Přejít na obsah

Výpadek Chronomagu 3-2017


Doporučené příspěvky

Omlouvám se za denní výpadek Chronomagu. V datacentru Nagano T-Mobile došlo k výpadku proudu a při nahazování proudu se výpadek několikrát opakoval, takže server se nevratně poškodil. Nebyli jsme sami, komu se to stalo - není to chyba serveru, takhle se k serverů není možné chovat, několikrát je za sebou nahodit a shodit odpojením od napájení. Server je momentálně na diagnostice (a bude se uplatňovat náhrada), provoz Chronomagu byl obnoven ze záloh a rozběhán provizorně na virtuálním serveru do doby, než se rozhodneme, jak dál. 

 

Za výpadek se ještě jednou omlouvám. 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Omlouváš se za něco, cos nezavinil, což v dnešní době není až zas tak obvyklé. Omluvit by se měli jiní, ale ti to asi neudělají, což je v dnešní době vcelku obvyklé. Hlavně že výpadek stránek netrval dlouho, přeju trpělivost a úspěch při uvádění do původního stavu!

P.S. Jo, v Nagánu se děly věci...! Třeba počátkem roku 1998... :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je zajimave, jak muze k podobnemu vypadku vubec dojit v takovemuto typu datacentra, kdy by vse melo byt  a asi i je jisteno pomoci UPS a motogeneratoru. Pokud se pak tak velke datove centrum nahazuje z nuly, tak by mel byt nejaky plan jak to postupne nahodit, pac kdyz se to nahodi naraz, tak tu spicku prikonovou nedaji jistice, takze to zas padne. Samo nevim co se tam presne delo, ale myslim ze nejsem daleko od pravdy.
Diky adminovi za zprovozneni nahradniho reseni, byo to skoro jak kdyz odejde nekdo blizky :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím přesně, co se tam stalo, ale fakt je, že se lidi z T-Mobile dost omlouvali a vnímají to jako průšvih, dokonce nás sami požádali, abychom si připravili faktury za servery k řízení o náhradě škody. Bude to veselé, protože ty servery stály před mnoha lety asi tak půl mega, přičemž jejich hodnota dneska už bude o pár korun nižší. Kdyby Chronomag za pár týdnů zase nejel, tak to zaplatili a já si za to koupil auto :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsem byl cely nesvuj, co se to deje, za oblibeny chronomag je dole! Pak sem cetl, ze T-Mobile spadlo datacentrum a rikam si, ze to bude asi ono.

Kazdopadne diky za rychlou napravu skod, co T-Mobil napachal. A preju, at to s nahradou skod dopadne!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...