://www.hodinky-365.cz/citizen-radio-controlled-chrono-titanium-cb5020-87e-x1184408 a nebo trošku jednodušší design: https://www.hodinky-365.cz/citizen-super-titanium-eco-drive-radio-controlled-cb0190-84e-x1202756
  7. Pánové, to je právě to, co jako laik nemůžu vědět a jsem rád, že jste mi to napsali. V tom případě, co radíte? Dají se v této cenové relaci vůbec nějaké sehnat?
  8. Jaký je vlastně rozdíl mezi automaty a mechanickými? Jen jsem viděl udávat třeba automatické s mechanickým nátahem, tak jsem to považoval za jedno.
  9. No určitě je za pár let zahodit nechci, měly by vydržet ideálně až do meho stáří, pokud se vlezeme teda okolo těch 15 tisíc. Takže v tom případě jsou automaty vhodné, že? Mrknu i na ty Certiny.
  10. Tak já už 2 roky pracuji na full time při škole, navazující studium jsem dělal v kombinované formě a osamostatněný jsem již delší dobu. Ale rozumíme si. Na Certiny jsem se taky díval. Klidně poraďte, automat nemusí být úplnou podmínkou, vlastně jsem se jen dočetl, že by lepší hodinky automat měly mít, takže jestli budou přesnější quartz či něco jiného, tak sem s nimi. Vodotěodolnost je příjemný bonus, co kdyby jsem s nimi spadl do bazénu?
  11. No tak pořád nevím které. Co člověk, to názor. Za rady děkuji. Ty Hamiltony mají ve výbavě navíc i vysokou voděodolnost, ale vzhledově se mi osobně nelíbí. Jsem v tomto ohledu začátečník, tudíž jsem se ještě nedostal na "gurmánskou" úroveň co se vkusu hodinek týče. Věřím, že třeba za 10-15 let se mi ty Hamiltony líbit budou. V současné době hledám takové první pořádné. Rád bych, aby něco vydržely a nostalgicky je vytáhl třeba i za 30-40 let a zavzpomínal. Bohužel Longines jsou na první hodinky pro mě už drahé. Aktuálně je i cenovka okolo 15 tisíc Kč pro mě vcelku luxus jakožto člověku, který s kariérou teprve nedávno začal. Můžete poradit i z pohledu vnímání jednotlivých značek v této cenové kategorii. Já třeba Tissot mám zafixované jako dost dobrou značku hodinek, podobně i Seiko. Švýcarské hodinky jsou pojem, vzhledově vedou spíše tyto včelí plástve od Seika, i když tu jsou i názory, které říkají opak. Pravděpodobně se mi časem budou měnit preference, takže je otázka jak k tomu přistoupit. Zda jít do hodinek, které se mi líbí víc, ale je tam riziko, že za pár let se tak líbit nebudou (navíc nemají safírové sklíčko) nebo jít do Tissot s tímto neotřelým retro a zároveň jednoduchým nadčasovým designem.
  12. Dobrý den všem, jdu si k vám pro radu ohledně výběru hodinek za promoce. Jedná se mi o to, že to budou mé první pořádné hodinky, takže jsem chtěl něco jednoduššího, ale dostatečně reprezentativního, abych si je mohl vzít k obleku. Zároveň bych chtěl, aby hodinky vydržely nejlépe pár desítek let (samozřejmě za předpokladu, že je nebudu nosit úplně denně). Cenově bych se chtěl dostat někam na hranici okolo 15 000 Kč. Procházel jsem různé diskuze na tomto fóru a dle doporučení jsem pochopil, že by byly ideální automaty se safírovým sklíčkem. Bohužel se v oblasti hodinek neorientuji, tudíž budu rád za veškerá doporučení a rady. Ještě nemám definitivně vybráno, ale nějak jsem se dostal ke dvěma modelům, které se mi líbí nejvíc. Jak jinak než, že jedny jsou švýcarské a druhé japonské: Tissot Heritage Visodate Automatic: https://www.hodinky-365.cz/tissot-visodate-automatic-t0194301603101-x137962 Seiko Presage Automatic SSA409J1 Cocktail Time "Honeycomb" Limited Edition 6000pcs: https://www.hodinky-365.cz/seiko-presage-automatic-ssa409j1-cocktail-time-honeycomb-limited-edition-6000pcs-nahradni-reminek-x1186204 U Tissotek se mi líbí jednoduchost v takovém retro stylu a jelikož se bude jednat o dárek od rodičů, tak nesmím opomenout fakt, že slyší na pojem "švýcarské hodinky". Seiko mi naprosto učarovaly úžasným designem ve stylu včelích pláství, a dokonce se mi líbí i výřez s průhledem na strojek, navíc to jsou limitky a mají vyšší voděodolnost než Tissotky. Bohužel nemají safírové sklíčko a taky jsou "pouze" japonská značka, i když po přečtení zdejších názorů v jiných vláknech chápu, že nejsou o nic horší. Naopak zde panuje různorodost názorů mezi strojky ETA 2824 versus SEIKO 6R38. Rád bych poprosil i vyjádření právě ke strojkům. A vlastně vyjádření souhrnného hodnocení obou modelů a doporučení. Předem moc děkuji za rady a názory.
×
×
  • Vytvořit...