Přejít na obsah

Ocean Black


Georgeisin

Doporučené příspěvky

Vážení, udělal-li jsem omyl při objednání modelu Invicta, který se odkazuje na submariner design, bylo to dobré minimálně v tom, ujasnit si, zda bych takto vypadající hodinky v dotaženějším stavu mohl nosit, z toho mi vyšlo, že ano. Proto jsem sáhnul po tomto kousku. Uvažoval jsem ještě nad koupí Davosa Ternos vintage, 40 mm, rozhodnula však má osobní návštěva Chronoshopu, kam jsem původně jel s převažujícím pocitem, že si možná odvezu bronzovky Ocean one, které jsem také jako první zkoušel. Bronzovky se povedly, opravdu se mi líbí, jenže na mé hubené ruce přece jen ?září? do světa víc než je zdrávo, rozumějte byly mi velké. Při střídání hodinek jsem přešel od bronzovek ke klasickým Ocean one s keramikou, ty mi přišli logicky fádnější než bronzovky, navíc keramická luneta a její provedení se mi nelíbí, kyklopy nemusím a navíc na těchto konkrétních hodinkách byl nalepen nakřivo. Ocean one GMT vypadaly s barevnými lunetami velmi pěkně, avšak hra barev jim dodává výraznou tvář a mě lákalo spíše něco decentního, pokud se to tak vůbec v oblasti diver hodinek 42+ dá nazvat.

 

Posun k PVD modelům mi ukázal cestu. Černé Ocean one v porovnání s bronzovkami i ocelovými bratříčky působí subtilněji, černá pohlcuje světlo a krásně velikost hodinek maskuje, takže jsem zjistil, že i já s hubenou rukou můžu nosit model ve 42 mm. Bylo jasné, že toho dne z Chronoshopu neodjedu s prázdnou.

 

Než hodinky stručně popíšu, přece jen, zkusím se vyjádřit ke kopírování. Já stále věřím v to, že za hodinkami Rolex je víc než jen design, rozumějte excelentní zpracování, inhouse, uchovatel hodnoty a často zřejmě reprezentuje i sociální status, ne u všech jeho nositelů samozřejmě. Rolex vymyslel design, který se rozletěl do světa a prodává mnoho značek v mnoha podobách. Jeli něco geniálně vymyšlené a pro lidi užitečné, hezké...proč váhat s nasazením, navíc, pokud je právní stránka věci přející. Nemyslím si, že by fanoušci Rolexu museli být nerudní, s Ocean one si kupujete jen malý kousek aury Rolex, jistě těžko srovnatelný s vlastnictvím originálu. Submarinery jsem si v reálu již prohlédl, budu upřímný, toužím po nich, doba a finanční pododa doma na jejich koupi ještě nenazrála. Utrápený z faktu, že kopírují něco, můžu být jen pro své členství v této komunitě, každému jinému je to putna.

 

Tah ? masivní 22mm široký s perfektně provedenou PVD úpravou. Tolik černé pohromadě však působí brutálně, dle mého jsou na tahu magnetem pro oči a já bych o nich rád spíše nenápadnost. Ještě v chronoshopu proběhlo nasazení Di-modell řemenu ale Hirch Carbon, není špatný, ale aktuálně jsou na obyčejné gumě a celkem mi k nim sedí. Také mít na roce 190g vs 103g je rozdíl.

 

Luneta ? má 42 mm a plechovou vložku, je lesklá, bohužel, zde bych do budoucna, pokud je neprodám, viděl rád nějakou alternativu, moc se leskne a působí laciným dojmem. Její chod je však skvělý, tuhý, vydávající uchu lahodící zvuk, jednosměrný. Perla na 12, snesl bych ji menší, je pravděpodobné, že jí někde brzo urazím. Grip má výtečný.

 

Sklo ? vypuoklý safír, rozhodně lepší volba než plochý. Vnitřní strana skla je potažena antireflexní vrstvou. Sklo vrací modrý odlesk, viz. fotky. Bez kyklopa je to ideální, na datum vidím a nic na hodinkách nepřekáží.

 

Cifr ? matná čerň, nic co by stálo za rozepisování se, lumi indexy a kolem nich bílé orámování. Svítivost není z nejlepších, ale odečet času ráno se daří. Ručky jsou leštěné a velmi ploché, snad jen vteřinovka dává u svého lumibodu pocit určité hloubky materiálu, hodinová a minutová na mě působí levně. Inverzní datumové věnce mám rád, zabít PVD model bílou datumkou se naštěstí nepovedlo.

 

Pouzdro ? Luneta má sice 42, ale přesahuje přes okraje pouzdra, takže pouzdro samotné má cca 40 mm. Tvarem však dobře sedne i na hubené zápěstí. Lug to lug by mohl být o fous menší, 50 mm je až moc, na gumě jsou zřetelné poměrně velké mezery mezi pouzdrem a právě řemenem. Provedení PVD potahu je však příkladné, nenašel jsem jedinou vadu. Korunka je šroubovací, po uvolnění ze závitu mi trochu vadí její až moc lehký chod, nepůsobí rozhodně fortelně. Její menší velikost však vítám, nedělá otlaky do ruky. Dýnko s gravírováním, no, hloubku moc nemá, ale budiž, kupujeme za levno. Motiv bojovníka je povedený. Černý look z dálky může působit "hračkovitě", evokujíce plastové hodinky, s tím ale nic nenaděláte.

 

Přesnost neřeším, jdou cca přesně, ETA 2824 šlape jako v milionech jiných hodinek. Bazénový test proběhl včera ve 3m, ještě mám v teoretické rovině 297m k dobru :). Krabička, ve které jsou dodány, vzhlíží kvalitně. I PVD model ve 44 mm vystavený v Chronoshopu působí atraktivně, pokud bych byl nadřenej dřevorubec, určitě bych si je pořídíl, navíc, když mají velmi pohodlnou výšku, 13,6mm. Squale Atmos blue byl můj poslední model, co jsem na prodejně vyzkoušel, wow, působí jako menší hodinky, ale velmi hluboký pohled přes okraj lunety na modrý cifr je návykový, rovněž úprava pouzdra a schovaná korunka, skvělé!

Pro hubeňoury jsou PVD modely cesta, jak mít velké hodinky, když už mnohdy není z menších na výběr, umí rafinovaně klamat tělem.

 

Díky, Jirka

 

post-3896-0-60067600-1476011565_thumb.jpg

post-3896-0-64448900-1476011578_thumb.jpg

post-3896-0-69619500-1476011587_thumb.jpg

post-3896-0-68292200-1476011600_thumb.jpg

post-3896-0-74859000-1476011621_thumb.jpg

post-3896-0-10235700-1476011633_thumb.jpg

post-3896-0-35277500-1476011642_thumb.jpg

post-3896-0-95104000-1476011651_thumb.jpg

post-3896-0-92640000-1476011662_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Malinko se opravím ještě s lumiscencí, na začátku jsem ráno odečítal, když dne předtím moc světla nepohltily, před pár dny, při celodenním nošení jsem ráno pojal podezření, že až nějak moc dobře svítí, ověřil jsem tedy u Steinhardu a tento model má Superluminovu C3 neproti C1 u kalsických eceánů anebo Vintage GMT třeba. Svítí dobře, prostě, hanil jsem je falešně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hezký popis. Díky za něj!

Mne se ty Steinharty líbí. A navíc na rozdíl od Rolexu, Steinhart "nepokazil" černou verzi bílým datovým věncem :-)) I když, kdyby tam to datum nebylo vůbec, asi by mi to také nevadilo. Přesto si myslím, že je to povedený model. Těším se na další postřehy z provozu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Trošku otázka mimo, co ty titany, já jsem si je chtěl v chronoshopu pořizovat na Vánoce. To jsou vážně tak fádní? :(

 

Jo a ještě, zkus to dát na nějaký hnědý kožený nato, třeba ZRC, PVD modely s tim vypadají báječně. Vlastní zkušenost. ;)

Upraveno uživatelem John_Lenon
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele, o fádnosti titanovek jsem se nikde nevyjadřoval, naopak, na fotkách se mi hodně líbí, ale v tu chvíli je tam neměli, bych řekl, takže šly tak nějak mimo. Ta návštěva chronoshopu nebyla cílená, takže jsem vybral z toho, co bylo a co pěněženka a svědomí dovolili.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Už jsem se několikrat přistihl, že se ti tu na ně chodím dívat :D Ta černá jím fakt dává kouzlo. Podle popisu na jejich webu to bude DLC a ne PVD. Ta by měla být odolnější... Má tu někdo realné zkušenosti, jak se chova po čase při denním nošení? :)

Upraveno uživatelem number.beast
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pěkně popsané - já uvažoval a stále uvažuji jen o zelených bronzech - chybí mi trochu motivace v tom, že nejsou zatím gmt a  nejsou o chlup větší.

Namísto toho jsem tady koupil zelené Armidy brass 43mm a černé Steinhart Ocean gmt, které jsem si předělal na pepsiny.

Na černých hodinkách se mi nejvíc líbí ale nejvíc zelený textil.

Jinak pro mně je Steinhart asi nejlepší poměr ceny a kvality - to píšu všude.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...