Přejít na obsah

Identifikace náram. hodinek a strojků


Návštěvník YPO

Doporučené příspěvky

Zdravím,

potřeboval bych poradit, o jakou značku se jedná  :) hodnota, tuším, bude mizivá, ale pro mě určitě alespoň tu citovou mají.

Na cifru asi kdysi něco napsáno bylo, ale nevykoumám z toho ani náznak, co by to mělo být za "značku"...

Rotor slyšet není, ruční nátah funkční. Po natažení se rozejdou, ale přesnost ani rezervu jsem nezkoumal...

Za jakékoli tipy a názory předem díky. Pokud by někdo našel odkaz/fotku těchto hodinek po renovaci, tak sem s tím  :rolleyes:

post-65645-0-85879900-1546858538_thumb.jpg

post-65645-0-48620400-1546858557_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Super, díky moc za odpovědi :)

Na fotce toho zrenovovaného / zachovalého kousku vypadají vážně dobře!

Můj kousek teda z nějakého důvodu nemá vteřinovku, což je mi trochu divné, protože na ciferníku se nikde neválí a amatérsky se do nich nikdo nevrtal a jestli byly u hodináře a ten vteřinovku sundal nebo upadlou jen vyndal je takové... zvláštní... budu se muset ještě informovat  :cool02: nebo, že by se jednalo o "jiný" model, který je jinak úplně stejný, jen nemá vteřinovku...?  :unsure:

A nějaký tip na hodináře nebo zdejšího člena, kterému byste tenhle poměrně hodně zašlý kousek svěřili na komplet renovaci?  :whistle:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle mě není co renovovat. Použitelný (snad) je jen strojek, jinak nic. Kupovat celé hodinky, aby se z nich vydloubnul strojek a místo něj vsadil tento, to nemá žádný smysl. To by na tom strojku muselo nějak extra záležet, aby ho člověk chtěl nosit.

Jestli jsou hodinky nějaká památka, tak snad jedině vyčistit a promazat strojek a doplnit vteřinovku, a dát spát zpátky do šuplíku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To jste mě sice moc nepotěšili, ale vzhledem k citové hodnotě se po renovaci shánět budu, byť by byla neúměrně nákladná a vzhledem k hodnotě hodinek nesmyslná  :cool02:

Na to, abych je uklidil někam do šuplíku, je nemusím nechávat vyčistit, promazat a doplňovat vteřinovku, to postrádá smysl úplně  :cheff:

Takže stále platí, že kdyby měl někdo tip ke komu nebo kam je dát na renovaci, tak určitě doporučte  :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Souhlasím s Karlosem, že tady toho moc k renovaci není. Hlavní problém je odepsané pouzdro. Pouzdro je jen chromované a na mnoha místech je už chrom prodřený na mosaz. S tím se dá dělat jedině to, že se to nechá přechromovat. Ale co jsem viděl výsledky přechromovaných pouzder, tak to bylo spíš horší, než lepší. 

 

Na shánění vteřinovky bych se taky vyprd. Ber to prostě tak, že takhle se k tobě ty hodinky dostaly a nesou si s sebou svůj příběh a historii. Já být tebou tak je jen nechám vyčistit a namazat strojek plus vyčistit co půjde od těch zoxidovaných částí. Ani sklíčko bych neměnil - jen vyleštil (pokud se nerozpadne při rozebíraní) a ty praskliny bych tam prostě nechal. 

 

Dáš na ně nový stěžejky, nějaký retro řemen a uložíš do šuplíku. Sem tam si je natáhneš pro radost a poslechneš si tikot, případně hodíš na ruku ke sledování nějakého filmu pro pamětníky. 

 

Jakýkoliv jiný zásah ty hodinky podle mě totálně zabije a budou už úplně k ničemu :-). Ale tak je to pořád jen můj názor.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zřejmě záleží i na tom, co si kdo pod tímto slovem představuje či od něj očekává. Jestli uvedení do stavu nositelnosti nebo "jako nové". V prvním případě ještě budiž (s výhradami a omezením), ve druhém je to už vlastně jiný kus a původní pel je pryč. Ano, strojek (třeba) zůstane, ale u předmětu, k němuž pociťuju velmi osobní vazbu, je ta druhá varianta dle mého soudu na škodu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

AdaMoss : S tím "přechromováním" pouzdra jsi mě moc nepotěšil, to byl jeden z hlavních bodů mnou zamýšlené renovace... to asi fakt postrádá smysl, aby to vypadalo ještě hůř než teď.

 

colommbo : Já si představuju uvedení do stavu nositelnosti, tzn. vteřinovku bych určitě chtěl nechat doplnit, vyčistit co půjde, dát do provozuschopného stavu strojek, přeleštit / vyměnit sklíčko, nové stěžejky, nějaký hodící se řemen a mít je na občasné nošení  :cool02:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vyčistit strojek pro hodináře no problem, doplnit (nějakou pěknou, hodící se) vteřinovku a vyměnit sklíčko taky nee, s ciferníčkem, aby to nebylo ještě horší, moc kouzel nenaděláš, to je moc choulostivá věc. Stěžejky jasně, ale ty stejně nejsou vidět. Jo, nějakou péči tomu věnovat je v pořádku, jako na druhém obrázku hodinky však nebudou, raději s tím počítej dopředu. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, pomohl by mi někdo s identifikaci? Nikde jsem takovéto nenasel. Na strojku je napsáno zenith, ovšem na ciferníku nic. Nemají ani vterinovku. Předem děkuji.

 

Průměr? Pravděpodobně pilotní model z třicátých let, ačkoli možný "Franken"

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsou to všechno starý vrány navíc v docela bídném stavu. Co by tak ještě ušlo je Angelus chrono, ale chybí nulovací tlačítko. Jedny LDHčka - skládačka, Omegy dojebané...co víc říct :-). Značky jsou na všech čitelné, takže stačí zadat do Google. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...