Přejít na obsah

ptrksvbd

Členové_50
  • Příspěvky

    78
  • Registrace

  • Přítomen

Příspěvky od uživatele ptrksvbd

  1. před 3 hodinami, sheepeck napsal:

    Jste někdo členem na stránkách Pen-forum?

    Já se tak zamýšlím, čím to je, že asi dva měsíce po objevení plnících per jich mám doma asi osm, zatímco hodinky mám od roku 2006, co jsem se tady zaregistroval, stále a pořád jedny - Tissot Seastar 1000. (Nepočítám ty, které mi spadly do klína jako pozůstalost, popřípadě jako dárek od kamaráda, které si teprve musím nechat někde dát do pucu.)

     Jo, a to nesmím zapomenout na rozšiřující se sbírku inkoustů ...  🙂

    Také jsem členem. Fórum je až na několik členů bohužel prakticky mrtvé. I tak se mi ale povedlo pár obchodů uskutečnit :) Člověk do plnicích per spadne podobně jako do hodinek. Objevuješ lepší a kvalitnější inkousty, zkoumáš různé možnosti plnění, kapacity konvertorů, případně pístového, či vakuového plnění, od ocelových hrotů se přesouváš na 14, či 18 karátové. Sice bych to tu neměl říkat, ale za ten cca. rok a půl, co jsem tam zaregistrovaný, je mi sbírka per přednější, než ta hodinek. Tam už mi toho moc nezůstalo, až na nějaké g-shocky a pár solárních kusů. které se dají nosit, aniž by se člověk musel starat. S pery je to jiné, tam je sbírka v rozkvětu.

  2. před 3 minutami, Snekofon napsal:

    Ano právě proto píšu, že nyní ani tento příběh nelze použít k obhájení ceny, možná to bylo napsáno trochu kostrbatě :) Je to řada Prim Automatic, takže klasický microbrand projekt - strojek s maloobchodní cenou 200USD, když se podívám co umí Farer, Formex, CHW a jiní, tak je toto k pláči... 

    Tak jsem jen nepochopil, to se omlouvám ;) Každopádně pravda to je. I když tyhle "Kašpary" mi přijdou z posledních počinů Eltonu vzhledově asi nejpovedenější (subjektivní názor) tak cenově jsou opravdu hooodně jinde. Je to celkem škoda. Značka jako taková je mi vcelku sympatická, ale když budu vybírat podle parametrů/ceny, tak se k nim nikdy nedohrabu.

  3. před 7 minutami, Snekofon napsal:

    Škoda že si Elton nenechal ten bronz co použil na Diplomaty, tady mohl slušet víc a přinést patinu dané doby...

    image.jpeg.083529ce3c3de7e5eeb0bdd0c8ce57dd.jpeg

    Jinak klasická Elton nuda, nejsou to ani pilotky, ani žádné "adventure" hodinky hodné nést jménu průkopníka aviatiky, ani pěkné oblekovky. Generické hodinky s přetisklým podpisem, který je na wikipedii, za cenu kterou nejde už obhájit ani příběhem o manufakturním strojku s iniciály Franty, který se s tím dva a půl dne pachtil.

    Podle toho, co čtu na stránkách Eltonu v nich ani manufakturní strojek není. Ten jejich cal. 73 je klasická ETA 2824-2

  4. Zdravím Vás tu všechny,

    když se dívám na poslední fotky černých OO39, zaujama mne hlavně luneta. Pár let zpět jsem jedny měl, jedny z těch prvních s keramickou lunetou a ta se leskla doslova jako psí kulky. Dává Steinhart na novější modely jinou a na pohled hezčí lunetu, nebo je to jen hra světel na fotografiích? Uvažuji znovu o jejich koupi a právě ta lesklá luneta mne od nich jako jediná odrazuje.

    Díky :)

  5. V 19. 3. 2022 v 21:40, tmx napsal:

    Dnešní Batman tedy překvapil, pozitivně. Noir detektivka, pomalé tísnivé tempo, konverzačky a hlavně naprosto úžasná kamera. Záběry byly hutné a bez zbytečných efektů. Docela mi tam seděl i ten Patison, což považuji za velký úspěch 👍

    Souhlas. Na Nolanovu trilogii s Balem to sice nemá, ale Afflecka strčí hravě do kapsy (co taky ne, že) Atmosféru to má hutnou a vypíchnul bych i celkem povedený soundtrack. 

    A přesně, jak píšeš, i na Pattinsona se tady dívalo líp, než v roli blištivýho špičatýho zuba. 

     

×
×
  • Vytvořit...