Přejít na obsah

Prosím o radu - hodinky Breitling


R.M.

Doporučené příspěvky

  • Po roku...
  • Odpovědi 92
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

  • po měsících...
  • po měsících...

Zdravím vespolek, dovolil bych si vložit dotaz ohledně Bretlingů do tohoto vlákna, ať zbytečně nezakládám nové. Plánuju si koupit první trochu dražší hodinky a volba zatím padla na Montbrillant Datora. Mám předběžně dohodnutý obchod na 2 roky staré hodinky od prvního majitele. Rád bych se zeptal na názor na tento model a dále jestli někdo neví, zda a kde bych je ideálně v Praze mohl vyzkoušet. K prodejci bych musel jet, tak by to takto bylo jistější. Líbí se mi u nich mimo jiné velikost. Mám rád větší hodinky (ideálně 44mm), ale Navitimer už jsou zase moc. Datory by měly mít 43mm, takže jako oblekovky by byly ideální. Díky předem za komentáře.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tady na Chronomagu by měly být dvoje, čili jedině přes členy, pokud by se nabídli a pokud to uvidí. Protože v obchodě už by neměl být tento model k dispozici, teda v Praze jsem je v autorizované síti neviděl možná dva roky.

 

Máš aspoň fotku?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Teda, tyhle vidím poprvé. Já měl před pár lety Legendy, které měly 47mm. Klasické Datory by měly vycházet z celkem jednoduchého kalibru ETA, konkrétně Valjoux 7751 v tomto případě, případně 7753. Akorát já znám Datory jen v provedení uvedené v odkazu níže, přičemž tyto mají uprostřed číselníku červený terč a na pravé straně u indexu "3"  je právě jen tento index bez loga či nápisu. Tím nechci zpochybňovat pravost, protože podle Tvojí fotky se všechny detaily zdají být v pořádku, včetně fontu, tak třeba poradí kolegové, jestli jim někdy tento dost okrajový model prošel rukama. Já níže uvádím pro představu odkaz modelu o kterém píšu.

 

https://www.goldeligius.cz/panske-hodinky-breitling/montbrillant/breitling-montbrillant-datora.html

 

post-26821-0-82401700-1581201520_thumb.jpg

 

 

Mimochodem moje Legendy, které byly 47mm a měly integrální náramek, což byla jistá nevýhoda a nemožnost výměny náramku a koženého řemenu, měly taktéž červený terč uvnitř číselníku, jen subčíselníky díky odlišnému kalibru byly rozmístěny na pozici "3" a "9", přičemž logo v "Beta" verzi bylo na pozici "12".

Upraveno uživatelem Sphinxx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už jsem dost unavenej, ale nedalo mi to a trochu jsem pohledal. Skutečně i tato Tebou uvedená varianta spatřila světlo světa :) ... Ještě doplním, že by se teda mělo opravdu jednat o variantu 43 mm, abych Tě nezmátl informací kolem těch mých Legendů, ty totiž byly 47mm. Kolikrát je lepší se v tom trochu zorientovat, než koupit nějakou fejkovou jebku, notabene pokud jde o první nákup mimo možnosti kontroly u AD.

 

Zde je mizerná fotka na náramku:

post-26821-0-03659700-1581201999_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Sphinxx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Diky. Na ty co jsi poslal jsem pri researchi taky narazel nejcasteji. Jinak nejblizi k tem, o kterych jednam, jsou tyto (tj. taky BB58). Uvadeji tam Breitling Calibre 21, jestli je to ale premalovana ETA to netusim. Jinak prodejce pusobi duveryhodne a je to s veskerou dokumentaci.

post-65481-0-82369700-1581202283_thumb.jpg

Upraveno uživatelem tpk1001
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi jsme se přeskočili, než jsem to našel - viz. výše.

 

Jinak jen doplním, kalibr 21 je jen modifikovaná ETA, což ale nakonec není na škodu s ohledem na potenciální servis to zvládne šikovný hodinář na rozdíl od manufakturní B0X.

 

EDIT: Jak píšu, je to konkrétně mod. 7751, více zde: https://watchbase.com/breitling/caliber/b21

Upraveno uživatelem Sphinxx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Ahoj,

Par let uz tu na foru "nasavam" nejen vase zkusenosti :) a tak si (už)dovolim vznest dotaz.

... mam doma v supliku jedny starsi Br.. po dedovi.Hodinky jsem pres autorizovanou prodejnu v Praze kdysi zasilal i do Vidne, odkud se vratili s tim ze uz na to nemaj dily. hodinky ale nechci mit jen v supliku.Myslim ze je ani deda nenosil a vlastne me k nim ani nevaze citovy vztah.(ale libi se me)Kdyby je treba nekdo potreboval, asi bychom se taky mohli nejak domluvit.Pouzdro je dost zdevastovane a dovnitr jsem nekoukal.Dokazal by se na ne nekdo podivat, pripadne navrhnul co s nimi?Za kazdy tip budu rad.. i treba za blbost.

Diky a preji pekny chrono-vecer.

image1.JPG

image2.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...
před 32 minutami, Postal80 napsal:

Hele chod si ty svoje prizpevky sbirat jinam!! Komentujes tady 4 roky stary vlakna a spol. 😡

Peta bude brzo potrebovat prodat neco fajnovyho z dedictvi, kdyz se po peti letech probral. Uz se na ten poklad z pudy tesim jak malej kluk 😎

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...