Přejít na obsah

štaflík

Členové
  • Příspěvky

    5
  • Registrace

  • Přítomen

štaflík's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Také spokojenost 1*. Trasery objednány, druhý den doručeny. Pak jsem zjistil, že nesvítí jedna trubička z 16. Hodinky obratem vyměněny přímo Kubsonem.
  2. No, Len.Nox je fakt "kvalita", navíc s "výborným" servisem fy FAST. Je to maximální a předražený šmejd (jak tady svědčí více topiců). Sportovní hodinky, se kterými nesmíte na lyže, protože v mrazu praskne sklíčko, reklamace neuznána, slíbena oprava za 300,-, po čtrnácti dnech informace, že si mám koupit pouzdro za 1000,-, že se k tomu dreku sklíčka nedělají.
  3. Díky, jsem jedno velké ucho :-)
  4. Zdravím - chci se zeptat zdatných - našel jsem v jednom malém hodinářství Wengery, starý model zlevněný na 2200,-. Krabička, záruka běží začátkem prodeje. Jsou to quartzky (jo, vím, hnus, potřebuji něco na ošklivé zacházení), spíše menší (na Wengera, cca 38-40mm max.). Mají čtyři ručičky na jedné ose a kromě korunky ještě jedno tlačítko (cca mezi 1 a 2 hodinou). Vzadu nápis alarm. 10 atm, sklíčko jen minerální. Nenašel jsem jsem nic podobného na Googlu ani za pytlík brambůrek. Fake to není, je to solidní starý krám, autorizovaný na Wengera. Připomínají minulou sérii Terragraph, ale obruba ciferníku není kruhová, ale polygonální. Kožený hnědý pásek, světlý ciferník. Chci se zeptat - nevíte někdo, kde bych našel starší katalogy Wengeru, abych zjistil, co jsou zač? Popř. ví-li znalec o co jde. Díky za nápovědu, typy či opravy mé hrubě neodborné terminologie. Jinak nové Wengery za 2200,- z kameného krámu, nové a se zárukou jsou na tahání snad rozumné, že?
  5. Tak jsem se nechal nachytat na "akci" na chronografy Len.Nox. Nesmějte se mi, jsem začátečník, teď už vím, že... Hodinky celkem hezké. Po třech měsících nošení jsem byl lyžovat. Pár hodin venku (mrzlo), potom na svařák do chaty. Vyjdu ven a koukám, že prasklo sklíčko. Nikoliv rozbité, , prostě vlásečnicová prasklinka ZESPODA sklíčka. Sklíčko jinak absolutně nepoškrábané. Vteřinovka po resetu začala najednou parkovat místo na 12:00 na 11:59. Jasně, trochu tepelný šok - ale proboha z -10° do +20°C vydrží i hodinky od Nguyena. Tak reklamace v Planeu. Navzdory zdejším negativním zkušenostem byli celkem ochotní. Sami pochybovali, že reklamace klapne, ale byli pro to, ať se to zkusí, protože sami uznali, že hodinky nejsou nijak škráblé, ani zvenku poškozené. Reklamace u FAST ČR. Vrátili to zpět, že jsou poškrábané (co tam hulí?) a mechanicky poškozené. Jo, jsem blbý, že jsem koupil čínský šmejd za cenu levných švýcarů (Hanowa, i nějaký Wenger by za to byl) či Orientů - prostě jsem předem nečetl. Tak to berte jako varování před "exkluzivní, vysoce kvalitní značkou". Len.Nox je prostě klasický asijský šunt a FAST se k tomu staví "výborně". Pokud prodávají hodinky v ceně 20$ za tři litry, mohli by mít alespoň slušný servis. No nic, poučil jsem se. Hodinky půjdou do koše, kam patří a časem si koupím něco lepšího. Mimochodem po deseti letech jsem vytáhl ze šuplíku Seika automaty, dal je na ruku a šlapou. Soudruzi z Číny se ještě mají co učit.
×
×
  • Vytvořit...