Přejít na obsah

AV receiver a repro - prosím o radu


Doporučené příspěvky

Ja bych dnes koupil na hudbu neco takove klidne s yamaha repro (nebo nejake mensi kvalitni regalovky) co jsi postnul a budes spokojenej, k tomu samozrejme spotify, to je pak hrozna pohoda.

 

https://eshop.xavian.cz/sitove-stereo-receivery/yamaha-r-n602--cerna-/?gclid=CjwKCAiAo8jgBRAVEiwAJUXKqMPKCAGJZzMMhra2wU5-LZZc3ZvzNsX-AFyB4pqtirq5pFJrmL3xshoC-A8QAvD_BwE

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuji za tip, cenově super, vypadá dobře :-) Na řadu ale nejdříve přijde repro a pak se uvidí co a jak ve mě začne hlodat. Koukal jsem tady na nějaké recenze top 10 a ta Yamaha na stříbrném místě vypadá taky super, má oproti tomu NAD i lepší výkon. Je ta Yamaha i taková moje srdcovka, blíž lidem řekl bych, ani nevím jestli sluchově poznám i nějaký rozdíl NAD vs. Yamaha.

 

https://www.toptenreviews.com/electronics/home-entertainment/best-av-receivers/yamaha-review/

Upraveno uživatelem African
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Výhoda silnějšího zesilovače je že dokáže hrát dobře i potichu, nevýhoda slabého že nedokáže hrát nahlas. A to by mi mohlo začít časem vadit, protože nikdy nevíš co se doma odehraje :-) Jsem si jistý že se čas od času zahřeje.....dětmi jsme samozřejmě dost limitovaný, ale každý by jsi tu svojí vzácnou chvilku sám pro sebe měl najít :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No ty vole, ty mě snad sleduješ :-) Jaká logika zase nefunguje?

Neboj, Teba nesledujem. Sledujem vlakna :lol2:

Nefunguje ta logika ktoru si pouzil vyssie.

EDIT: A urcite uznas ze nieje az tak tazke tu na Teba natrafit ;)

Upraveno uživatelem eskimak
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za jen o trochu málo více dostaneš násobně lepší zvuk, než z jakýchkoliv tady tebou uváděných beden. Já být tebou, tak neváhal ani minutu a okamžitě beru ty Shany. Před deseti lety byly můj cíl, je to legenda, na nich postavíš výborný systém. A budeš mít navíc bedny Czech made. Nakonec jsem koupil třípásmové sloupy od slovenské konkurence, ale se stejnými měniči a jen proto, že se vyskytla neodolatelná nabídka za půlku ceny. Prostě hifi je malý trh a ceny při prodeji padají jako u Zenithu a to je pro nás, sociálně slabší, ideální stav. K nim časem ulovíš na hifi bazaru vyššího NADa, nebo Marantze, nebo Arcama a máš skvělý základ na který si už nalepíš cokoliv, třeba nějaký síťový přehrávač za pár korun od Onkya.

 

https://www.hifionline.cz/hifibazar/prodam/reprosoustavy/shan/emotion-e520/

 

Nebo třeba

 

https://www.hifionline.cz/hifibazar/prodam/reprosoustavy/bowers-and-wilkins-b/prodam-sloupove-reprosoustavy-bowers-and-wilkins-b-cm7/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vypadají super, děkuji za info :cheers: Akorát že já mám psychický blok kupovat starší bedny, za prvé já neználek v životě nezjistím jestli je všechno tak jak má být, zdali jsou v pořádku a za druhé bych to nepřekousl že někdo na nich už nějáký ten pátek hrál a možná přes ně i ohejbal svoji manželku. A nový to bude daleko přes můj rozpočet..... :o

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je přístup, který tě nažene do plastových sraček za stejné peníze. Starší bedny jsou aspoň už rozehrané. Ovšem kdo chce kam... Nechť radí tedy jiní. Já ti bedny Yamaha poradit nedokážu.

Jenom že takhle můžeš nakupovat ty, co tomu rozumíš. Já koupím za dvacet nějaký bedny od nějakého blázna, co na nich léta basuje od rána do večera, bedny vyčichlý a já si u toho doma budu libovat :-) A ještě k tomu mě třeba přestanou s mým štěstím hrát a dám ranec za opravu, chápeš jak to myslím, mám z takového nákupu prostě strach... :-(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja osobne mám doma od Xavianu prvú generáciu ich regálových reproduktorov BonBonus a som veľmi spokojný. Za mňa pri obmedzenom rozpočte ak chceš nové reproduktory tak choď do druhej generacie od Xavianu

 

https://eshop.xavian.cz/dolce-musica/bon-bonus--tmavy-dub/

 

Zvuk super ja ich mám napojené na stereo zosilovač Pioneer a som veľmi spokojný aj na filmy aj na hudbu super. U mňa veľká výhoda že reproduktory majú vývod basreflexera z prednej strany lebo ich môžem mať blízko pri stene.

Reproduktory sú krásne spracované a mne zvukovo po všetkých stránkach veľmi vyhovujú. Xavian sa venuje reproduktorom už dlho a aj ich najnižšia rada je fakt super. Teraz okolo vianoc sa určite bude dať dohodnúť aj nejaká zľava.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě stačí stereo (prostorový zvuk ve filmech jsem bral vždycky jako "blbůstku"), vyřešil jsem to receiverem od Yamahy + 2x přední repro. Zjistil jsem že je pro mě poslední roky daleko zásadnější Spotify, streaming a OK stereo zvuk, nebo třeba multicast (stejná hudba ve všech místnostech, přes WiFi).

 

Kdybych si to měl postavit na 5.1 tak bych to viděl nějak takhle:

 

https://www.alza.cz/yamaha-rx-v485-cerny-d5448052.htm?o=2

 

https://www.l-e.cz/reproduktory/sloupove/dali-oberon-5-cerna?gclid=EAIaIQobChMIn4m176Wf3wIVBUQYCh3L-AzaEAQYAyABEgLLa_D_BwE

 

+ sub a repráčky dle libosti

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jete bedny tak leda na chatu, nikdy nevis, jak je kdo rasil nejakym duc-duc. A nebo alespon s jasnym puvodem.

 

Jinak dneska staci kvalitni zesik (reciever) a bedny. Nejaky gramec nebo CD, jak se to resilo uporne v minulosti, je uz mimo. Dneska se to krmi z netu nebo z telefonu, kde mas mp3 apod.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ad repro, po tripasmovych za ty penize ani nekoukej. To bude kontraproduktivni. Lepe hrat za ty penize budou obyc. dvoupasmove, idealne jen s 2 repro.

 

Ad sloupove repro, tam musis obecne prihodit taky nejaky ten tisic navic, aby to hralo stejne jako male regalove. Holt platis navic za ten material te bedny. Na druhou stranu, na regalove bys zase musel resit nejake stojany, pokud je nemas kam dat, treba na nabytek.

 

Ad Yamaha, na bedny to neni opravdu ta nej znacka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...