Přejít na obsah

Sekanie / Drážkovanie do železobetónu


schrapnel

Doporučené příspěvky

Ahoj, som ajťák a v stavebníctve sa vyznám jak hus do piva. Potrebujem pomoc miestnych šikulov...

 

Situácia: Kúpili sme byt v novostavbe. V obývačke 2 vývody na stropné svietidlá (tie červené X). Ten približne v strede potrebujem posunúť nad stôl. Strop je železobetón omietnutý striekanou omietkou. A teraz babo raď. Zatiaľ mi každý tvrdí, že do železobetónu sa sekať / drážkovať nedá. Ako presuniem vývod na stropné svetlo tak, aby po strope nešli káble ani žiadne lišty a pod...

 

Ďakujem!  :suicide_anim:

 

Screen%20Shot%202016-11-15%20at%2021.14.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Drazkovat lze i v pomerne dost kvalitnim zelezobetonu.

Doporucuji to ale delat co nejmensi tu drazku a pouzit plochy CYKYLo, na svetlo uplne bohate 2x1,5 pripadne 3x1,5. Pak staci nejakych cca 5-6mm drazka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

stavěli jsme teď přes léto a s drážkama pro instalaci nebyl v litém železobetonu problém, asi to chce nějaké diamantové kotouče, ale mělo by to jít.

Jen to asi bude poznat, pokud se neudělá ta omítka znova po celé ploše...

Upraveno uživatelem pebe
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

:-). Tak to je dotaz asi na firmu.

Ja toho vzdycky delal vic a pujcil si nejakou lepsi drazkovacku i s vysavacem (oboji dulezite), kotouce koupil svoje (pujcovny za to vetsinou chteji trochu moc) a hura vikendova akce. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za nic.

Idealni by bylo, kdybys videl nekde v okoli, ze se mota nejaka stavebni firma a nekomu neco dela (meni okna apod.), tak se tam hned zeptat. Jako melouch Ti to udelaji hned a za levno. Pokud tam pojede firma solo kvuli dvema metrum drazky, tak to bude nejdrazsi drazka ve stredni evrope :-D.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

švagr má na firmě dvě tyhle mašiny Hilty, šíří a hloubku drážky si můžeš nastavit,

 

https://www.google.cz/search?q=dr%C3%A1%C5%BEkovac%C3%AD+fr%C3%A9za+hilti&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiIusCv1KvQAhUJiywKHQ6RB68Q_AUICCgB&biw=1198&bih=628#imgrc=GXyvWMChJOZTYM%3A

 

a podle kotoučů který si navolíš to sežer fšechno, důležitý je odsávání ( chlazení kotoučů a hlavně míň prachu), zkus sehnat něco podobnýho

Upraveno uživatelem mondeo2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Drážka samozřejmě udělat půjde. Není to nic složitého, ovšem samotné zapravení stropu bude asi problém a nejlepší je, udělat celou plochu jinak to půjde vždy vidět, jak už psal někdo předemnou. Já jsem si drážky na cca 20 m kabelu dělal sám půjčení stroje bylo snad za 500 kč den. Je to blbá práce a dost prachu. Zapravení udělá každý zedník za půl dne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

na kousek kabelu to není problém vyříznout bruskou s diamantovým kotoučem. Jen je z toho spousta prachu a běžný vysavač to nestíhá pobrat. Chce to jak už bylo řečeno najít nějakého zedníka v okolí, jednat na to firmu by bylo drahé. Zedník dlaždič obkladač na to bude vybavený, běžně řežou dlaždice a zabrušujou beton.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...