Přejít na obsah

Pedro82

Členové_50
  • Příspěvky

    62
  • Registrace

  • Přítomen

Příspěvky od uživatele Pedro82

  1. :clap:  :clap:  :clap:  Pedro, to je nádhera! A obdivuju kvalitu fotky, čím to fotíš? Já se sportovní kamerkou těžce bojuju s kvalitou, obzvlášť s ubývajícím světlem po ránu...

     

    attachicon.gif78885941_10217636132032682_7703633189566152704_o.jpg

     

    Ahoj, foceno letitým jabkem 5S. V tomto konkrétním případě spíš než strojem je kvalita fotky ovlivněna okolním světlem, kterého já měl habaděj.

     

    Snad se někdo další přidá, ale jaká je pravděpodobnost najít člověka co leze aktuálně do vody, je na chronomagu a nosí orienty?  :blink:

  2. Trošku som sa tu poobzeral a chcel by som hodinky medzi 200-300 Eur, velmi rad by som nosil automaty, velmi sa mi páči ten príťažlivý tikot mechanických hodiniek =D. Priemer medzi 40-42 mm, datumovka bude len + nemam žiadne výhrady voči ničomu, neviem či za takú cenu existuje niečo podobné a quázy kvalitné... ak by ste mi mohli poradiť bol by som rád =). Možno by bolo fajn niečo s čím ste začínali aj vy ak mate skusenosti s dannými modelmi

     

     

    Ahoj,

     

    Chtělo by to vědět více informací, především kdy a kde je budeš nosit. V této cenové kategorii se dají sehnat už pěkně vypadající automaty a to jak oblekovky, tak pro každodenní nošení (i když řada lidí nosí oblekovky jako součást uniformy každý den). Komplikace jako je jen chronograph v této cenové kategorii nehledej. I když našel by se nezničitelný calibr 3133, ten ale není automat a ne každý je schopný zkousnout azbuku. Jinak hledej mezi Seiko, Citizen, Orient

    post-9429-049319900 1292146761.jpg

  3. Pravda pravda, největší loser jsem totiž já, páč nemám hodinky žádné <img src="http://forum.chronomag.cz/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/smile.gif" style="vertical-align:middle" emoid=":)" border="0" alt="smile.gif" />. Zatím teda. Sakra, kdy už přijdou? <img src="style_emoticons/<#EMO_DIR#>/angry.gif" style="vertical-align:middle" emoid=":angry:" border="0" alt="angry.gif" />

     

    Jsem tu sice nový, ale s ohledem na počet tvých příspěvků si je na tu ruku aspoň nakresli hodinky propiskou. :eek: Pokud ani to nevyjde, existuje plán B. zapíchnout do zápěstí špendlík a využít tak systému slunečních hodin. Varianta/plán B ovšem počítá se světlem, sníženým prahem bolesti a buzolou v kapse. :)

  4. Ahoj, mozna se to tu jiz probiralo, ale ja nic nenasel. Takze pokud pokud je toto vlakno jaksi navic, prosim o prominuti.

    Chtel bych se zeptat zkusenejsich a znalejsich hodinkonadsencu aby mi popsali jak maji vypadat typicke namorni hodinky.

    O B-uhr a leteckych obecne se tu pise stale, ale jak maji vypadat namorni hodinky a nemyslim ted hodinky pro potapece.

    Ale neco jako B-uhr pro namorniky. Co asi tak nosili nemcti, anglicti, americti namornici behem WW2 na ruce.

    Zkratka kdyz se rekne pilotky kazdy si predstavi veliky orloj, cerny cifernik, trojuhelnik misto 12 atd..

    Ale nejak nevim co si mam predstavit kdyz se rekne namorni hodinky.

     

    Diky za kazdou pripominku.

     

    Hodinky jako takové nebyly na ruce a u námořníků byly v krabičce, u pilotů na "palubce" v kokpitu. Pak bylo několik přechodných formátů a u pilotek první náramkové hodinky byly jen cibule na řemínku, velmi podobné těmhle Aviator (čti Poljot).

    post-9429-085098400 1291654481.jpg

  5. hodináře 3 měsíčním proškolením nelze vyrobit, to je zásadní kapacitní problém?

     

    Máš pravdu, hodinář je ten problém. Obsluhu CNC, montáž a balení zvládne už ale dost lidí.

     

    Skalis: O tom jak to funguje přesně v menších společnostech mám pouze drobnou představu, dělám ve společnosti, kde zcela nová linka stojí 7 mil. USD a výš. Přiznávám, žiju v jistém smyslu v jiném světě...

  6. To je nesmysl. Pockas si na znacku nebo produkt, kterej za to stojí, ale ne na Stowa. To nema s marketingem nic spolecneho. Naopak myslim, ze to dost zakazniku odrazuje (alespon me tedy ano). Delaji skvele, kvalitni hodinky, ale podle me proste jen nestihaji kapacitne.

     

    Já jsem byl vždy idealista! :) Pokud to je o kapacitě, tak bohužel, chvíli to trvá.

     

    1) zhodnocení, že se poptávka zvýšila a není to je náhlý závan euforie, která odezní => min. 3 měsíce

    2) vypsání výběrového řízení na novou CNC mašinu => 1 měsíc

    3) dodávka mašiny a proškolení zaměstnanců => 3 měsíce

    4) zkušební výroba => 2 týdny

     

    No a to máme už tedy téměř 3/4 roku za předpokladu, že už teď jedou 24/7.

     

    A opět jde o idealistickou verzi. Kdyby to jelo jako u nás v práci, tak rozšíření kapacit o novou linku (tedy bez vývoje nového produktu) by trvalo min. 1,5 roku a to od schválení projektu... :blowup: Možná proto jsem s těmi dodávkami u Stowy tak smířlivý, vše má svůj čas. :)

  7. Jo, to je u Stowy evergreeen, ty jejich zpomalené časy dodání hodinek :-/ Těžko říct, jestli to je výrobou nebo je to jen marketingový tah, aby drželi poptávku nad nabídkou.

     

    Okřídlené přísloví praví: "Kdo si počká, ten se dočká..." Velmi, ale velmi relativně "levná" značka nemá moc možností jak si vylepšit pozici. Prodloužením dodacích lhůt je jedna z mála cest. Hádám marketing.

     

    Za mne samotného pouze škoda, že mám zápěstí pouze 16cm, protože Prodivery jsou úžasné. :crying_anim:

×
×
  • Vytvořit...