Přejít na obsah

Citizen Promaster NY0040


Opiss

Doporučené příspěvky

Nooo, odporně odfláknuté dýnko, nemožnost tahu(alespoň ne rozumného), problémy s ucukanou vteřinovkou jednostranně natahovaného strojku(ikdyž můj kus byl ok), obyčejnější pouzdro, to vše tyhle hodinky posouvá při nejlepší vůli na úroveň skx, rozhodně ne nad.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 479
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Možná někdo hledá matnou černou a ne lesklou jako v případě NY0040. Zrovna barva je dost subjektivní. S malovaným ciferníkem bez ohraničení souhlasím. Kdyby měly skx malované a ne chromované ručky, nesouhlasil bych. Narozdíl od každého druhého Orientu jsem naopak se Seikem neměl problém s nesedícím datumem/dnem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jenom k tomu strojku - to, že Miyota 8203 natahuje CCW není nijak na škodu, osobně jsem u žádné Miyoty nepozoroval rozdíl v nátahu oproti např. Seiku 7S26 natahující oboustranně. Rezerva chodu je přibližně stejná u obou kalibrů (cca 44 hod.) a vteřinovka u Miyoty také v pohodě (to bylo kdysi dávno, že šla v některých momentech trhaně). Na rozdíl od Seika 7S26 má ale Miyota 8203 možnost manuálního nátahu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Porovnání Promasterů a SKX je zajímavý téma.

 

V mém případě SKX009 vydržely 14 dní, ProMastery přes půl roku. Provedením jednoznačně vedou Citizenky, měl jsem s modrým cifrem a především na dovče u móře udělaly spoustu parády. Za mě jsou poslední dobou prodávané SKX fakt dost odfláknuté. Celkově zde bych řekl že je to neskutečně nafouknutá bublina, která je postavená na jakémsi retro základě, ale za tu dobu se lecos změnilo. Na druhou stranu se asi málo ví o historii těchto Citizenek, které mimochodem snad nikdy nebyly určený pro japonský trh :-)  Jejich cílem byla především Itálie, kde po jakési modifikaci (přetěsnění ?) byly používány tamními profesionálními potápěči a byly testovány na min. 500 m ponoru.

U Promasterů je za mě největším úskalím tah. Dnes se v podstatě nové, za rozumný peníz koupí jen na gumě (která je opět podstatně lepší než na SKX). Je ovšem třeba poznamenat, že pokud by šel origo tah sehnat i bokem, jedná se o předraženou plechařinu, takže žádná výhra. Popora ze strany třetích výrobců je v podsatě nulová. Kamarád to vyřešil tak, že sem mu sehnal neorigo oyster tah s plnými dílky a univerzálními plechovými koncovkami a protože je šikovnej, vybrousil si to do rádiusu a vypadá to moc pěkně, výsledek lepší než originál.

link na tah: https://www.watchgecko.com/geckota-solid-oyster-replacement-watch-strap.php

 

No a pak záleží na jaký pazour to člověk navleče. Za mě jednoznačně sedly lépe, i díky menšímu pouzdru, Citizenky, ve verzi na tahu luxus.

 

Takže takhle má člověk jaksi jasno, pak mrkne na "All is lost" s Redfordem a jde objednat ty SKX :-)

 

post-41472-0-75982200-1472457345_thumb.jpg

post-41472-0-74867000-1494582313_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Lukyn77: pekne napisane a ta 1 fotka je luxusni

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to trochu shrňme:

SKX má lepší pouzdro, minimálně zajímavější, víc hran,změn leštění/broušení, prostě vyšší level. No a dýnko samozřejmě. Chod lunety je taky jiný level(sice co kus, to originál, ale je to díky gumičce plynulejší), ale za to její centrování bídné, v tomto ohledu vede výrazně Citizen. Lumi horší, strojek lepší bez debat. Oboustranný nátah je vždy lepší a efektivnější než jednostranný+problémy s vteřinovkou u Citizenu. Ruční nátah je u automatu stejně nouzovka nevhodná častého používání takže narozdíl od hackingu tuhle funkci nevyhledávám. Tlusté stěžejky mají myslím taky jen SKX, ale nejsem si 100% jistý. Korunku sice mají SKX větší, ale nějakou záhadou mám z ní dycky pocit, že jdu přes závit, takže tady to vidím nerozhodně. Aftermarket díly opět vede Seiko. Provedení ciferníku asi vede Citizen. Nevím to jistě, protože jsem měl jen ty zelené Citizeny a ty měli lumi všude, takže těžko říct. Za to je snadné říct, že Seiko má často problém s centrováním nanesení lumi barvy. Seiko guma je proslulá, kdo nezkusil, nemůže si vážit kvalitní gumy, ale zase se dělaly i s oldschool tahem, který je celkem fajn+ jde koupit opravdu kvalitní tah s plnýma koncovkama a pěknou sponou. SKX mi dycky přišly trochu nepohodlné s vyšším těžištěm, takže z těhle dvou bych nebral ani jedny a šel do Monster, to je o další level výš za podobné peníze.

post-11518-0-48997800-1494585601_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

Tak je to aukce, dá se předpokládat že to poleze podstatně výše, viz jiná co jsem sledoval.

 

ggrand: tak kdo měl SKX ví, že ta kombinace leštění a broušení pouzdra je často dá se říci náhodná. Mimochodem to mají Citizenky taky, takže je to spíš subjektivní pocit. Jo, dýnko, tam máš pravdu, už to není co bývalo.

 

Jinak řešení je jednoduchý: SKX007 (black) + NY0040 blue + oranžový monstra  :lol2:

 

Takže se asi shodnem, že vítězem jsou Monstra  :notworthy:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže se asi shodnem, že vítězem jsou Monstra  :notworthy:

Monstra jsou kult, jsou nepřehlédnutelná. Ale co jsem tu četl, tak často nevyzpytatelná a nepřesná.

 

P.S. U toho příspěvku výše píšu cena ZATÍM, je mi jasné, že ještě vyleze... 

Upraveno uživatelem zbuddy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Me Monstra slapou po vice jak 4letech stale super. Zadne vykyvy apod.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zbuddy: však tě nechci tahat za fusekli, bohužel to zatím ale dost pravděpodobně znamená, že budou za stejnej peníz jako třebas nový želvy na tahu a tam pak není o čem ...

 

Monstra: těm se musí odpustit vše, maj na to právo. Mimochodem, kdo by je nosil v kuse třeba 14 dní, co :-)

 

Ale vrátil bych se k provedení dýnka ... jo, není to co to bývalo, viz z mých Eco-driverů. Tenhle monoblok za mě jednoznačně válcuje i MM300 a já ho řadím za jedno z nejpovedenějších.

PS: ano, ku*ví to ten děsnej plechovej tah, ale jsou to tůlky na doma a kombo je krásně lehoučký.

post-41472-0-18113200-1494587289_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Lukyn77
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ggrand: tak kdo měl SKX ví, že ta kombinace leštění a broušení pouzdra je často dá se říci náhodná.

Tak s tím nemůžu souhlasit. Prošlo mi rukama přes 5ks a nemám pocit náhodnosti nebo nevýraznosti jako třeba u želv.

A co se týče dýnek, není problém s dobou, ale modelem. NY0040 je prostě laciný model. Na 2. stranu PMX56 na tu cenu taky nic moc:

post-11518-0-17051000-1494587780_thumb.jpg

Upraveno uživatelem ggrand
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

Oboustranný nátah je vždy lepší a efektivnější než jednostranný+problémy s vteřinovkou u Citizenu. Ruční nátah je u automatu stejně nouzovka nevhodná častého používání takže narozdíl od hackingu tuhle funkci nevyhledávám.

Je nějak podloženo, že oboustranný nátah má větší (lepší) účinnost, než nátah jednosměrný? Odpovím si sám, není tomu tak. Záleží na efektivitě samotného kalibru. Problémy s vteřinovkou jsou pak jenom mlácení prázdné slámy, u aktuálně vyráběných kalibrů žádný problém není. Ruční nátah je u automatů dobrá volba pro rozběh, ostatně i Seiko u kalibrů 4R3x už tuto možnost nabízí a dobře ví proč. Hacking by se u Miyoty 82xx hodil, leč ho nemá (ale totéž platí i pro Seiko 7S26/7S36).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

JanNovakJan: To jsou zase jednou kecy, ostatně jako často od tebe. Nemusím být zrovna genius, abych pochopil, že pokud na jednu stranu má rotor volno bez odporu a na 2. stranu má odpor, tak v nerozhodné chvíli se raději protočí na volnou stranu. Ostatně často to cítím u Armidy A1. U systémů s obousměrným nátahem je jakýkoliv pohyb přenášen na pero. Takže i kdyby byla 1 otáčka jednosměrného nátahu o 50% efektivnější, pořád má 0% účinnost druhým, pro závaží jednoduhším, směru, kam z podstaty přírody bude chodit častěji.

Ruční nátah u automatů dobrý jen na rozjezd, souhlasím. Jenže není přesně dané, kdy se vteřinovka rozjede. Takže mnohem lepší u hodinek bez hackingu, pokud si hraju na vteřiny, je s nima zatřást v okamžiku správné vteřiny a rozjedou se a jedou pak na vteřinu přesně a nemusím řešit pseudohacking, abych pak srovnal vteřinovku s reálným časem u hodinek rozjetých ručním nátahem. Takže jak říkám, ruční nátah bez hackingu je funkce, která neuškodí, ale v praxi je celkem k ničemu.

 

EDIT: možná by nebylo od věci sem hodit fotku provedené spodku NY0040, když už tu jsou jiné hodinky. Kdysi jsem to do nějakého vlákna dával, ale nevím, jestli už to není smazané.

Upraveno uživatelem ggrand
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Génius opravdu nejsi, protože nátah hodinek se odvíjí od konstrukce celého kalibru a nějaké hypotetické výpočty o ničem nevypovídají. Tebou popisovaný hacking pak také nemá valný význam, protože možná nastavíš přesnost u zastavených hodinek, ale pak už stejně ne (když jsou natažené), takže celá snaha vyjde tak jako tak vniveč. Rozdíl je v tom, že ty musíš hodinkami zatřást pro rozběh, zatímco já je v klidu natáhnu korunkou. Co je lepší, to ať si každý rozhodne sám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...