Přejít na obsah

Daemonovo Time is Life


Daemonultimate

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 2,8tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Jak jsem psal v úvodu prohlídky aktuálního stavu zámku v Liběchově, součástí rozsáhlého zámeckého parku je i osamocený řepík stojící u zborcené zámecké zdi. Byl vybudován ve třicátých letech minulého století jako součást souvislého opevnění sudet. Řepík je bez dveří, tak jsem využil situace a prozkoumal i vnitřní prostory. Již jen samotné protažení se vchodem je náročné. Vstup je nizoučký, úzký a navazují na něj schody kompletně zapadané listím, takže vůbec netušíte kam šlápnete. I vnitřní prostory jsou velmi stísněné a plánované pouze pro několikačlennou posádku vojáků.

Upraveno uživatelem Daemonultimate
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koukám, že postupně mapuješ lokality, kam se bude moct člověk schovat, i když jsou ty Tvoje fotky občas pro mne trochu depresivní, tak mám to Tvoje vlákno rád, protože se tady člověk vždycky něco dozví a někam, kde ještě nebyl se i podívá. Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 12 minutami, pepescom napsal:

Pěkný report ako vždy 👍

 

před 5 minutami, JR_2010 napsal:

Koukám, že postupně mapuješ lokality, kam se bude moct člověk schovat, i když jsou ty Tvoje fotky občas pro mne trochu depresivní, tak mám to Tvoje vlákno rád, protože se tady člověk vždycky něco dozví a někam, kde ještě nebyl se i podívá. Díky

Děkuji pánové.

Snažím se fotkama zachytit i to, jak by oné místo mělo na člověka působit. Takže někdy jsou to optimistické fotky z měst, romantický nádech zámků, tvrdě působící obraz hradů a ponurý urbex styl. Ten mám osobně nejraději, nejednou se tam mísí pocity se zvýšeným adrenalinem.

A v takovém, či obdobném bunkru bych opravdu nerad skončil a pevně věřím, že k tomu nedojde. Hlavně člověk se nesmí moc nechat zhýčkat luxusem civilizované země a snažit se být v rámci možností přizpůsobivý. Být prostě schopen vyměnit ze dne na den luxus pěti hvězdy ve Varech, za celtu v nějaký díře. Na situaci, jaká panuje na Ukrajině se ovšem psychicky i tělesně připravuje velmi špatně. Všichni tam mají můj obdiv a hluboce se klaním nejen odvaze obyvatel, vojáků, ale i představitelům země.

To jsem jen nakousl citlivý politický problém a více se tu k situaci vyjadřovat nebudu. Tímto prosím i ostatní kolegy, aby k politické debatě využili místní vlákno Žumpa.

A děkuji všem, kteří sem nakouknou a alespoň trochu se jim mé vlákno líbí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tyhle malé bunkry jsou na prodej v částkách do 20 tisíc bez pozemků a okolo 40 s pozemkem, málokdy u nich bývají sítě,  a přesto těch volnych ubývá. Taky si tedy nedovedu představit, že bych v tom strávil jediný víkend, natož  tam jezdit pravidelně.  Někde je to dokonce nabízeno nějakou zazitkovkou 🙂

a už sem taky soupni  něco optimistickeho, sluníčkem prosviceneho 🙂

Upraveno uživatelem Irwinek
Text
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tentokrát vás pozvu nedaleko Luštěnic. Informace o tomto místě jsou volně dostupné na internetu, takže neprozradím žádné tajemství o místě, které by bylo ukryto před veřejností. Sám jsem informace i pár dobových fotografií čerpal z vojenske prostory.cz

Obec Luštěnice leží na samém okraji bývalého Vojenského újezdu Mladá. V současné době se pomalu rozvíjí a to nejen díky satelitnímu sídlišti Zelená. Někteří současní obyvatelé ani netuší, jak důležitý objekt měli kilometr a půl od svého domu.

Ještě před okupací zde měl základnu tankový pluk s veškerým zázemím. Potom ovšem přišla na řadu sovětská armáda. Ta si zde vybudovala nejen budovy sloužící vojenským účelům, ale došlo i na výstavbu panelových domů, byla zřízena škola spojařů i kuchařů.

Jeden z nejdůležitějších útvarů v Luštěnicích byl 16046, což byla jednotka kontroly odposlechu, která měla na starosti dodržování hovorové kázně rádiových a telefonních sítí.
Když se vydáme asfaltovou cestou směrem do přilehlého lesa, dojdeme k jednomu z důležitých spojových objektů bývalé Střední skupiny vojsk.

Objekt vysílací stanice Luštěnice, který spadal pod útvar 52514 – Arsenal, sloužil jako detašované vysílací pracoviště (PDRC) štábu Střední skupiny vojsk v Milovicích. Zatímco v Milovicích se tedy nacházely především kanceláře, výpočetní středisko a ústředna, v Luštěnicích byla zodolněná vysílací stanice. Stanice disponovala několika typy antén, které byly rozmístěny v různých vzdálenostech od objektu, v lesních průsecích. Jeden z anténních systémů je dokonce dodnes zahalen řadou nejasností.
Podle dochovaných dokumentů byla žádost o stavbu objektu předložena v roce 1971. Objekt byl projektován v roce 1973 projektovým ústavem v Moskvě, jako typizovaný objekt vysílacího střediska, pro účely štábu Střední skupiny vojsk. Stavebně dokončen a uveden do provozu byl v roce 1976. Provoz objektu byl ukončen v roce 1991. Za zmínku stojí, že objekt sloužil i během odsunu sovětských vojsk z území Československa, kdy zajišťoval stále spojení s Moskvou. Objekt byl tedy předán Československé straně jako jeden z posledních. Nyní se už ale pojďme podívat k samotnému areálu objektu vysílací stanice.

Screenshot_2022-03-17-19-46-21.thumb.png.319b85391a3e2fba6f6ef86f8b3a9547.png

00-Mapa-mala.jpg.c91ad9f660e27cc27c305c3850297f7a.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...