saboter Odesláno 24. července 2005 Nahlásit Odesláno 24. července 2005 Ne vůbec ne. Já sám bych za hodinky asi víc jak deset tisíc nedal. I když to by taky záviselo na tom, jaké bych měl příjmy. A jaký hodinky si představuješ? Kolik jsi ochoten do nich investovat? No moje predstavy sa menia priemerne tak raz za mesiac. Jediné čo ja zatial isté že pojde o mechanické hodinky, made in swiss alebo zdelano v rassii (poprípade nemecký Sinn - ale ten je zatiaľ cez rozpočet). Jednoznačne safírové sklo. Neviem ako to robím ale minerálne mi dlho nevydrží. Tie dve krajiny sú v základom pláne aj z toho dôvodu že existuje určítá šanca že sa mi podarí do nich dostať. Je sice malá ale je. Tak mám taký plán že by som tam v miestnych hodinárstvach splašil niečo kvalitné a podstatne lacnejšie (bez zlodejskéj marže ktorú si u nás dávajú maloobchodný predajcovia na všetko čo okolo swiss made len išlo). A koľko som ochotný investovať? Tak ten limit sa mení s každou výplatou .
saboter Odesláno 24. července 2005 Nahlásit Odesláno 24. července 2005 Tady je to model G 137 D a je to o něco větší: http://www.mujobchod.atlas.cz/shop/categor...rh980&id_cat=25 Tady je jejich katalog (6MB) a vychází vzhledově z těch prvních (baterkové) co jsou přes celou stránku, a jsou tam i ty automaty pod modelem G 137 D:http://www.jacques-lemans.com/katalog04/geneve/Tempora04.pdf Decentné, pekné.
Otto Odesláno 24. července 2005 Nahlásit Odesláno 24. července 2005 Mám obavu, že co by sis chtěl koupit asi nebude úplně závislé na tvých příjmech. Třeba mám objednané tyto a rozhodně jsou v cenové relaci naprosto neodpovídající mým příjmům :-) ale zas je nekupuješ každý den. http://xs38.xs.to/pics/05295/JL.jpg.xs.jpg Hodinky od této firmy mám, teď jsem si všiml, že mají pod logem na ciferníku nápis GENEVE - to dříve neměli, že by už ve Švýcarsku vlastnili něco více než stodolu, jak tu kdosi už napsal v diskuzi ? Tyhle hodinky co ukazuješ jsou pěkné, trošku mi připadají jako okopčené OMEGY AQUA TERRA. Jacques Lemans jsou vůbec docela aktivní firma co mají stále nějaké novinky. Pěkný server na hodinky různých značek je www.watchesplanet.com
šarik Odesláno 24. července 2005 Nahlásit Odesláno 24. července 2005 Jacquesa Lemansa stodola :-))))))))) a příjezdová polňačka se jmenuje po něm :-))))))) http://www.jacques-lemans.com/kontakt.php
Otto Odesláno 24. července 2005 Nahlásit Odesláno 24. července 2005 Jacquesa Lemansa stodola :-))))))))) a příjezdová polňačka se jmenuje po něm :-)))))))http://www.jacques-lemans.com/kontakt.php Já to netvrdil, že mají ve Švýcarsku stodolu. Fakt je, že ta fotka na jejich internetových stránkách může být fabrika v Rakousku a ne ve Švajcu.
šarik Odesláno 24. července 2005 Nahlásit Odesláno 24. července 2005 Však sranda ne? Také jsem tu kdesi četl, že se to montuje v Rakousku nebo Německu a není to veskrze žádná značka, ale mě se líbí. I na té fotce to nevypadá na fabriku. Z dostupných informací bych to viděl na nějaké s.r.o. co nakoupí díly, smontuje, nalepí svoji značku a hodinky swiss made jsou na světě. A k takové činnosti fakt stačí stodola :-) Jen doufám, že ta ETA vevnitř je za ty love pravá!? Snad tento týden mi dojdou no a pak uvidíme.
michael99 Odesláno 25. července 2005 Autor Nahlásit Odesláno 25. července 2005 Chlapi, ste mi tady z diskuse o digitálkách (resp. G-shockách) udělali diskusi o úplně něčem jiným
šarik Odesláno 26. července 2005 Nahlásit Odesláno 26. července 2005 Mám obavu, že s námi to vždycky skončí u mechaniky.
michael99 Odesláno 26. července 2005 Autor Nahlásit Odesláno 26. července 2005 No koukám, koukám. Ale co mám s váma dělat
casiotron Odesláno 18. srpna 2005 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2005 Koukam, že se tady v rubrice digitálních hodinek michael99 marně pokouší prosadit s diskuzí o digitálních hodinkách. Koukam, že všichni u nás mají v hlavách už jenom ručičky. Doufam, že se mi podaří zalobovat tady taky za digitálky, na který nedám dopustit. Digitálky nemůžou za to, že Hong Kong dokázal po roce 1977 stlačit jejich cenu na minimum. Jinak by určitě ještě dneska Švýcaři a jejich firmy prohlašovali jak je to super vynález a vydělávali na jejich výrobě horentní sumy stejně jako na začátku. Marná sláva, digitálky vydrží mnohem víc než analogáče a jsou i praktičtější. Chtěl bych vidět ňáký ručičkáče, jak pomocí ručiček vyjádří např. zároveň kompas, barometr, výškoměr a ještě k tomu teploměr. To by asi ručičky nevěděly, kam dřív skočit. Holt jsou analogy fakt JENOM šperk pro muže. Nic víc od nich nebude moct nikdy člověk očekávat. Tak zatim.
šarik Odesláno 18. srpna 2005 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2005 Možná kdyby sis prostudoval všechny příspevky "ručičkářů" :-) tak shledáš, že nemají pouze jedny hodinky na všechny činnosti. Jsou mezi nimi i takoví, co své ručičkové miláčky nehuntují při sportu a klidně si vezmou digitálky. Já bych si třeba na vyklízení sklepa určitě nevzal švýcary za xx tisic, ale použiji s klidem plastové reklamní digitálky. Většina z nás pokud by na nějakou činnost potřebovala toto:....např. zároveň kompas, barometr, výškoměr a ještě k tomu teploměr....tak nebudou trvat na ručičkách a digitálky s těmito vymoženostmi pořídí, ale nebudou dominantní-budou pouze jedním z kusů v řadě jejich vlastněných hodinek. Tvrzení, že analogy jsou JENOM šperkem pro muže, je známkou nevyzrálosti v této oblasti a nepochopením životní filosofie účastníků tohoto fóra, potažmo o co se jedná u mechanických hodinek. Jinak digitálkám zdar!
casiotron Odesláno 18. srpna 2005 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2005 No právě, já si digitálky můžu vzít třeba do společnosti, nebo úplně kamkoli, ale ty si budeš muset vždy rozmýšlet, kam si svoje ručičkáče vzít, jestli je pak nebudeš muset sundavat a riskovat jejich ukradení. To je jako mít dvě auta - jedno na leštění v garáži a maximálně objetí jednoho bloku domů, ale ne na provoz na našich silnicích a druhý právě na ten provoz...To mi fakt nedošlo o co jde v tomto fóru, když se v diskuzi na téma digitálek řeší to, co se může řešit v ostatních nevim kolika rubrikách. No ale jsem tu novej, tak se budu ještě učit. Doufam, že potkam ještě ňákýho dalšího digitálkaře, když už je tu tahle rubrika.
šarik Odesláno 18. srpna 2005 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2005 Tuto rubriku založil sám velký admin Chronomag ve své neskonalé dobrotě, protože se mu zželelo michael99 a založil ji dodatečně kvůli tomu, aby digitálkáři nebyli diskriminovaní. Nicméně toto je fórum ručičkářů, najmě však mechanických tikátek a tady ti pšenka nepokvete.
Viktor Odesláno 18. srpna 2005 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2005 Jacquesa Lemansa stodola :-))))))))) a příjezdová polňačka se jmenuje po něm :-)))))))http://www.jacques-lemans.com/kontakt.php Já to netvrdil, že mají ve Švýcarsku stodolu. Fakt je, že ta fotka na jejich internetových stránkách může být fabrika v Rakousku a ne ve Švajcu. St. Veit an der Glan je díra v Korutanech v Rakousku u italských hranic, dosti vzdálená od švýcarské jury. Jaques Lemans je firma zapsaná v Rakousku, podle všeho vlastněná Italy, jejich dizajnéři tvrdě kopírují všechny styly a trvám na tom, že ve Švajcu mají jenom "stodolu", aby mohli používat Swiss made na ciferníkách. Sídlo vypadá pěkně, takže jim to asi funguje, to ale neznamená, že je to švýcarská firma s tradicí a originálními kousky. Ale jak už jsem uvedl dřív, některý jejich hodinky se mi taky docela líbí, i když ten typ uvedený v příspěvku je klasický rip-off slavných Rolex Day-Date. Taky mám jeden, i když trochu starší a opravdu Swiss made: Ale dal bych přednost originálu :-)
šarik Odesláno 19. srpna 2005 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2005 Tak mi dnes Lemansky došly. Ve skutečnosti jsou hezčí než na obrázku. Nicméně se mi jeví, že vevnitř je origoš ETA. Ani netrvám na tom, aby to byly pravý švýcarský a s tradicí. Vevnitř je podle mého názoru slušné tikátko (aspoň podle výrobce) a to je pro mě rozhodující. Mám je k tomu aby mi sloužily a že je to dělaný ve stodole a není to echt švajc je mi celkem jedno :-) anšto s nimi nehodlám nikde machrovat.
Viktor Odesláno 19. srpna 2005 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2005 Beauty is in the eye of the beholder. Užij si svoje hodinky, i přes mírné výhrady jsou pořád hezčí a zajímavější než 99% hodinek, které člověk vidí v našich obchodech a v akci. Kolik mají průměr pouzdra?
šarik Odesláno 20. srpna 2005 Nahlásit Odesláno 20. srpna 2005 Když já nemám tuchu jak se to měří. Ale jestli ti to pomůže, tak sklíčko má 33 mm, s ráfkem okolo sklíčka 37 mm a boky jsou mírně vyboulené takže asi 39 mm. Korunka má 3 mm a průměr skoro 7 mm.
xroot Odesláno 13. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 13. ledna 2006 No mi moje casio g-shock hodinky vydrzely cca. 7let. Byly to obycejne digitalky, zadne extra funkce. Funguji bezproblemu doted, jen sou hodne poskrabane (plastove casti, sklicko ani moc ne, to je mineralni). Duvod proc jsem je prestal pouzivat bylo ze me prestaly tesnit a nemel jsem naladu se s tim drbat. Vodotesnost byla 200m, ale baterku jsem menil v servisu jen jednou, prece jen 300kc za vymenu baterky v cene cca. 30-40kc mi prislo moc:-( (tenkrat jsem chodil na stredni, takze penize byly potreba na jine ucely:-) Ale co se tyce odolnosti, tak bezkonkurencni. Co ja jsem se napadal jen treba na kole ( o asfalt jsou docela dost obrousene). Ta zvysena odolnost (alespon u tech mojich) fakt neni reklamni trik. Ted jsem sice chtel koupit nejake automaty (ty vymeny baterky me fakt stvaly a nejen kvuli cene). Ale nakonec jsem opet koupil digitalky Casio TheG GW-300-1VER. Maj solarni napajeni a to doufam ze vyresi tu otravnou vymenu baterie.
michael99 Odesláno 24. ledna 2006 Autor Nahlásit Odesláno 24. ledna 2006 No konečně se ozval taky někdo s digitálkama:-) Ty GW-300-1VER jsem si chtěl původně taky koupit, ale na obrázku se mi líbily víc než ve skutečnosti a navíc mě chytla kombinace digitálek s ručičkama a tak sem si koupil G-Shock G-300. A zatím opravdu spokojen...mám pocit, že něco víc vydrží..A řemínek, přesto, že je plastový, tak jeho uchycení je perfektní a drží fakt přibitej:-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se