Přejít na obsah

Bronzovky Elton PS 2- DayDate


Doporučené příspěvky

Inu, tak to dlouho trvalo, protože jsem měl na starosti příliš mnoho vážných věcí a i ty nejpěknější koníčky musely trochu stranou, protože dokončení dizertace bylo daleko důležitější. A práce je dopsána, chystám se k odevzdání a k tomu máme našlápnuto na pěkné hodinky. Co napsat ? 

 

Dali jsme hlavy dohromady a výsledkem téměř hotovým jsou hodinky PS2 s automatickým strojkem a ukazatelem dne a data. Takový můj dlouhý, předlouhý sen, který sním od okamžiku, kdy jsem se dověděl o kalibru 97, který přirozeně použít nelze, sen,  který si ve spojení s mým dalším staromilským koníčkem vyžádal stupnici telemetru. Pracovně si je nazývám ,,Prim Sniper" , i když se samozřejmě opravdovým snajperům na ruku takové asi nikdy nedostanou  :smoke: .. Původním žhavým kandidátem na strojovnu byl stroj Myiota - spolehlivý, v pouzdře PS 2 do jisté míry vyzkoušená značka....jenže, pokud máme telemeter, je jasné, že hodinky MUSÍ mít hacking.... a ten Myiota nemá. Rázem mi spadly hračky do kanálu. Katastrofa. Málem mi praskla nějaká žíla. 

 

Díky kolegovi Jaroonovi  a za přispění dalších rozvážných chronokolegů jako je Mischa a Manťák jsem se sebral a odrazil ode dna. Jaroon doporučil jiný strojek a Mischa ho objednal, já zaplatil a pošta doručila vytouženou strojovnu SEIKO. Poslal jsem stroj do Eltonu a čekal na vyjádření, zda budou ochotni jej do pouzdra PS 2 zastavět. BINGO- půjde to !! Takže hodinky budou mít automat,  DayDate (v angličtině) s hackingem a můžeme pustit na veřejnost, jak asi budou vypadat.

 

Původně jsme chtěli tisknout telemeter na armovací kroužek, ale přes všechna ujištění že to půjde by nás to stálo :

                                                                                                                                                                                      1) riziko, že v lomu světla v ohybu sklíčka nebude stupnice dobře čitelná a nakonec to budeme stejně muset uznat jako slepou uličku

                                                                                                                                                                                       2) vícenáklady na další tiskovou matrici, sice při větším počtu kusů zanedbatelné, ale stejně... nakonec jsem nakloněn k tisknutí telemetru přímo  na ciferník a k použití běžného armovacího kroužku. 

                                                                                                                                                                                       3) pochybnost- poslední dobou se mi trochu dost zhoršil zrak a stupnice natištěná na rovném, nezkoseném podkladě má vážně z tohoto hlediska něco do sebe.

 

Máme  dvě verze ciferníku, jednu v základním odstínu khaki, ale nějak se mi více zamlouvá ta světlá, s celolumi úpravou, zaprvé celolumi  je zajímavost kterou toužím na PRIMkách  (ELTONech) vyzkoušet a hodinky by to ještě více ozvláštnilo, zadruhé nabízí kouzlo natištění jednou jedinou matricí, takže se na tom dá taky ušetřit nějaká ta kačka.

 

S celou přípravou vizualizace  hodinek, které mi dlouho rostly v hlavě, si poradil s ohromnou profesionalitou kolega Mikefux, zdatný grafik, kreslíř a gentleman, jehož přátelství a profesionality si cením. Přesně trefil můj sen a rozvinul a doladil jej tam, kde měly moje neumělé návrhy vážné trhliny. A nejen to, přišel i s paralelní vlastní verzí ciferníku DayDatu, které bych v tomto vlákně rád dal také zelenou. Přiznám se, že se mi líbí taky a tak začíná být jasné, že budu potřebovat dvoje  :wallbash:

 

Tímto bych si dovolil požádat váženého kolegu, aby sem píchnul  vybrané obrázky hodinek a obřadně mu děkuji za odvedenou perfektní práci  :notworthy: , jakož i dalším kolegům výše jmenovaným, kteří mi lili novou krev do vyschlých žil, když jsem podléhal náporu malověrnosti a depresím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak tady jsou dva úplně poslední vizualizace. Ještě doplním ostatní uvažované varianty Prim "Sniper"

 

1) Prim "Sniper" s lumi cifrem, telemetrem a armovákem s indexy.

 

post-38421-0-11194900-1491509074_thumb.png

 

 

2) PS2.1 day-date

 

post-38421-0-43552500-1491508128_thumb.png

Upraveno uživatelem Mikefux
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Paráda kluci! Fakt klobouček, tohle se povedlo náramně! Musím se přiznat, že o pupínek víc se mi líbí s telemetrem na armováku, ale to je možná jen z vizualizace a naživo by to bylo jinak, navíc naprosto souhlasím se strášovýma obavama.

 

Máte nějaký počty, ceny, ...?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vím že všichni milují, když někdo kecá do téměř finální verze, aniž by si pročetl původní vlákno ale možná by nebylo špatné dát sem rovnou i předpokladanou cenu ať je to pohromadě :-)

 

A k mému dotazu, neuvažovali jste o výrobě českého day věnce? Osobně bych do sniperu s českým dnem a lumi nabojema (ty budou totální porno) určitě šel. Zatím jsem v nodate limitce a tohle by mě určitě zviklalo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Daydate v češtině byl můj sen a snažíme se ještě to zkusit, ale nemůžu slíbit něco, čím si nejsem jist. Zatím vím, že dokážu zajistit strojky s věnci v angličtině a pokud by do budoucna byla možnost udělat českou verzi, není problém věnce vyměnit- na stávající se ale tisknout nedá, a už vůbec ne v Eltonu. Ideální by bylo zvládnout to u výrobce- ale nedávám tomu šanci... Nebo tady máme nějaký ,,Seiko team" ?

 

Cenu budu mít pohromadě, jakmile obdržím finální verzi z Eltonu (trochu dávkují informace a nechávají nás trochu čekat, ale já jsem trpělivý) a také jakmile budu vědět, mezi kolik členů limitky můžeme rozložit náklady, alespoň rámcově. Strojek vyjde asi na 1600 kaček, to je o fous víc než sehnat vrak 96 a díly a nechat to servisovat (kdo to zkoušel, ví, že na první dobrou to nedá...), a pak mít stejně čtyřicet let starý strojek, cenu pouzdra rámcově známe z původního mateřského vlákna - vyjde podle provedení asi tak na 8500, ale příprava do výroby čeká ještě  na zodpovědné slovo, taky se rozpočítá. Matrice jsou standardní, barevná verze potřebuje dvě, na celolumi stačí jedna. Líbila by se mi verze s tmavým dýnkem a korunkou. Nějak mám pocit, že na celolumi verzi bych uvítal černé ručky bez výplně- o tom bychom se ještě mohli pobavit. V současné době Elton hledá vhodnou lumi barvu na ciferník, strašně se těším s čím přijdou, zvědovost mnou cloumá !

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Proč tam je jednou Prim a 3x ELTON u modelu !PRIM Sniper?

Ciferník ELTON upomíná úpravou ciferníku na staré dobré Diplomaty, ale čtvrtinové rozdělení ciferníku jsem využil k naznačení zaměřovacího kříže, nápisy vlevo vyvažují daydate okénko, nápis Elton je zvolen kvůli lepší rovnováze a protože se mi líbí o kus víc. Mikefuxův ciferník PRIM zase svou koncepcí upomíná na klasické Sporty 2, na jejichž vzhledu nebylo třeba nic měnit - i ty staré byly dokonalé.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Straspole, díky za vysvětlení. Verze PRIM je také výborná, ale jsem přihlášen také na nodate, takže bych, pokud do Tvoje limitky půjdu a bude to možné, bral lumi verzi Elton. Je boží. Díky Tobě bych mohl mít poprvé v životě automaty ;-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zaměřovač, telemetr, nábojnice místo indexů, paráda, to je moc nápaditý detail. Dejdejt, na ten sem se těšil, samozřejmě jsem doufal v český den, což mě hodně mrzí. Muselo to dát vela práce, díky za to! Yobokies si umí udělat vlastní day věnec nebo ty španělský, co nabízejí, jsou od Seika přímo, víte někdo? Mohli bychom k nim dát poptávku.

post-3896-0-36099200-1491587353_thumb.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...