Přejít na obsah

Bobíkajka

Členové
  • Příspěvky

    11
  • Registrace

  • Přítomen

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Ostrava Jih
  • Fanoušek značky
    Seiko

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Bobíkajka's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. D Dnes mám přezuto z nerezu na kůži a z ruky mi zmizela váha zvyšující zátěž v horkém počasí. Turtle se mi vtiskly na ruku jakoby tam byly léta. Naposled sem měl takový pocit v r. 1987 kdy dosloužily digitalky Casio s úžasnou funkcí budíku a nočním svícením a nahradily je jakostní Prim Sport, vodotěsné analogové potápky na gumě. Hodinkové blázínkovství říká, že všechno na ruce je správně, jen tyhle levné kousky do začátku, se přilepí ke kůži i duši.
  2. Mám tak hezký pocit z Želvích hodinek že mi kamarád řekl u kávy, jestli pospíchám, že se pořád dívám na hodinky. Já že naopak, želvy miluju a kochám se jimi kdykoli to jde. Zpracování pouzdra a zapuštění korunky je tak analogové, že mám problém i s vyššími modely značky, kde korunka trčí víc z těla pouzdra. Původně mě byli blízké Willardy, teď je to pryč. Pomalý plynulý pohyb vteřinovky mi znemožnil jakkoli uvažovat o quartz. Po shlédnutí akčního bijáku John Wick 4, je nosím střídavě na vnitřní straně zápěstí kvůli zárubním a dalším nástrahám. Kam dál nevím, snad bych vzal černočerné, ale Kyklop se mi hnusí a obrázky zvířátek se vyjímají na dětských leporelo . Díky komunitě za informace.
  3. Seiko želvy mají duši. Dobře se nosí a líbí se mi plynulý chod vteřinovky. Chtěl sem čistě černé, no když náš člen pouštěl tmavě modré, rozdil je minimální. Mam větší quartzky Timex s opravdovým kompasem, má 4 ručky, což vadí v odečítání času. Jsou lehčí, asi hliníkové a přesné. Avšak pocit na ruce bych srovnal s fitnes náramkem. Mé předchozí Seiko 5 Atlas byly velmi kvalitní jen ten věnec s kompasem pořád cestoval. Tolik údajů zahlcovalo pozornost a zdály se být malé. Kamarád je má moc rád, jsou to jeho první automaty. Sleduju úpravy, kupodivu je hliníková luneta velmi hezká, tak jen časem safír či silněji luminiscenční ručičky. Diky adminům a členům Cronomagu za sdílení zkušeností.
  4. Excelentní obchod s povolnyj, rychlost, extrémně dobré balení a výborný stav Seiko Turtle. Děkuji a doporučuju.
  5. Junior měl 2 roky digitálky a chtěl zase. Radostně se probírám Casio modely ale bába spokojená s Samsung sportovkama podle nichž skutečně běhá a v práci vidí SMS a všechny ty messengery co jich je navrhuje totéž, kvůli nemožnosti zkontaktovat kluka po škole. Mladej ztiší zvuk do vyučování a pak neslyší na pokyny a kontroly. V jeho případě jsou chytré hodinky přínos, nutí ho k pohybu a nic mu vnucovat nebudu. Viděl mě jak mám doma na tajňačku na jedné ruce Seiko a Timex a asi to bylo odstrašující.
  6. Jerryl, téma velmi těžké. Na jedné straně byli předci, kteří přežili těžké časy díky křečkování a takoví zanechali více potomků než lehkomyslní lidé kteří prostě umrzli. Po otci se odváželo mnoho kontejnerů "bebechů" a já mám kamarádku na sezonní odlehčování. Má systém a je důsledná. Naposled dostala známá 150 ks gramofonových desek zadara, nelze hromadit, do streameru se vejdou všechny desky. Potřeba mít všechno po čem srdce touží může vyplývat z úzkostí. Myslím, že když se s přibývajícími léty touha převyšuje běžnou mez, není ostuda požádat o pomoc odborníka s léky. Při Covidu potřebovali pomoc lidé zdraví a silní, teď mi to nepřijde o moc lepší. https://psychologie.cz/svoboda-za-barikadou-veci/
  7. Harrior, taky se mi líbí nejvíc, nepřeplácané bez barev co omrzí a efekt sunbuřt baví. Kyklop na vyšších modelech bych skousnul jen na datumovce. Ale kdo jsem já, abych říkal co se má vyrábět.
  8. Bobíkajka

    SEIKO 5

    Lucid to urceni petek fajn popsal. 5-ky maji vse co japonci potrebuji jako morska zeme ostrovu. Vetsi cast lidi maka na lodich a pristavech s morskou i sladkou vodou. Vodotesnost a moznost ponoru neni ficurka k bazenu a k pocitaci na kochani. Morska vlhkost likviduje i veci bezneho uzivani v domacnosti. Kamos koupil krasny starsi gramofon z Japonska a u renovace zjistil uplne rozezrane loziska raminka. Seika jsou krasna a nedokonala, a chtel by je kazdy.
  9. DAC a triodový předzesilovač, plus Déčkový koncák může být dobrý. Z fotky se zdá že lampy jsou vyměnitelné, ne ty napevno pájené co byly v cdp Vincent. Pak je dobré vyměnit za ruské triody pokud budeš chtít. Ty čínské jsou jen slušné, mě se velmi rychle vyhrály. Nevím zapojení, zda je koupit párované nebo nemusí. Líbí se mi zapojení v II.třídě dvoužilovým vodičem, vyhne se tím brumu z nuláku do zvuku. Zdánlivě malý výkon nemusí vadit když to nepověsíš na třípásmové sloupy s velkým, proudově náročným basákem. Klasické Vincenty starší typů se mi nelíbí zvukem. Nové modely neznám. To Déčko je něco jiného a pokud je to slušně udělané, službu udělá. Vše v jedné krabici. Pohodlí a dobrá služba. Jak píše Duke, elektronky jsou nestálé a čím dál tím dražší. Doba cen Tesel ecc83 za 100kč je pryč. Zda si odhadnout předpokládanou životnost a naplánovat výměnu, či propadnout triodovému gamblingu a pořídit více značek a zkoušet. Mě těší možnost volby filtrů převodníku a korekce v iTunes.
  10. Mám rád špičkový digital a dokonce stačí dobře nahrané cd na slušném přehrávači. kdo má ve sbírce starší LP z Ameriky nebo západu, nemá chuť kupovat současné předražené desky 180g. Kvalita tech nahrávek a technologie výroby je dnes nedostupná s výjimkou nejdražších nakladatelstvi. Ty velmi tenké desky nesou dynamicky barevný zvuk. S dražší přenoskou to umí okouzlit. Kámoš má elektronkové phono a hraje mu to velkolepě.
  11. Zdravíčko starosvětští časoměřiči. Jsem netechnický až pocitářský druh a co mě přimělo odlehčit sekci "prodám" o Seiko 5 Atlas, které nikdo z Vás ó malověrní , nikdo nechtěl, byla alergie na hodinky bez duše z alli. Funkce nebyly narušeny, quartzky měrily dobře, model byl decentni a nevtiravy cena - výkon nepřekonatelná. Ale investovat do baterie a trápit se dalši 2 roky odmítám. Seiko 5 je duchovni svět lásky k metalurgii a obsedantni péče o detail. Pocit Seiko na ruce je pro mne návrat do r.1988 kdy mi ruku obtěžkaly Prim Sport s prvnim vodotěsným modelem pro mě. Dlouho sem se rozhodoval vinou malých prostředků mezi klasickyma Seiko 5 kde mi přišlo 42 mm široké pouzdro málo a Prospex. Želvy strhávají pozornost a není problém dostat v Ov po hubě kvůli hodinek i za bílého dne. A protože bych klidně jezdil Fiatem Multipla, nosim Atlasy. Jsou přeplácané číslicemi a písmeny, což zhoršuje přehlednost. Naoplátku poskytuje bohatě broušené korunky a na té zbytečné kompasové je unikátni pismenko S. Mám ještě Timex, ktere ukazuji skutecny sever. Hodi se na turismus a hrubši zacházení. Děkuji velmi za přispěvky v nichž rád čtu. Omlouvám se za nulový přínos k Znalostem. Vím, že nic nevím.
×
×
  • Vytvořit...