Přejít na obsah

Daemonovo Time is Life


Daemonultimate

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 2,8tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Jako dítě jsem byl na Lokti každým rokem, ted tam v sobotu povezu manželku na prodloužený víkend 🙂 Chceme zvládnout i Bečov a Relikviář sv. Maora a snad vyjde i ta Diana, i když bych se rozpáleným Varům raději vyhnul . Svatošské skály mne ale neminou, to vím jistě. Tak si alespoň prohlédnu " dětský ráj" , i když dřív se to jmenovalo Pionýrské nad Ohří 🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 4 minutami, Irwinek napsal:

Jako dítě jsem byl na Lokti každým rokem, ted tam v sobotu povezu manželku ...

Tak to přeju šťastnou cestu a ať si to pořádně uzijete, tak jako my, Bečov taky super a jestli budete muset řešit málo času, tak nejmíň mě brala ta Diana. Už je to moc vysoko a daleko nad městem. Muzeum v Jáchymově taky pěkný a Peklo náročná procházka krajinou. Skály jsme už nestihli a i tak ten týden byl plně vytíženej.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hezky jsem se začetl a pokochal obrázky!  Tohle já mohu. Díky :notworthy:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pěkné doplnění, diky. 👍

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Real Steel Megalodon E801 black

Megalodon (Carcharocles megalodon, v překladu velký zub) je vyhynulý druh žraloka, který žil před asi 23 až 3,6 milionu let během období od raného miocénu do policemi. O systematice tohoto tvora probíhaly debaty. Dle jedněch názorů patřil do čeledi lamnovití (Lamnidae) a byl blízkým příbuzným velkého žraloka bílého (Carcharodon carcharias), dle druhých do vyhynulé čeledi Otodontidae; tento předpoklad je pravděpodobně správný.

Megalodon mohl vzhledem připomínat mohutnějšího žraloka bílého či se mohl podobat žraloku velikému (Cetorhinus maximus) či písečnému (Carcharias taurus). Fosilní pozůstatky naznačují, že tento žralok mohl měřit na délku až 15 metrů. Jeho velké čelisti, vybavené silnými a robustními zuby sloužícími k zabíjení a trhání kořisti, mohly vyvinout při skousnutí sílu 108 500 až 182 200 newtonů.

Megalodoni měli asi silný vliv na strukturu mořských společenstev. Na základě fosilií se zdá, že se jednalo o kosmopolita, tedy druh žijící ve všech oceánech. Zřejmě se zaměřoval na velkou kořist, jako byly velryby, ploutvonožci a velké druhy želv té doby. Na rozdíl od žraloka bílého, který na kořist útočí zespodu, megalodon pravděpodobně využíval své silné čelisti k prokousnutí hrudní dutiny oběti a poškození vnitřních orgánů − srdce a plic.

Megalodon byl v kompetičním vztahu s kytovci lovícími jiné velryby, kteří možná přispěli k jeho vyhynutí. Vzhledem k tomu, že žil primárně v teplých vodách, za jeho vyhynutí mohl i nástup ledové doby či ochlazení oceánů. Zároveň poklesla hladina moře, čímž žraloci přišli o území, kde vyrůstala jejich mláďata. Zmenšil se rovněž počet druhů kosticovců, kteří se zároveň začali přesouvat do polárních oblastí; tím megalodon přišel o hlavní zdroj potravy. Vyhynutí tohoto velkého žraloka ovlivnilo ostatní mořské tvory; poté, co vymizel, velikost kosticovců výrazně vzrostla. (Wikipedia)

 

42813-220px-vmnh-megalodon-jpg

 

42814-200px-carcharodon-megalodon-jpg

 

Značka Real Steel vznikla v roce 2013 v Hangzhou City na východním pobřeží Číny a i ihned zaujala svými modely, jejich vzhledem, ale především vynikající kvalitou zpracování a použitými materiály milovníky nožů po celém světě. Výrobce takových nožů samozřejmě nevznikne za jeden den, než Real Steel představil svou vlastní značku, měl už dlouholeté zkušenosti ve vývoji i výrobě nožů pro ty nejznámější světové nožířské firmy.

Designérem některých nožů je pan Liang Gang. Narodil v Číně v roce 1973 a od počátku 90. let pracuje ve nožířském průmyslu. Je to nejen designér, ale i vynikající inženýr a zkušený manažer výroby. V posledních deseti letech navrhoval nože pro mnoho slavných značek, od roku 2013 však Liang Gang poskytuje svůj design exkluzivně značce Real Steel. (Kapesní nože cz)

 

42815-img-20200815-082801-jpg

 

42816-img-20200815-082857-jpg

 

Délka v otevřeném stavu: 22 cm

Délka čepele: 10 cm

Ocel: 14C28N

Uložení čepele: keramické ložisko

Síla čepele: 3,5 mm

Rukojeť: G10

Pojistka: liner lock

Kapesní klip nerez

Váha: 131 g

 

Dobře padne do ruky, mohl by být malinko větší, ale sedí. Díky Flipperu je ukazováček skvěle chráněný proti sklouznutí na ostří v otevřeném stavu.

Materiály rukojeti nekloužou ani u zpocené ruky. Ocel je jedna z posledních verzí vyšlechtěných švédskými oceláři. Nůž má krásnou patinu a i když působí dost nenápadně, dokáže strhnout pozornost. Čepel na ložisku opravdu letí k svému cíli. Přesnost zpracování i slícování parádní. Ostří vybroušené k dokonalosti.

 

42817-img-20200815-082952-jpg

 

42818-img-20200815-082458-jpg

Upraveno uživatelem Daemonultimate
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pěkný nůž, všechny tech. ukazatele tak hovoří. Tak gratuluji, kde jsi ho bral a jak je na tom rychlost otevření?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V Kotvě. Před tím jsem byl na Národní, ale nic mě neoslovilo. Dost v tomhle případě záleží i na prodavači. Když z hlavy nezná materiály a konstrukci toho coprodává, je tam na prd. U mne to není jako s hodinkama, který si sám vyberu. Nůž nikdy nekupuju ani na netu. Musím ho mít v ruce. A právě v Kotvě je perfektně orientovaný personál a nadšenci. Nikdy nemám předem vybraný model. Takže začínám otázkou co z nej materiálů máte, jakou ocel a pak už rozebírám jednotlivé vybrané modely. Je to akce tak na hodinu a půl. 

O rychlosti jsem psal. Na tom ložisku má parádní zasvištění a minimálně rychlost automatu. Jen nemusíš hledat tlačítko, Flipper nahmátneš rychleji. A když chceš nůž zajistit, zas nic nehledáš. Když ti nůž padne po otevření do ruky, máš na pojistce palec. Stačí mírně zatlačit vpřed a nůž se zamkne. Zároveň už máš ten nejpevnejsi úchop. Blbě se to popisuje, ale snad si rozumíme. 

 

IMG_20200815_091625.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...