Přejít na obsah

Rada: co ve škole s probl. spolužákem?


Jeremy

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 134
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Také jsme před časem řešili něco podobného, bylo to peklo, jeden žák z nefunkční rodiny (jeho matka v kriminále, kluka "vychovává" pěstounka, která předtím "vychovala" jeho matku - nechápeš, baba "zkurvila" jedno dítě, tak aby toho nebylo málo, nechají ji ještě "zkurvit" další generaci, baba to má jako zdroj obživy - kurvit děti), hroznej zmetek, absolutně nezvladatelnej, napadal děti, pedagogy atd. plus hyperaktivní holčička ze zvláštní rodiny, která ji moc nevychovávala. Ti dva se ve třídě trumfovali, kdo udělá větší bordel. Během půl roku měli oba žáci přiděleného asistenta, za další půlrok byl kluk převeden na jinou školu (v devíti letech ho pěstounka nechá dojíždět samotného za Spořilova někam na Budějovickou), kluka už viděli kouřit, odpoledne tráví s partou starších cikánů, už je řešili policajti za to, že házeli kameny po autech. Počítám, že ve dvanácti letech začne přepadávat důchodce. Od té doby, co přestoupil na jinou školu byl ve třídě klid, protože Markéta už nemá s kým soutěžit ve vyrušování. Před týdnem jsem musel řešit dalšího nezvladatelného spolužáka (neznám jeho diagnózu, ale nedávno byl asi měsíc v nějakém zařízení na pozorování), napadal děti a jeden den pokopal naši dceru a když jí nedal pokoj ani druhý den, tak jsem si ho po váhavém souhlasu vychovatelky vytáhl z družiny a promluvil mu do duše něco o řemenu a jeho zadeli, pak jsem volal jeho tátovi (známe se) a vylíčil mu legální kroky, které v součinnosti se školou podniknu, pokud se chování jeho syna vůči naší dceři rapidně nezlepší, respektive pokud si jí nepřestane všímat. Od té doby je pokoj, ale tohle jsou slušní lidé, jen poněkud laxní. Plně chápu co prožíváte, je to asi všude a bez důrazného postupu vůči škole, která na to alespoň v počátcích kálí to nejde. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pořád si myslím že je to blbost. Ve valné většině to jsou nevychovany haranti. Ale jestli jsou rodiče white trash nebo bohatý podnikatel v černém luxusním autu (jak se píše na novinkach) nebo střední třída je fuk. Já moc na nějaký ADHD nevěřím. Věřím na výchovu.

 

No máš pravdu, naprostá pitchovina je to ADHD, prostě takový ty doktorský pindy, facák to vyřeší :lol2:
 
Etiopatogeneze a nálezy ADHD
Dědičnost
Geny pro dopaminový transportér DAT1
Dopaminové receptory D2 a D4 aj.
Specifické polymorfizmy genů
Subtypy ADHD
 
Prefrontálně-striato-thalamo-kortikální okruh
 
Porucha neurotransmise
Relativní hypoaktivita kortikálního dopaminového systému
Relativní hyperaktivita striatálního dopaminu
Dopamin ovlivňuje psychomotoriku pozornost chování, správnou koordinaci pohybu
Noradrenalin je regulátorem pozornosti chování, procesu spánku a bdění, učení, paměti, objem mozku
 
Redukce celkového objemu mozku o 5 %, zejména v oblasti prefrontálního kortexu, striata, corpus callosum,mozečku
 
Časté jsou nálezy funkční vývojové nezralosti
EEG
Abnormálních EEG záznamů u ADHD je 30?90 %
NejčastějiDifuzní nespecifické abnormity
Upraveno uživatelem Roman I.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kluci, ještě zopakuji/doplním:

- ten malej lump má diagnostikovaného Aspergera, takže to není hajzlík, kterej se dá srovnat chlapskou hrozbou jemu, nebo taťkovi. Jasně, bejt to takhle, Sphinxxovo řešení se nabízí a udělal bych to stejně. I bych si zariskoval svoje problémy, asi bych měl tmu před očima. Ale tohle není ten případ.

- je to soukromá škola - proto jsme tam děti dávali, aby měly tenhle "první start" mimo rodinu co nejklidnější a s hajzlama se potkali co možná nejpozději. Oni ho tam možná dali proto, aby měli větší jistotu, že je nikdo nevyhodí, což asi vychází.

 

Já to vidím na následující kroky:

1. petice, a nechat to na ředitelce, tj. ať zkusí rodiče přemluvit ke změně a shání asistenty. Nic z toho neklapne, ale což

2. když se nepodaří 1., tak svolat rodiče na společnou schůzi a tam civilizovaně, nicméně v nefér přesile těm rodičům vysvětlit, že to takhle dál nejde, jestli teda přijdou

3. OSPOD

 

PS: kolik mají jeho rodiče peněz nevím a asi je to i jedno. Bohužel mají dost na zaplacení pár tisíc ročního školného.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jen tak pro odlehčení - bývalýho kolegy dceru šikanoval spolužák - ukázkovej dacan, řešil to s učitelkou - nepomohlo. Tak si kluka odchytl před barákem a strašným způsobem na něj řval věci typu, že mu uřízne hlavu, narve granát do prdele, zláme ruce a podobný šílenosti, úplně ho rozložil. Prej to pomohlo...

Jinak reálně bych opravdu radil ten OSPOD, ideální by bylo víc podání od různých lidí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Známá měla ve třídě své dcery nějakou tlustou těžkou krávu, která ostatním brala věci a rvala se s nima. Rodiče na všechno taky pekli. 

Vyřešila to tak, že za ní šla napřímo a řekla něco jako: "Mojí holčičce tady někdo ubližuje, já nevím kdo, ale ty mi připadáš taková statečná, mohla bys mi na ní dávat trochu pozor?" A pomohlo to. Ženská cesta :-)

Bohužel neaplikovatelná na můj případ.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Romane já neříkám že adhd neexistuje ale že na něho moc nevěřím a svádí se na to kazdej nevychovanej spratek.

 

A facak vyřeší hodně problémů. To si fakt taky myslím.

 

fackovat se má tam, kde to má smysl. Bez keců. Fackovat kluka, co má bohužel v palici trochu bramboračku, smysl nemá. Z chlapečka, co má jednu nožičku kratší, taky sprintera nevychováš, přestože budeš skákat po hlavě. Naše "vyspělá" společnost by se měla postarat o to, aby se o kluka s bramboračkou v kebuli staral někdo, kdo tomu rozumí. V tomto selhává a odsírají to nevinní.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já si nepamatuju, že by něco podobného museli řešit moji rodiče, my jsme ještě museli v hodinách sedat s rukama za zády, ve třídě bývalo ticho, a o přestávkách se korzovalo po chodbách a v létě v atriu školy

 

na první stupeň zš jsem chodil na přelomu 70. a 80. let minulého století...

 

je pravda, že od páté třídy už to bylo trochu jiné..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

2Roman I: Vím že Tě zas naštvu, ale děcko co má v palici bramboračku nemá co dělat v normální třídě. Tyhle pokusy o "inkluzi" jsou stejně nepřirozené a zhovadilé, jako když toho chudáčka s kratší nožičkou blbý rodiče pošlou na třídní turistickej výlet. Ve finále jsou spolužáci nasraní NA NĚJ, protože nikam nedošli a museli na kripla (děti znají spoustu hezkých a trefných výrazů) furt čekat. Všecky tyhle "inkluzivní srance" jsou IMHO jenom o společenské předposranosti a neschopnosti rodičů si připustit, že ne každé děcko je hvězda - a že určitá forma segregace (ať už podle rozumových a nebo fyzických schopností) při výuce vůbec nemusí být na škodu, nejen rychlejším ale i pomalejším...  -_-

 

PS: Což píšu jako absolvent "matematických" tříd už od 5. třídy ZŠ. Být ve třídě plné gramlů ale bez repetentů mělo něco do sebe - ne kvůli machrování, ale kvůli tomu že pro každou skupinu je ze strany učitele efektivní jiný přístup. Takže "bezmezná inkluze" a spoléhání se na nějaké "placené asistenty" je zlo.

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

2Roman I: Vím že Tě zas naštvu, ale děcko co má v palici bramboračku nemá co dělat v normální třídě. Tyhle pokusy o "inkluzi" jsou stejně nepřirozené a zhovadilé, jako když toho chudáčka s kratší nožičkou blbý rodiče pošlou na třídní turistickej výlet. Ve finále jsou spolužáci nasraní NA NĚJ, protože nikam nedošli a museli na kripla (děti znají spoustu hezkých a trefných výrazů) furt čekat. Všecky tyhle "inkluzivní srance" jsou IMHO jenom o společenské předposranosti a neschopnosti rodičů si připustit, že ne každé děcko je hvězda - a že určitá forma segregace (ať už podle rozumových a nebo fyzických schopností) při výuce vůbec nemusí být na škodu, nejen rychlejším ale i pomalejším... -_-

Inkluze ve svém principu je proces, ktery ma potencial obohatit jak zdrave tak postizene, ale musi byt profesionalne pripraveny, zavedeny a uplatnovany. Toto se nedeje a je lepsi se na to vysrat, takze s tebou bez vyhrad souhlasim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud si za ty peníze koupím profesionální služby individuálně vyspělých a morálně uvědomělých pedagogů v soukromý škole, nemám problém.

Zaslechl jsem, jakoby tady někdo mluvil :-)))

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsme společnost založená na penězích, které mají vždy a všude prioritu. Je naivní očekávat, že budou fungovat věci založené na principech úplně jiných (na profesionalitě, individuální vyspělosti a uvědomělosti a na morálce).

Za chvíli od tebe tu depresi chytnu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud si za ty peníze koupím profesionální služby individuálně vyspělých a morálně uvědomělých pedagogů v soukromý škole, nemám problém.

Domníváš se, že za peníze si koupíš kvalitní inkluzi?

 

Jinak pokud si profesionalitu a morálku musíš kupovat, tak je to vlastně popření oněch vlastností. Tedy že neexistují.

To si pak musíš kupovat i všechno ostatní - právo, spravedlnost,... Čili bez peněz nemáš nic.

Upraveno uživatelem Karlos
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

- je to soukromá škola - proto jsme tam děti dávali, aby měly tenhle "první start" mimo rodinu co nejklidnější a s hajzlama se potkali co možná nejpozději. Oni ho tam možná dali proto, aby měli větší jistotu, že je nikdo nevyhodí, což asi vychází.

 

Tady bych tlačil. Soukromých škol je více to jednak a také si soukromá škola nebude asi chtít poku.rvit pověst.

Individuálně zkusit rodiče - něco ve smyslu všichni tady platíme a škola toleruje to a to, jim se to líbit taky nebude,

pokud získáš souhlas zajít na vedení školy s tím že je skupina XX rodičů ochotna své děti dát na jinou školu tak

to snad někam povede?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...