Přejít na obsah

Poradna PRIM kalibr - největší dříč


Doporučené příspěvky

Zdravím místní osazenstvo, jelikož mám absťák a potřebuji nové společenské hodinky, padla volba na PRIM vintage a sháním nějaké informace o použitých strojkách něco jsem přečetl, ale chci mít nějaký legendární strojek prim, který je opravdový dříč, jednoduchý a když tak snadno opravitelný, který z prim kalibrů to je ? Díky borci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslím, že strojek kal. 66(bez data)/68(s datem) je ten, který hledáš, bohužel jen s centrální vteřinovkou. Kdybys chtěl mimostředku, tak kal. 50/52, ale ten nemá tlumič nárazů na setrvačce, což je na nošení trochu nepraktický...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

crouch: To se takhle říct nedá. Záleží v jakém stavu ho pořídíš a jak se k němu budeš chovat. Při správné údržbě (a taky protože dílů je relativně dostatek) se dá říct, že nekonečnou.

 

Ale je to trochu jako občas problesknou zprávy o autě, které najelo miliony km. Správná údržba společně s hromadou vyměněných opotřebovaných věcí. A někdy už to má třetí motor. :)

Upraveno uživatelem Karlos
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky borci a ještě poslední otázka, nechá se dodělat na hodinky Prim zespoda průhledné pouzdro a jestli ano, tak popř. kde a za cca kolik ? Baví mě se dívat na tu tikající nádheru.

Kluci a holky v Eltonu ti na to určitě rádi udělají rozpočet...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A došel jsi k nějakému závěru?

Já bych primky tak moc neřešil, funkční je všechno, problémovost není, přesnost dostatečná, opravitelnost snadná a dílů dostatek. Vyber si co se ti líbí a dopřej si na absťák léčbu. Kouzlo primek je v tom, že jsou snadno dostupné, člověk jich může mít hromadu a střídat je podle nálady. A až ho to přestane bavit, bez potíží dostane peníze zpátky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...