Přejít na obsah

Identifikace náram. hodinek a strojků


Návštěvník YPO

Doporučené příspěvky

  • po měsících...
  • po 2 týdnech...
  • po měsíci...

Zdravím všechny vespolek. Z pozůstalosti mám krabici se starými hodinkami, je jich vic. Zaregistroval jsem se zde, aby se pokusil zjistit, co jsou zač a jestli vůbec mají nějakou cenu. Předesílám, že nejsem žádný prodejce a a vůbec hodinkám nerozumím. Mám to sem zkusit nahrát, nebo má někdo zájem, abych mu odeslal celý soubor např. na úschovnu? Předem děkuji za info.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Osobní názor - ty Doxy jsou super 😍👍 Známá Švýcarská značka a navíc jsou fakt pěkný.

Primky jsou fajn pro toho, kdo je má rád. Osobně nevidím nic super extra, ale je to o tom, co s nimi zamýšlíš. Pokud k nim máš citový vztah (hodinky po dědovi atd...) neprodávej, tolik na nich netrhneš a máš solidní základ do sbírky. Primky jsou celkem horký zboží, ale na to jsou zde jiní členové, kteří ti je ohodnotí daleko lépe, než já. 

Takže základní otázka zní - co s tím zamýšlíš? Hodlas si vše ponechat, prodat, nebo zjišťuješ, co z toho si nechat? Já osobně bych si nechal ty Doxy a Primky jako základ hezké sbírky.

PS: ty cibule jsou krásný všechny 😍 Ale cenově to asi nebude žádný trhák, ale moc rád bych se pletl. Pokud ano, omlouvám se.

Upraveno uživatelem DarylVanHorne
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zatím s tím nemám žádný úmysly, prostě jsem dostal do ruky krabici s hodinkama, ke kterým ani nemám žádný vztah. Dokonce ani hodinky nenosím. Tak teď jen zjišťuju, co jsem vlastně dostal a jestli to má vůbec nějakou hodnotu. Jsou v tom i starý japonský digitálky a nějaký kousky "sdělano v cccp".  Taky samotný strojek Glashutte, ale nefunkční.

9a.jpg

12.jpg

15.jpg

17.jpg

19a.jpg

8a.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...
před 8 minutami, Lookyn napsal:

Není to z ebaye, ale z českých bazarů a do dvojky nejsou :D

Díky za postřeh, už rozdílné označení na cifru a dýnku je dostatečně varovné...

Ale však já vím, že to je vylepené na bazoši za tři a půl... Díval jsem se na ně včera. Což nic nemění na tom, odkud a za kolik to má ten prodejce, proto ta poznámka o ebay, která ti měla být pomůckou 😉

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Zdravím,

chtěl bych se obrátit na zdejší experty s žádostí o radu. Podědil jsem tyhle hodinky. Několikrát jsem se pokoušel najít jakékoliv informace, ale pokaždé bezúspěšně. Jediné co jsem nakonec našel je jeden japonský inzerát, který mi nepomohl. Nejde mi o to jestli mají hodinky nějakou cenu, nehodlám se jich zbavit. Spíš bych o nich rád dozvěděl více. Výrobce, rok kdy se vyráběly a tak.

Děkuji moc za jakoukoliv pomoc. 

P_20221202_160418.jpg

P_20221202_160312.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj! Pokud k nim nemáš nějaký citový vztah, povytáhni jim korunku, ať se nevybíjí baterie (strojek se zastaví) a ulož je někam do šuplíku. Po výrobci či stáří hodinek nepátrej, nic konkrétního nezjistíš. Původ bude někde na východě, takovéto a jim podobné hodinky se prodávají na tržnicích za dvě stovky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...