Přejít na obsah

AV receiver a repro - prosím o radu


Doporučené příspěvky

V 19. 1. 2021 v 19:03, neuromancer napsal:

@Duke650 Moc díky za názor. Mně se na M33 líbí Dirac, protože ozvučit rozumně obývák 70 m2 s vysokým stropem je téměř neřešitelné a v tom by mohl M33 oproti McIntosh trochu pomoci, alespoň doufám😎

ak vam do toho mozem vstupit....m NAD C368 Hyper Ncore, alebo NCD..musim to kuknut. Zosik uplna peceka v celom pasme absolutne vyrovanany. Mam tam strceny modul BluOS. Mam aj Denon s HEOS, ale podla mna je BluOS asi najlepsi co sa tyka uzivatelskeho rozhrania. Mal som doma chvilku M10 (co je zmenseny M33) a tazko sa mi s nim lucilo.

Dirac je uplna pecka, ak mas tak ako ja problem s akustikou miestnosti. laboroval som s REW a MiniDSP, ale to sa neda porovnat. Pre mna je M33 trochu cez rozpocet, ale pravdepodobne pri nej skoncim. 

Aktualne pokukavam po Arcam SA30 (tiez s Dirac Arcam edt.), alebo tento NAD ako all in one

Upraveno uživatelem Leviathan
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Ahoj ve spolek, nevybírám (zatím) nový receiver, ale mám problém se svým TEAC AGH 500. Zničehonic přestal zesilovat respektive jen velmi slabě. Z reproduktoru se lyne velmi slabý zvuk úplně bez bassu. Stalo se mi to už jednou a po několikátém zapnutí se TEAC opět nahodil a fungoval. Při zapnutí jsou slyšet obě cvaknutí, stejně jako při vypnutí. Nevím jestli jsem popsal všechno a jestli to případně ukazuje na nějakou konrétní poruchu, ale zkouším se poptat zde, protože vím že tu pár chovatelů jezevčíků je. Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Poprosím místní mágy o radu, mam gramofon Tesla NZC431 s originalnima bednama, šel by propojit s TV, ktera ma jen optickej výstup? Pokud jo, tak co bych měl nakoupit? Nebude to možná žádná sláva, ale ty bedny hrají parádně. Je fakt že nejsme doma asi náročný posluchači, ale rád bych to zkusil. díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na to existuje krabička - DAC převodník z optiky na analogový signál

např: https://m.alza.cz/ugreen-digital-to-analog-audio-converter-d6126473.htm

a k tomu pravděpodobně ještě propojovací kablik https://m.alza.cz/oem-kabel-audio-din5pinm-2x-cinch-1-5m-d5667584.htm  Tento kabel zapojíš do vstupu pro Tape.

Jsem amatér a možná mě někdo doplní, ale mělo by to fungovat

 

Upraveno uživatelem Jerryl
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, řetězec by měl vypad takto, já to beru po směru signálu

z Tv - optickej kabel do DAC - DAC - kabel s 5kolíkem do vstupu Tape gramofonu.

To upozornění na zapojení do vstupu Tape je z důvodu, že všechny vstupy vypadají stejně, ale pokud se zapojí moc silný signál do vstupu pro gramo, tak se může poškodit gramofonový předzesilovač.

Jinak ten DAC je nutné také napájet. Buď je k tomu vlastní zdroj a nebo se dá napájet z usb televize. Což je výhoda , protože se nemusíš starat o zapínání. 

Jakou televizi to vlastně máš? Je mi divný, že by neměla nic jinýho než optiku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 4 týdnech...

Mám doma už notnou dávku let pár starých beden Tesla, které jsem zachránil před kontejnerem u našich na baráku. Chtěl jsem je nějak samo-domo zrestaurovat, ale dodnes jsem se k tomu nedostal.

No a protože navíc v bytě ani vlastně nemám pořádně místo, kde bych je využil, tak přemýšlím co s nima a rád bych vás místní guru požádal o názory.

Má smysl s tím něco dělat? A pokud ano, nemá někdo tipy, kde načerpat informace ohledně renovace? Dá se nějak opravit ta síťka? Dá se ten archaický konektor předělat na něco modernějšího? Atd. A pokud ne, má to vlastně nějakou hodnotu? Nebo si to dnes už zaslouží fakt ten kontejner?

05643bc31cfcc15f9ce89c7a9e217ad1.jpg

ca77d3db1f7a9951201ca686f74a0f70.jpg

6e6cc7e65f68bc27ac54c7141574e91c.jpg

9518e452fb7b9731f9aee89f5e3f1600.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Plátno se dá vyměnit, archaický konektor není důvod měnit, stále se prodává. Ale můžeš ho vyměnit za svorky. V rozích vypadají rozklíženě. Chce to polepit dýhou nebo aspoň samolepicí tapetou. Jestli jde sundat zadní stěna, tak dej dovnitř molitan nebo vatu na utlumení. Uvidíš, jak se zvuk zlepší. K počítači nebo televizi stačí. Určitě mají lepší zvuk, než plastové krabičky. Žádné super HiFi to není, běžný spotřebák.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Zdravím, třebá já to nakonec řešil u: https://www.2din.cz/multimedia-av-adaptery-pro-multimedia/ koupil jsem přesně typ, který potřebuji podle značky mého atua. Můžu zaručit, že je to kvalitní adaptér, který vydrží (alespoň mě) jsem rád, že jsem ho tam nakonec koupil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...