Přejít na obsah

Je to fake?


Kalifx

Doporučené příspěvky

Před časem jsem v jednom vlákně (které řešilo, kolik švýcarských firem nikdy nedělalo quarz) zmiňoval, že jeden můj kamarád má už pár let hodinky ORIS, které jsou nade vší pochybnost quarz a on je přesvědčen, že jsou pravé. Takže teď mně poslal alespoň jednu fotku těchto hodinek + foto visačky, kterou na nich měl při prodeji. Časem ho ještě donutím poslat detail tahu, korunky a dýnka. Já si osobně myslím, že je to fake. Tah je z ohnutejch plechů (ale některý starší low price švýcarské hodinky to měly taky tak). Mate mě ta visačka a taky že to koupil v normálním hodinářství-zlatnictví. Nicméně - co si o tom myslíte?

 

post-1975-1201095449.jpg

post-1975-1201095790.jpg

Upraveno uživatelem Jeremy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Oris Acapulco asi nebude zadny top model - http://cgi.ebay.at/Schoene-Oris-Acapulco-H...6QQcmdZViewItem

 

http://cgi.ebay.com.sg/ORIS-ACAPULCO-GOLD-...7QQcmdZViewItem

 

Nemyslim, ze by to musel byt fake...

:crying_anim02: Panebože, to s tím Saddámem je co? Tak to raději doufám, že je to fake :thumbsup_anim:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
  • po měsících...
  • po měsíci...
  • po měsíci...
tyky myslím, že je to fake...už vzhledem k tomu, že si Oris zakládá na tradici mechanických hodinek. To je taky důvod, proč si je kupuju:-))

Já bych asi taky řekl že je to fake,ale na druhou stranu si říkám jestli by se fakema na Orisy někdo zabýval,nejsou přece položené tak vysoko cenově.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

"In 1970 Oris, now a publicly traded company was acquired by ASUAG Holding, now the Swatch group, when they became the majority shareholder. Oris Watches, perhaps in a classic case of applying a square peg to a round hole was redefined by its new master as a producer of inexpensive quartz watches, a strategy that would prove to be a failure."

 

z http://www.thetimezone.com/Oris/#Oris%20Watches

 

"In 1970 the shares are sold to the ASUAG holding (now the Swatch Group), the biggest group of watch companies. In the ASUAG Oris is assigned a strictly defined niche as producer of inexpensive watches ? not a very successful strategy. The crisis in the watch industry in the late seventies therefore hits Oris hard. Despite its production of increasingly cheap quartz watches, it is unable to avoid job losses and branch closures."

 

z http://www.oris.ch/oris/histoire.aspx?year...=-1&pos=-20

 

Slogan "purely mechanical watch" je tedy v historickém kontextu zavádějící, a ty bicolorní hrůzy jsou originál, kdo by taky takovou příšernost fejkoval, že.

 

Edit: další tučné písmo.

Upraveno uživatelem chose
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po roku...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...