Přejít na obsah

Ukažte svoje Steinhart


vE13Lius

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 1,6tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Tady si zas nekdo plete jabka s hruskama, spolehlivost s presnosti. Btw, moje obstarizni 7s36 dava 3s\den, z vyroby, uz nejakych 5 let? Stabilne. Tim nechci rict, ze tomu tak je vzdy, spis jsem mel problem s jinyma Seikama, ze z vyroby sly blbe naladene, ale nehaprovalo to, porad stabilne blbe :D. Stejne tak se najdou ety, selity a jine co vylezly z fabriky neuspokojive naladene.

Pro toho blbeho doporucu zjistit si, kolik je ve skutecnosti potreba ve strojku rubinu, zbytek je jen marketingovo esteticke naduziti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co jsem měl strojek 7S26 v Seiko 5, tak ten byl zatraceně přesnej. I 4R35 v mých Presage Cocktail Time udělá za den asi 5 sekund do plusu. Tissot s Powermatic 80 jedou skoro na vteřinu přesně a sellita mi dává -2s denně. Takže pohoda.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych se tu hlavně radši už dál naztrapňoval a z týhle debaty bych se vypařil po anglicku 🤔 . Ale to sem já, ten blbej. 

Samozřejmě vím, kolik rubínů je zapotřebí, ale věř tomu, že hodináři značek, před kterými je dokonce i Rolex chudej příbuznej, by ti vysvětlili k čemu je v hodinovým strojku dobrej každej další rubín nad těch sedmnáct. Tří - čtyřnásobek u nich v zásadě není nic mimořádného 😉

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čím víc proužků...
Když už technická debata, tak si necucej data z prstu. Sellita SW200 Elaboré nemá chod v rozmezí -7 až +15 s, ale -7 až +20s a nespolehlivostí myslím tohle:

https://calibercorner.com/sellita-caliber-sw200-vs-sw200-1/

Stejně tak 6r v normálních Sumech nemá 70h ale 50h. To, že teď v nových je 6R35 se 70h je fajn, ale nikdo zatím neví, co je strojek zač, takže to je debata mimo mísu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, máš pravdu, o 5 sec. sem si spletl řadu Elaboré s řadou Premium. Člověk si holt nemůže pamatovat všechno. Ale to stále nemění nic na tom, že je to stejně skoro poloviční hodnota v neprospěch 6r15, víme? A klasická 6r15 je teď už prostě se 70h rezervou - je dobrý se vždy bavit o tom, co je teď aktuálně a ne o tom, co bylo, btw i ten Steinhart do těch svých hodinek dává Sellitu novou a ne nějakou obstarožní. Seiko taky už není, co bývalo. Spousta věcí bylo a už nejsou, dokonce i celý národy i civilizace.

Vytáhls tady jeden kusový zmetek z netu, u kterého ani nikdo nevíme jak se majitel k hodinkám choval, nevíme o tom zhola nic a chceš tu veřejně tvrdit, že tak je na tom každá Sellita..? Já bych se k něčemu podobnými u 6r teda nesnížil. 

Ggrande, tahle debata fakt postrádá hlavu a patu. Nebaví mě brouzdat na tomhle jinak velice zajímavým a mnohdy i docela pohodovým fóru a do toho číst a reagovat neustále na ty tvý hemzy, kdykoliv najedu na vlákno Steinhart, nezlob se. Říká se, že moudřejší ustoupí a já s tím souhlasím, když to nechceš pochopit ty, tak to bude muset udělat holt ten blbej.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám Steinhart Ocean Vintage GMT, ve kterých šlape ETA 2893-2/SW330 a průměrná odchylka podle nošení a odkládání mi dělá 0,1 s/den a dlouhodobě tam byla max. odchylka -10.5 s/den, takže za mě spokojenost 🙂

IMG_20200727_115455.png

Upraveno uživatelem (z)denny
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...
  • po 3 týdnech...

To je dost dobrý, co víc by jsi chtěl 😄

já jsem teď -15s/den, ale předchozí majitel je neservisoval, takže teď půjdou po 6 letech poprvé, pak uvidíme. Já ale ani těch 15 s nepovažuji za nějakou katastrofu, raději bych tedy, kdyby to bylo do plusu, kvůli vlaku, ale jinak s tím problém nemám. Klidné tikaní mi vše vynahradí 😄 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
  • po měsíci...
  • po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...