Přejít na obsah

Tomáš Jeřábek

Členové
  • Příspěvky

    6
  • Registrace

  • Přítomen

Profile Information

  • Fanoušek značky
    Nixie tube clock

Tomáš Jeřábek's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. To je krása, to je informací, teď můžu bádat, děkuji moc.
  2. Ty hodiny byly v dezolátním stavu, neměl jsem šišky, řetízky, kyvadlo. Zadní část byla komplet rozlepená. Zdejší divadelní spolek je používal jako kulisu, musel jsem je zachránit.
  3. Lehce jsem založil párátko do oleje a každý čep hřídelí namáznul. Opravdu jen decentně, pak čepy vaček v bicí stroji od píšťal a kladívka. A spodní hranu spouštěcí páky bicí ho stroje, jinak nic. Samozřejmě olej hodinářský jsem nepoužil koukal jsem na ně četl jsem o nich je jich hodně a ty ceny. Použil jsem teflonové mazivo od Novatio. Je mi jasné že může vysunout, nemá správnou soudržnost v kapce, no zkusil jsem to.
  4. Děkuji moc, nánosy nikde nejsou všechno jsem měl rozebrané, každý díl jsem vyvařil v kyselině citronové, znovu opláchnul a hned vysušil. Pak proběhla montáž a namazání čepů. Určitě vyzkouším leštění těch styčných ploch té kotvy. Akorát by mě zajímalo jakým způsobem se v tomto strojku posouvá kotva nahoru nebo dolů. Když zde nejsou žádné regulační prvky?
  5. Ano děkuji za odpověď, vím že se jedná o černoleský krok. Kotva drážkou nemá, můžu její dosedací plochy doleštit, je mi jasné že více snížím tření. Když jsem viděl zpracování od šasi přes píšťaly až po strojek, všechny ty vůle, tak by mi zajímalo jak to oživovali...Rusové k těm mi jdou spíše kleště, a spíš něčím cuknout.
  6. Dobrý den všem, nedávno jsem si opravoval sovětské kukačky z toho ohavného bakelitu. Strojek jsem kompletně rozebral, vyčistil složil, seřídil bicí část a namazal. Dělal jsem si i nové píšťal, vše pracuje jak má, akorát občas se zastaví, Tak jsem se chtěl zeptat než začnu sahat na kotvu, jestli je nějaká jiná možnost. Také jsem se dočetl že se dá přihnout čep kotvy, děkuji za odpověď. Tomáš Jeřábek.
×
×
  • Vytvořit...