Přejít na obsah

Rada: co ve škole s probl. spolužákem?


Jeremy

Doporučené příspěvky

Pokiaľ je to absolútne neriešiteľné, vážne by som uvažoval o prestupe do inej triedy a možno by o tom rozmýšľali aj iní rodičia. Hrozba odchodu žiakov nie je síce fér voči pedagógom, ale určite by to bol argument, aby sa to začalo riešiť. Bývam v meste, kde je niekoľko desaťročí veľké špecializované zariadenie internátneho typu pre všetky druhy postihnutia, mentálne aj fyzické. Suseda tam riaditeľovala a tá nadšene spomínala jeden pražský ústav. Ak by rodičom na chlapcovi záležalo, určite by sa mu dalo pomôcť. Tu bežný pedagóg nepomôže. Dcéra je v piataku na Karlovke so zameraním špeciálna pedagogika a chodí asistovať svojmu partnerovi, ktorý chodí učiť podobne postihnuté deti TV. Najväčší problém nie sú pedagógovia ani deti, ale rodičia, ktorí nedokážu reálne zhodnotiť, ani usmerňovať svoje deti a všetko hádžu na školu, starosti aj zodpovednosť.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 134
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Drobný podnět k zamyšlení: Téměř všichni se tu shodneme na tom, že výchova v rodině je v tomhle absolutně nejdůležitější a děti jsou vesměs obrazem svých rodičů a jejich přístupu k nim. A taky se tu prakticky všichni shodnete, že vaše (starší) generace byla vychovávána správně. Přísně. S rákoskou v ruce. Sedělo se v lavicích s rukama za zády, individualita se potlačovala. A teď je ta "správně vychovaná" generace v pozici rodičů a z nějakého důvodu se jejich děti (které by měly být jejich obrazem) krapet zvrhly. Kde se stala chyba? Já totiž ten problém vidím trochu jinde (a to zejména časově).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já to tak nevidím, mě nikdo s rákoskou nevychovával a moje vrstevníky taky ne. Nemohl jsem si samozřejmě dovolit všechno, stejně jako moje děti, ale hranice jsem znal a oni je znají taky. Žádnej rozdíl.

 

Jedinej rozdíl vidím v tom, že jsou "lepší" - uměj toho víc a dřív, mají kolem sebe od malička spoustu rozvíjejících "hraček", o kterých se nám ani nezdálo. A 100x větší možnosti doplňkovéch věcí, než za nás jen blbej fotbal a flétna v lidušce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Napadlo mě přesně to stejné, co píšeš, ale mám obavu, že to bude dost těžký téma, proto jsem to sem ani nepsal. Viděl bych to ale celkově na změnu ve společnosti, jedno z toho bude, že po revoluci zavládly divoký 90. a znaměnalo to i zavádění nových pořádků, distancování se od všeho starého (vnímaného jako nutně špatného). Rodiče dost často měli pocit, že na nich to vlastně bylo blbě a jejich děti nebudou mít tak posranej život, jako oni měli za totality...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Další věc je, že tomu problémovýmu děcku zvládl domluvit už učitel (uměl si sjednat respekt) a i v naší třídě každej sígr věděl, že když domů přijde s poznámkou, tak se doma má na co těšit a ne že tatínek vlítne do školy a vynadá učitelce, že je kráva....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale vždyť ten sígr, co věděl, že doma dostane po hubě je teď ten tatínek, co zjebe učitelku. Proč se změnil, když na něj to fungovalo?

Vím, že takoví rodiče dnes jsou; ale byli i tehdy. Netuším, jestli jich je víc nebo stejně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale vždyť ten sígr, co věděl, že doma dostane po hubě je teď ten tatínek, co zjebe učitelku. Proč se změnil, když na něj to fungovalo?

 

Přesně, rodiče jsou ti kteří odpovídají za své děti a jejich činy. Kámoš učitel mě u pivka vždycky říká, že rodiče se chovají čím dál tím víc jak idioti, všechno dávají sežrat učitelům. Nedávno na něj jedna paní máma od nějákého rozmazleného fracka ve sborovně před ostatními učiteli řvala, jak je možné že se synáček o víkendu ve čtrnácti letech ožral do němoty, co ho to prý v té škole učí :lol2: Je prostě taková doba, rodiče nemají na svá děcka moc času a rádi se vyhýbají zodpovědnosti. Nevím, jsetli to je dnes lepší, když je okolo takových super věcí anebo to bylo lepší za nás, když bylo prd, ale rodiče dávali do výchovy daleko víc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsem z učitelské rodiny, rodiče mají dohromady přes 70 let učitelské praxe, z toho taťka skoro 20 jako ředitel. Rozhodně netvrdím, že školství je v pořádku, ale ten zásadní posun k horšímu se děje v rodinách. Kdyby tolik rodin v tomhle nebylo disfunkčních, tak si takové inkluze nikdo ani nevšimne. A platí to i v tom případě, kvůli kterému tohle vlákno vzniklo - všichni očekávají, že by to mělo řešit vedení školy, ale v případě nespolupráce rodičů mají ruce totálně svázané.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neexistuje na svete nic horsie nez clovek, ktory si mysli, ze na nho nie je meter. To plati uplne vsade, od predskolakov po vrcholny management ci politiku.

 

Dnesny trend je bohuzial hladat/riesit problemy vsade inde nez u problemoveho jedinca samotneho. Ked sa v siestej triede nas o tri roky starsi prepadnuty spoluziak nevedel vpratat do koze a sposobil zranenie ineho spoluziaka, telocvikar ho vzal za ucho do naradovne a tam ho diskretne zmrskal svihadlom. Stal sa tak hrdinom nas vsetkych, vcetne spoluziakovej matky samozivitelky a vychovny efekt bol doslova uzasny. Ja o tom musim nieco vediet, s dotycnym som stravil v jednej lavici este dalsi rok.

 

Dnes by siel telocvikar na pracak a parchant k psychologovi, kde by mu urcite pomohli.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kluci, tak zpátky k problému, má to novej vývoj.

Frajer dneska zkopal jednu holčičku, protože se jí nelíbily jeho vánoční ozdoby. Učitelky byly u toho, takže neexistuje výmluva. Prej u toho pokřikoval něco jako: "já můžu, mám na to právo". Takže předpokládám, že skončil. Každopádně teď už je to ve fázi, kdy se už nikdo nemůže na nic vymlouvat. Většina rodičů včetně nás startuje auta a míří do ředitelny.

To sou věci :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zajimava kauza, ja se s timto problémem potkal uz ve školce svych deti, kde byl jeden takovej parchant taky. Navic jeho fotrik dela nekde reditele a je mistni politická sajba. Učitelky z nej mely/maji strach. Resil jsem to jak David - Sphinx, potkal jsem ho vecer na ulici, zatáhnul mezi popelnice a vysvětlil mu, ze jeho syn pusobi příkoří mym dětem a pokud to bude pokracovat, bude to navraceno jemu osobne, a to i s případnými úroky z prodlení... pochopil okamžitě, byl a je klid. Stale plati heslo: na hrubý pytel hruba zaplata... Beru, ze na tohle nema kazdy žaludek, ale v tomto pripade to fungovalo, o deti jde v prvni rade!

Upraveno uživatelem LovecK
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

2Jeremy: Jestli zmámá firma zkopala holku a učitelky byly u toho, jsou to kundy co mají na krku kriminál a startovat máte v první řadě na Policii, kde v rámci trestního oznámení do protokolu prohlásíte, že do vyřešení případu děti zůstávají doma (případ pro sociálku) a budete trvat na určení náhradní školy+vrácení školného.

Jestli si vedení doteď strkalo hlavu do prdele, nedělej si iluze že bez prokurátora + zveřejnění v TV něco začnou řešit - viz nedávný případ šikanované učitelky na nejmenovaném pražském učňáku...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

K teme, ted prave resila socialka a policie kluka meho kolegy. Ve tride si davaji k narozeninam vzajeme prani s basnickou a on napsal nejakou o Hitlerovi a hovne (presny text neznam). Je to druhak a jen zopakoval basnicku, co mu rikal kdesi kamarad, kolega je opravdu normalni clovek. Asi bych resil reditele, protoze evidentne maji koho zavolat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

.... - všichni očekávají, že by to mělo řešit vedení školy, ale v případě nespolupráce rodičů mají ruce totálně svázané.

To je pouze logické očekávání, a to se nemusí ani jednat o soukromou školu. Samozřejmě je problém v rodině, ale s tou si primárně musí pohovořit vedení školy. Pokud  to vedení neřeší, protože problém nevidí nebo nechce vidět, pak se samozřejmě ostatní začnou uchylovat k svépomoci, což je samozřejmě špatně. Škola je instituce, které člověk svěřuje své dítě a očekává, že se mu po výuce vrátí fyzicky i psychicky v pořádku. A pokud to konkrétní škola není schopná garantovat, pak tam podobné "vedení" nemá co dělat. "Svázané" ruce jsou jen alibismus.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já si ještě dovolím reagovat, co popisoval ondřej80. Neumím si představit a nepamatuju si, když jsem chodil do školy, že by sociálka a hlavně policie řešily nějaké kázeňské věci, zlobivého spratka, natož sprostou básničku. Řešit básničku policií mi přijde naprosto absurdní a zvrácené.

 

Přeju rychlé a úspěšné vyřešení zdánlivě neřešitelné situace.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...