Přejít na obsah

AV receiver a repro - prosím o radu


Doporučené příspěvky

před 3 hodinami, African napsal:

No jasný :thumbsup_anim: Zmizeli před očima a jelikož se přesunula výroba Creeku do Anglie a Evropy, tak nikdo nedokáže říct kdy budou další, a jestli vůbec. Tak jsem to urychlil, gramec přijde na řadu asi až na podzim, protože v létě nevím co dříve...no, ale zase když už tam bude, že anó :guitar: Určitě se tady s Vámi ale před koupí poradím, McStinger určitě rád pomůže :D

Nene, nepomôžem, ja o gramfónoch neviem nič, moje posledné gramo bolo Unitra Fonica Mister Hit. Prehrával som si na ňon Banjo Band a platne z Kolobku. No dobre, trochu klamem. Nebolo posledné, ale naozaj som s gramcami veľmi rýchlo skončil. Ak sa nemýlim, tak to mohlo byť okolo 1990.

Mňa len baví pozerať také tie doštičky, čo občas posielaš fotky a prípadne ku nim čítať omáčku. Nemyslím to v zlom. Je to normálny preamp, vyrobený dnešnými technológiami. Výrobnú cenu radšej vedieť nechci, ale zase rozdávať to nemôžu, nepredávajú asi po miliónch a z niečoho žiť musia.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak člověk je dnes rád za to, že doma otevře zesík a krabice není úplně prázdná, že ano :D Jsem rád že ta možnost vestavěného modulu tam vůbec je, protože další krabici a další kabeláž už by mě odradila. Já svůj gramec nikdy neměl, takže je to vlastně takový pokus na dlouhé zimní večery a upřímně se nejvíc bojím přerušení hudby, jelikož mám rád celé album na jeden zátah. Třeba zeď na dvou deskách mě asi zabije...no nic, investice cca. do patnácti včetně modulu není kdoví co a prodat se to dá vždycky, protože vinyl poslední dobou jede :punk:

Upraveno uživatelem African
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 8. 5. 2020 v 19:43, Andrew napsal:

No jo, fakt

 

 

https://www.creekaudio.com/phono-pre-amplifiers/

 

Vítej v klubu emoji1303.png

 

Tady máš hezkej ELAC, ke Creeku super

 

https://www.hifionline.cz/hifibazar/prodam/gramofony/elac/miracord-70/

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Tak pešek, všude vyprodáno a to nejenom v ČR, ty lidi se s tím vinylem normálně zbláznili :D Do měsíce by se měl na trhu objevit nový model dle informací Creeka, který bude spolupracovat jak s Evolution tak i s novou Voyager řadou, takže žádný stresík, jen doufám že nebude za deset, cena neznámá :weird: 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky moc za první tipy kluci, ale připadne mi to jako bych neuměl jezdit na kole a jako mé první si pořídil carbon Cannondejla za dvěstě papírů :D Hezky postupně, pomalu a lehce, pěkně se trefil Hasňa, jelikož můj dvorní dodavatel audio mi nabídl zrovna jako entry-level Regu Planar 2 za solidní peníz , tedy v mnou daném socka rozpočtu. Líbí se mi i design, je to taky Angličan, hm Hasňa, tudy by mohla vézt cesta :guitar: Teď ještě jaký jsou, mrknu na nějaké recenze.... 

6_150996509407.560x450.shrink_only.q85.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Slyšel jsem svého času sestavu Rega P3, CD Naim 3.5 a Nait 5, nějaký integrovaný Creek z konce devadesátých let, ještě černý se zeleným popisem, a hrálo to do Shahinian beden (Elf, Starter a Arc, porovnával jsem je zrovna) a hrálo to výborně. Zeptej se za kolik by ti dal P3, to je cenama ověnčený samograj.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslím že zásadním momentem je výběr přenosky, případně trochu ramínko, gramofon (pokud se člověk rozhodne pro quartz, nebo řemínek) je pak otázkou především ceny/designu a vychytávek jako automatické položení/zvednutí ramínka, (opakované) přehrání skladby/alba atp. Samozřejmě záleží, kde bude mít Afri gramofon umístěný, jsou fajn nějaké rezonanční nožky a určitě plexi dekl, aby se na to furt neprášilo :D

Afri to všechno jistě chápe, že zvuk bude jiný, občas praskavý (vzhledem ke kvalitě desky, prachu, nečistotám), ale vynahradí to ten "dotek" s hudbou, vůně starých vinylů a jejich obalů a tak :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Afri uz jsi zkalkukoval cenu LP desek,  at koupis gramec za 10k nebo 100k je tak nejak jedno ponevadz ty LP te budou stat vic. Rozumej cim lepsi player tim budes kupovat lepsi desky.

Jsem si cca pre 2rokama koupil gramec za asi 30k no dneska jsem v LP za dvojnasobek, a to se v hromadeni desek uz krotim, mam jich slabou stovku a k tomu i par nepodarenych nakupu.

Tebou zminena The Wall dobove vydani ohrana cca 2k vs neremastrovane CD asi 400,-. Je pravda nove LP stoji mene nez 1k.

Rega ma dobry, ze s jejich firemnima prenoskama nemusis resit geometrii.

Technics 1500c ma poloautomat, je to civilni verze dj'skyho sl 1200.

nakup desek je ta prava jungle, vybrat gramec je sranda

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, Duke650 napsal:

Začnu prodávat vůni starých vinylových desek ve spreji. Bude se to jmenovat NSLOVER (nothing smells like old vinyl emotional record), jedna pixla za 99 USD. Do roka a do dne budu mít SPZ NS*LOVER na nové Porsche Taycan Turbo S :-) :-) :-)

 

Kdepak, to už by byla laciná náhražka toho pravého poctivého zážitku, něco jako streaming nebo elektrokolo :P

Upraveno uživatelem African
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejhorší je, že já, zarytý odpůrce gramodesek, si gramec budu muset koupit, protože mám doma kupu desek z mého a z tátova mládí a chci si je pustit. Starý Dual full automat mamka ze mě nepochopitelných pohnutek vyhodila. Ale mě asi upokojí i nějaký Pro-Ject za devět, bude to spíše jen taková domácí Lo-Fi zajímavost. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To Hasňa: Krásné vzpomínky k hudebním nosičům prostě patří, to je pravda. U některých cédéček přesně vím od koho a k jaké příležitosti jsem je dostal, a speciálně u těch starých rád zavzpomínám  :guitar: Na jeden Project za devitku je zrovna taková mini recenze v posledním stereu... 

_20200512_153858.JPG

_20200512_153839.JPG

Upraveno uživatelem African
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No vidíš, tady máš i vestavný předzesilovač, tak nemusíš kupovat tu "kartičku" do Creeka ;)

Edit: I když dávat ke gramofonu Bluetooth? WTF? To bych vážně šel raději do nějakého retro kousku...

Upraveno uživatelem Andrew
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...