Jump to content

Přesnost quartz

odjinud

Recommended Posts

No tak musím podpořit Luba a jeho Lorusky. Velmi se mi zalíbili, když je tu ukázal a pořídil jsem si je. Cena hodinek asi 1.200,- poštu nepočítám. A jdou zatím úplně přesně. Kdežte Ceriny DS Caimano C017.410.16.057.00 s původní cenovkou 7.590,- (já je teda měl v akci za asi 5.000,- ale to není důležité) dělají cca 15+ s za měsíc.

Samozřejmě těžko porovnávat zase zbytek parametrů, ale rozhodně bych levné bqteriáky nikdy nezatracoval. A vnitřně mě celkově ty Lorusky asi těší víc jak ty Certiny.

• 6 months later...

@lub Jako úplně hledím a to jsou hodinky které nejsou hýčkány v hodinkovnici při stálé teplotě. Pro srandu Bulovy s garantovanou přesností do 10 vteřin za rok mi za stejný časový úsek dělají + 17 vteřin 🙂 Těm to ale odpustím kvůli magicky plující vteřinovce.

• 1 month later...
Před hodinou, orol napsal:

Kontrola přesnosti před změnou času na letní:

casio.jpg.2969865f54cec3fbe76f6b58a725a160.jpg

Odchylka je od předešlé zmeny času B)

9 sec za půl roku cca, to je gut! inak u mých quartzek doma se to pohybovalo od 10 sec mezi změnami času u F91W až po 25 sec veteráni AMW 704

Edited by Frostie

• 7 months later...

Kdo máte rádiovky a blbý až žádný signál a nechce se vám seřizovat růčo, používám aplikačku dfc77 emulátor. Jednoduše zapnu, přiložím repráčkem telefonu k hodinkám, zapnu synchro a za minutu hotové. Síla "signálu" vždy 3 čárky. Používám s úspěchem na dvoje géčka, protože v té naší jámě nejede pořádně ani normální rádio (kromě radiožurnálu).