Přejít na obsah

Jurášek

Členové
  • Příspěvky

    11
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele Jurášek

  1. Zdravím, doufám, že jsem trefil správné téma. Pokud ne, omlouvám se. Bylo mi řečeno, že dostanu hodinky a mám si vybrat jaké. Bez váhání říkám "prim sport jedničky". Zjistili jsme ale, že se cenově ne vždy protneme. Našel jsem dnes tyto https://obleceni.bazos.cz/inzerat/175582214/prim-sport-1-cerny-cifernik.php a zatím o koupi uvažuji, některé věci ale nechápu. V dobrém stavu jsou PS1 klidně přes 10 nebo 15 tisíc. Proč jsou tyto za 6500? A proč je stále nikdo nekoupil? Cifr mi na první pohled přijde originální (M), zbytek prostě nepoznám. Na co si dát pozor? A pokud je to "Polská složenina" (což opakuji - nepoznám, budu rád za rady) nevyplatí se to stejně za tu cenu na běžné nošení? A v případě že bych měl být od nákupu něčím odrazen tak máte nějaká doporučení na fajn (klidně použité) mechaniky v podobné cenové kategorii? Třeba hned tyhle vypadají na fotkách taky moc pěkně... https://obleceni.bazos.cz/inzerat/177466010/vojenske-hodinky-tissot-cerny-ciselnik-velke.php Až na tu chybějící vteřinovku... Kolik by měly stát netuším. Nebo je chyba někde v prodejci? Předem moc děkuji za reakce.
  2. Děkuji. Kolik odhadem stojí oprava, jestli to není lepší zkusit ještě reklamovat?
  3. Zdravím všechny, Koupil jsem si své první Primky - sport dvojky na před chvílí jsem je rozbalil. Nemám aktuálně čas nějak kloudně nafotit, kdyžtak později, každopádně k věci... Je normální že se korunka při natahování sama vrací? Hodinky natáhnout jdou a fungují, ale korunka se vrací... pokud to je nějaký neduh tak co s tím? Můžu to nechat nebo radši rovnou do opravy?
  4. Díky. Ještě ne, ale chystám se na ní. Díky za doporučení, občas tam taky mrknu.
  5. Opět všechny zdravím, chci se zeptat, jsou hodinky na fotkách níže bez druhovyrobnich dílů - originál Prim? Kolik byste za ně tak dali (co je rozumná cena)? Omlouvám se za neznalost. Fotky vypůjčeny z aukra.
  6. Díky. Mě přijde že ani jedno z vláken s tím až tolik nesouvisí (možná až na to poslední) nicméně asi jsem jen moc líný to projít a chtěl bych toho moc. Tak i tak díky Bohu za tohle fórum!
  7. Děkuji. No mě přijde že nic konkrétně k rozpoznání pravosti/nepravosti tu není, jde pouze číst stovky stránek, mezi nimi určení fake a originálu kolikrát zapadne a člověk se může jen domnívat co vedlo zkušené sběratele k zařazení konkrétních hodinek (k nimž odkaz již mnohdy nefunguje) do té či oné kategorie a většinou se tak nepoučím. Každopádně mívám špatné nápady, takže pokud pro to zde není místo nevadí.
  8. Co se týče rozpoznání originálu potřeboval bych pomoct s těmito kousky: https://aukro.cz/hodinky-prim-sport-rucni-natah-vodotesne-a-funguji-6994375587 https://aukro.cz/hodinky-prim-elegant-kalibr-68-6994088106 Jelikož odkazy po čase nefungují, přikládám ještě fotky z inzerátů abych se mohl (doufám nejen já) zpětně poučit..
  9. Přikládám ještě fotky pro porovnání loga. Ciferník a sklíčko z Parexa + něco co pokládám za originál (ač si nemůžu být nikdy jistý) Jen mne zaujalo že u těch co pokládám za originál vidím pro změnu v nápisu ČSSR pětku místo druhého S tak já nevím jestli jsem vybral vhodný příklad. Každopádně logo PRIM je podle mě vidět dobře. Parexo ciferník: Pravděpodobně originál: Zdroje: Parexo ciferník: https://forum.chronomag.cz/topic/28265-prim-sport-ii-sada-parexo/?do=findComment&comment=414097&_rid=76478 Pravděpodobný originál: https://forum.chronomag.cz/topic/32044-jaké-primky-máte-právě-na-ruce/?do=findComment&comment=2705372&_rid=76478
  10. Zatím jsem se u sportů naučil, že ručičky by měly být (tuším) niklované, nikoliv plastové a druhovýrobní ciferník Parexo se od originálu pozná nedotaženým prostředkem písmene M v logu PRIM případně nápisem C5SR místo ČSSR. Sklíčko, korunku, lunetu, dýnko ani nic dalšího bohužel nerozpoznám. Jaké jsou indicie tam? Případně nějaké další tipy...
  11. Srdečně zdravím všechny primkaře a hodinkové nadšence. Asi před týdnem jsem utopil své věrné hodinky (primkaři ohrnou nos) Casio w211. Chtěl jsem ušetřit na zkoušce vodotěsnosti a nevyplatilo se - silný déšť vykonal své. Během hledání náhrady jsem zavítal na tohle fórum a nadchlo mě. Od té chvíle si ho pročítám každou volnou chvilku a jsem si celkem jistý nástupcem mých Casií. Chtěl bych si pro začátek pořídit Prim sport dvojky a pak se uvidí. Rozhodně bych někdy rád koupil i diplomaty, ale ty bych narozdíl od sportů nechtěl běžně nosit, tudíž to nechávám na později. Teď se dostáváme k meritu věci. Rád bych koupil sporty dvojky ale jsem víceméně úplný laik, když bych si fandil tak úplný začátečník. Napadlo mne tedy založit tohle vlákno - i pro budoucí nováčky. Jak poznat pravé Primky a nenapálit se? Pro hodinářské borce jakých tu je poměrně dost je to dílem okamžiku, pro nováčka nerozklíčovatelný rébus. Chtěl bych v tomto vláknu jednak řešit konkrétní případy - budu chtít něco koupit, nejsem si jist - dám to sem a budu doufat že mi někdo zkušenější pomůže. A druhak nahromadit indicie a postupy na zjištění pravosti, aby se nováček po přečtení naučil identifikovat a znát základní věci, protože mi to přijde lepší než to hledat po kouskách po fóru a zaplatit za to několika "fejky" v klíčící sbírce.
×
×
  • Vytvořit...