Přejít na obsah

Vostok Amphibia - 50. výročí Ну, погоди!


Doporučené příspěvky

Vážení kolegové, přátelé,

je tady poslední týden před týdnem vánočním a protože máme 99,9% vyjádření od všech zúčastněných ohledně darování, případně vrácení přeplatku, rád bych vás všechny touto cestou informoval o celkovém stavu financí, včetně způsobu jejich využití.

Jak jsem již předesílal v některém z předchozích příspěvků, snažili jsme se najít pro naše společně ušetřené peníze takové využití, které by v první řadě přineslo užitek někde, kde je to třeba, současně to mělo nějakou spojitost s tímto fórem a vy všichni jste to vnitřně akceptovali, respektive přivodilo by vám to pocit, kdy darování způsobuje větší blaženost než přijetí daru. Také jsme se snažili reflektovat na vaše požadavky a proto jsme se po posouzení všech aspektů, souvisejících s jednotlivými návrhy, přiklonili k výběru dvou finálních, kterými jsou podpora dětí zesnulého člena fóra Giliuse a podpora "Fuck multiple sclerosis aukce". Z našeho společného projektu nakonec zůstalo na účtě 38000 Kč a chtěli bychom je rozdělit tak, že do aukce "Frantikovi" zašleme 5000 Kč a Gilově dětem potom zbytek, tedy 33000 Kč. Tento poměr volíme zejména s přihlédnutím k jednotlivým požadavkům vás všech a také k faktu, že u řady z vás bylo darování, více méně, podmíněno jistou mírou konkrétnosti co se obdarovaného týká a v podstatě vylučovalo směrování daru do jakékoli nadace. Navíc, "Frantikova" aukce je na fóru prezentována veřejně a přispět tak může kdokoli z fóra, naproti tomu naše akce je taková, dalo by se říci, komorně-privátní.

Ještě je třeba zmínit důvod, proč jsme se rozhodli nesměrovat peníze i k "holčičce od nás ze vsi". Bylo to pouze z toho důvodu, že řada členů již na tento projekt peníze zaslala, někteří dokonce zasílají opakovaně, sbírku zastřešuje nadace, peníze tam stále nějak plynou a momentálně je na účtě cca 155000 Kč.

Peníze bychom chtěli na oba projekty poukázat do konce tohoto týdne, dovoluji si vás proto požádat, pokud by kdokoli z vás z nějakého důvodu zásadně s tímto postupem nesouhlasil, aby to oznámil tady, nebo jiným způsobem, bez zbytečného odkladu, nebo mlčel na věky...

Předem vám všem moc děkuji za vaši štědrost, smysl pro solidaritu a jsem přesvědčen, že letos budou vaše vánoce mnohem bohatší díky tomu, jak jste se zachovali k lidem, které ani neznáte...

Jirka

 
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...