Přejít na obsah

Petr R

Členové_50
  • Příspěvky

    595
  • Registrace

  • Přítomen

Příspěvky od uživatele Petr R

  1. Přátelé, potřebuji poradit. Mám u ČSOB v rámci Premium EUR účet a zjistil jsem, ze když jsem z něj vybíral peníze ve třetí měně v bankomatu v cizině, tak se eura převedla na Kč a y pak na tu třetí měnu. Dělají to tak všechny české banky nebo zo mam zkusit jinde?  

  2. V 9. 10. 2023 v 18:10, tenge napsal:

    Hodím to ještě sem. 
    Kupuju druhé auto do města, tudíž zatím  padla volba

    - Prius

    - Hyundai ioniq,

    oba v hybridního verzi.. ještě případně plug in ale u Hyundai nevím kvalitu a zpracování a vydrž baterie.

    Nemám vlastní FVe tudíž asi výhoda plug-in není taková aby se rozdíl vyplatil.

    Prius je uvnitř větší a sedí se v něm výš než v běžném hatchbacku, spis se to blíží SUV. V Ionig sedíš a natazenyma nohama na zemi. Jinak  kvalitou budou oba stejný, jestli si vybavuju dobre, ma ionig přímé vstřikování,  a i kdyz s tim u Hyundai/Kia nejdou takovy problémy jako koncern, tak při časté jízdě po městě to muže byt problem. S oběma se taky jinak jezdí, eCVT vs. dvouspojka. Mých 100 tis. km s priusem 3. gen. mi říká, ze kvalitativně je to top. Mimo běžný servis nic neřeším a jezdím s nim každý den, 99% město. O hodne kvalitnější než coroly a ostatní. 

  3. Idioti pracující na infolince T-Mobile. Napadlo mě, ze si pořídil od TM i televizi. Protoze používá Apple TV, opakovaně jsem se při jednání s pracovníkem na infolince ptal, jedtli je tato platforma podporovaná. Odpověděl, ze ano, po příchodu domu se ukázalo, ze to tak neni a paní na infolince mi k tomu, mimo jiné, rekla, ze ona by me tak mylně neinformovala a sluzbu musím zrušit na pobočce. Takze ja diky blbosti zaměstnance TM musím na jejich pobočku a vyřešit jejich chybu. Management této firmy je fakt na dve veci…..

  4. TopGun 2. Podle recenzi nejlepší film poslední doby…. Jedničce to nesahá ani po kotníky. Kromě efektů je ten děj tragickej, útrpně dlouhý psychologický scény, opakovaný scény z jedničky, bombardování továrny v neznáme zemi, kde jsou v provozu F-14 (vyvezly se pouze do IRN, ale kde tam vzaly stíhačky 5-tě generace????), těžko uvěřitelné bitvy a manévry, prostě slátanina ukazující úpadek dnešního Hollywoodu. Nejhorší je ten přechod z prostředku výcviku do ostré akce, po krátkém seřvání od admirála a uvedený scénou v parádní u formě na pláži, kdy dost dlouho trvá, než se divák dozví, co se vlastně děje. Specifika US NAVY, kdy kapitán (námořní) je vlastně plukovník a jeho žáci poručíci jsou vlastně kapitáni, převedeno na armádu/letectvo/naše reálie je už spis záležitost dabingu. A to nejsem nejakej fanda tohoto žánru. 

  5. před 8 hodinami, gargamel napsal:

    @eskimak

    Tak cpát Čajkovského do politiky je totální, ale fakt totální píčovina všech píčovin. A nejen to, je to infantilní kravina, něco, co by vymyslel žák tak na úrovni prvního stupně ZŠ. 

    Nesouhlasit s tím, co Rusko teď dělá - no prosím, samozřejmě a bezevšeho. Uvalit účinné sankce? Ano. 

    Ale jak asi pomůže nehrání Čajkovského v divadle Ukrajině? 

    Co vůbec má společnýho Čajkovský s Putinem? Nebo nějak s Rudoou armádou? Jo aha, jasně- byl (byl! - už je to circa 129 let, co zemřel) to přece ten Rus! 

    Nebo mi někdo vysvětlí, jak to prohloubí sankce?

    Nebo podpoří? 

    Nebo tohle nějak pomůže Ukrajině? 

    Prostě je to píčovina. 

    Ale chápu, pro někoho kdo poslouchá akorát tak Jahody mražený je mu to u zadku, Rusák jako Rusák. 

    Jinak tyhlety náladičky mě už začínají docela nebavit. Předminulej tejden sem potřeboval něco ohledně dodavatele energií, paní na přepážce byla v pohodě do tý doby, než si přečetla moje jméno v občance- myslela si, nevím proč, že je ruský (ve skutečnosti je po otci bulharský, nicméně tady jsem se narodil a tady je můj domov). A začala kecy typu "to je mi ale zajímavý, dneska tu mám samý takový jména". Nejdřív sem to nepochopil, pak mi to secvaklo. Dost mě to nasralo a nejdřív sem si řek, že teda budeme volat policii, když paní strká nos, po čem ji nic není.  Pak sem si řek, že si jí povodím trošku:

    "Takže dneska jste tu měla samá takováhle jména, jo"? 

    "Ano". 

    "Aha, a jaké si myslíte, že je to jméno"? 

    "Mě se zdá, že je ruský!" 

    "Paní XY, poslyšte, jestliže ste tu měla dneska samá takováhle jména, tak jste tu měla samé Bulhary" 

    "Aha, vy jste Bulhar?" 

    "Ne, paní XY, já jsem Čech. Můj otec je z Bulharska a matka je Češka, narodil jsem se v Praze" 

    "Promiňte, to jsem nevěděla..." 

    "To je v pořádku, paní XY, ale kdyby to bylo ruské jméno, kdybych byl Rus? To by měl být tady problém?" 

    paní XY: "No ne, ehm, chápete, teď..." 

    "Teď bych potřeboval vyřídit to, kvůli čemu jsem tady..." 

    paní XY "Jistě". 

    "Ale, když se tak na Vás dívám, paní XY, Vy určitě nebudete Češka. A dokonce Vaše jméno je ruské! Vy jste ruska? Máte typicky ruské jméno."

    Paní XY: " Ne ne né, kdepák, maminka je Japonka." 

    "Ahá, jméno máte ruské, a podle pohledu bych Vás hned tipnul na nějakou výhodnější oblast Ruské Federace". 

    Docela rychle slečince se šikmýma očima a ruským jménem sklaplo. 

    Ale popravdě nebyl sem rád, nemám totiž rád ve svým životě podobný kraviny, řešit svůj původ, vlastně se ospravedlňovat- proboha! Má se starat akorát tak o to, jestli mám zaplacený v pořádku všechny zálohy a do zbytku ji nic není. 

    Minulý týden technická. 

    Příjezd na STK v odpoledních hodinách. Vejdu dovnitř s tím, že když to dnes už neklapne, nechám se aspoň objednat. Pozdravíme se s přijímacím technikem, řeknu mu, co mám na srdci, a on že už je teda dost pozdě, ale že se zeptá emisáka a pokud by mě on ještě vzal, tak že to uděláme ještě dnes. Emisák souhlasil, takže velký a malý techničák. Teď sem si říkal, že až uvidí to jméno, že se to bude zas opakovat. Ale zařek sem se, že pokud ano, volám ihned policii. A ono nic. Úplně v klidu, slušné chování, kontrola zbytečně neprotahovaná a v podstatě za asi necelých 40 min. mi přijímací technik říká, že máme hotovo. Neudržel sem se a poděkoval mu za jeho lidské a hezké chování. I když byl očividně rád, bylo znát, že moc netuší o čem mu tam vlastně mluvím. Popsal sem mu příhodu s paní XY a pochopil. 

    "Můj táta je zase Němec. No a co? To jako že byl kdysi nějakej zkurvenej Áda, tak za to jako já můžu, jo? Nebo co teda? Pane, vy ste se s ní neměl vůbec vykecávat, rovnou na ní zavolat policii". 

    Musím říct, že sme si pak ještě skvěle pokecali. 

    Ale skutečně sem se už zařek: ještě jednou na něco takovýho v reálným světě natrefím a tu policii prostě okamžitě volám. Protože mě, jako rodilýho Čecha, tohle už začíná velmi, ale opravdu velmi obtěžovat. A i urážet. A kdo mě zná, tak ví, že když mám svý vrtochy, dokážu být pak najednou i velmi nepříjemnej. Možná i kvůli tomu bude lepší ty policajty rovnou zavolat...

    Víš co je paradoxně zajímavý, že to, že je příjmení bulharský poznají bezpečně především Rusové a Ukrajinci. I na druhým konci světa se mě kolikrát někdo zeptal, když viděl příjmení, jestli nejsem z Bulharska a když jsem  začal zkoumat, jak na to přišli, ukázalo se, ze jsou původem z RF/Ukr. 
    No ale u nás jsem se setkal trochu d rovným přístupem, když jsem chodil s dětma na PCR testy, tak v půlce případů jsem byl dotázaných, jestli jsou Češi. A to vždy, když jsem jim podával českou kartičku pojišťovny 🙂  jsem to asi s těmi jejich křestními jmény přehnal. A to se stejně čtou na východě o západě. 

  6. Pravidla jsou jedna věc a realita jiná. V mezinárodních vztazích se hraje pouze podle pravidla krásného pravidla strany silnejsi, jak bylo napsáno v prohlášení Mým národům. Stejně tak mezinárodní právo je právo strany silnejsi. To je realita, lidem se však říká něco jiného:-)

  7. S těma premiérama je problém ten, ze jsou všichni ze zemi, který do EU vzali. Kdyby tam byl někdo ze země, která EU zakládala, bylo by to jinak. Protože to, ze se má vzít UA do EU se křičí nejvíc z východu, západ, kterej o tom rozhodne, se moc neangažuje. Opakovaně jsem slyšel Němce říkat, ze rozšíření na východ byla chyba a už ji nebudou opakovat, včetně toho, ze pro vstup jdou jasný pravidla a plnit je musí všichni. Tedy proč to píšu, odvaha je jedna věc, reálná politika jiná a ČR nebude nikdy zemi, která to rozhodne, protože my jejich vstup platit nebudeme…..

  8. Já vám nevím, do krovinorezu Stihl, jsem takhle tři roky lil namíchaný benzin z kanystru, protože ho používám vždy jenom jednou v létě ( ale teda zase intenzivně par dnů) a nikdy s tím problém nebyl. I po roce chytne hned a to ještě běží naplno v dost velkým horku…  Ale teda minuly rok jsem už přešel na aspen, ten vydrží navždy 😁

×
×
  • Vytvořit...