Přejít na obsah

SARB017 Alpinist


Brolo

Doporučené příspěvky

Zdravím, po dlouhých úvahách jsem objednal Seiko Alpinist, které už jsem tady na fóru taky několikrát viděl. Tak mě napadlo, že by si zasloužily vlastní vlákno pro vaše fotky a zkušenosti, asi je má nejeden návštěvník fóra.

 

Taky budu řešit nový pásek, nějaké doporučení? Viděl jsem je už na NATO, jednoduchých kožených atd.....na čem je máte vy? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejhezčí co jsem je měl, byly na tmavě zelené kůži z nohy pštrosa od zdejšího kožkaře mistra Zrna. 

Někde jsem sem dával před dost lety i fotografie a jsou na něm o třídu hezčí hezčí než tak a nebo origo Seiko hnědý, který k nim je v balení.

Upraveno uživatelem long
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je fakt, že ten hnědý s hodinkami dodávaný není nic moc, ale úplná hrůza to taky není. V podstatě vypadají dobře s jakoukoli hnědou. Nemusely by mít jenom trnovku, na druhou stranu je bezpečnější než drtivá většina překlápěcich spon, takže to u sportovně laděných hodinek dává větší smysl.

 

Pár věcí, které bych změnil:

 

Osobně nemám moc dobré zkušenosti s 6R15, a to nejen u těchhle hodinek. Delší rezerva nátahu (cca 50) je fajn, jinak je hodně nestabilní, někdy až -15/d, někdy obráceně. Do oficiální specifikace +25/-15 se sice většinou i po regulaci s odřenýma ušima vejdou, ale žádná hitparáda. Kdyby Seiko dělalo třeba o $300 dražší model s osmičkovým kalibrem (nic jsem s ním nidky neměl, ale předpokládám, že to bude lepší), připlatil bych si. Při celkové ceně hodinek to ale neberu tak tragicky, navíc plno lidí po webu nemá špatné zkušenosti.

 

Gravírování na dýnku je hodně mělké, žádný velký taktilní požitek to není

post-38718-0-48197800-1481958060_thumb.png

 

Druhá korunka u 4 je trochu acquired taste, moje jde poměrně ztuha. Člověk intuitivně trochu přemýšlí, co to může udělat s vodotěsností, ale na netu zdá se panuje konsenzus, že je to OK. Pozice u 10 by mi ale přišla logičtější.

 

Koncovky u tahu by mohly s pouzdrem líp lícovat, ale s touhle cenovkou to je v pohodě. Spona je OK, má alespoň nějakou mikroregulaci, ale u sportovních hodinek by více než dvě polohy nebylo k zahození. Alespoň to nejsou GS s nulou :-)

post-38718-0-68963200-1481959510_thumb.pngpost-38718-0-08667000-1481959549_thumb.png

 

Ale pak už jen pozitiva, krásný tvar pouzdra, pěkný povrch, překvapivě dobrá čitelnost, zelená, atd. atd., když jsem čekal na svoje, nemohl jsem se dočkat. Sloužit budou dobře.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

https://uhrforum.de/seiko-sar-ersatzschliesse-mit-3facher-feineinstellung-t278865

 

Na tahu je nosim obcas v lete, ale regulace jen na 2 dirky je mizerna. Vyse najdete odkaz na Seiko sponu se 3 dirkama. Pokud by mi tam sla, tak uvazuji o nakupu. Kupoval uz ji nekdo? Diky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...