Přejít na obsah

Co nosíte (tentokrát na nohou)


Doporučené příspěvky

před 26 minutami, vlcisko napsal:

Haaa :-D veru ze su aj take tvrde

Paráda, Ty jedeš, kůže pocitově lepší než Prof.Barnets? :-D

Proč je ta obsádka jen na špičce (tedy půlka boty) a ne kolem celé boty? Úspora? Nebo je to zbytečné, jakože voda vlhne nejvíce od špičky? Nebo jiný důvod?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, raskiscz napsal:

Paráda, Ty jedeš, kůže pocitově lepší než Prof.Barnets? :-D

Proč je ta obsádka jen na špičce (tedy půlka boty) a ne kolem celé boty? Úspora? Nebo je to zbytečné, jakože voda vlhne nejvíce od špičky? Nebo jiný důvod?

No koza je iny level. V prvom rade je to horshide konina zo zadnice a v dalsie rade je od horweenu, jedna z najvacsich firiem na spracovanie koze. Nieje to shinki z japonska, ktora sa povazuje za svaty gral. Ale shinki je aj tazko k mani, panda ho nema v ponuke. 

K tomu sitiu. On pouzil takzvany stitch down welt, kedy upper kozu nasije na medzi vlozku. Toto ak sa nemylom sa robi len na predku, cize 180 stupnov, tam konci  aj double stitching. Koli uspore to isto nie je, skor by to asi blbo vyzeralo, keby je to 360 shupnov. Je to kombimovane storm weltom, preto ta upper koza prechadzajuca cez storm welt tvori akoby taky obluk. Ale nie som expert a neviem ci som to dobre vysvetlil. Anglicania maju na to lepsie vyrazy a neviem to prelozit tak, aby to neznelo blbo. Najlepsie je pozriet si druhy tych “weltov” na nete (goodyar welt, storm welt, norwegian welt, stitch down a neviem kolko ich este je.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aha, takže Cordovan od Horween? Nebo horshide je něco jiného než Cordovan?

Ty konstrukce jsou pěkně graficky vysvětleny zde https://www.heddels.com/2018/05/all-the-shoe-constructions-around-the-world/

Potud mi je vše jasné. Ale s tím Stitchdown konstrukcí mne to pořád mate, protože  já myslel, že je celý svršek otočený ven, ale jak je vidět na videu, je to komplikovanější :-D (dal jsem start právě na čas, kde je vidět, že svršek otáčí ven, ale jen přední část), tak pata má svršek dovnitř a jen předek ven. Na patě se přilepí rám a mezipodešev se zase šije ke svršku jen vepředu, takže celá pata je lepená (rám lepený ke svršku, a mezipodešev lepená k rámu, není tam žádné prošití). Smysl toho by možná mohl vysvětlit Zrno :-D Ale to jsou už blbosti, každopádně boty o level výš.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale ono to bude ještě možná jinak, protože z Instagramové fotky (vypadá to, že to jsou tvoje boty) je vidět ještě ten převrácený lem :-D To bude nějaká kombinace několika různých technik (vlastně vždyť to píšeš, jsem trouba)...

Snímek obrazovky 2020-06-01 v 15.15.38.jpg

Upraveno uživatelem raskiscz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zítra posílám jedny ADIDAS Ultraboost 19 ve velikosti EU48 (chodidlo 29,5cm) zpět do Německa, pokud je někdo chce přesměrovat na svou adresu, tak mi napište, co nejdříve.

Staly 2650 Kč plus si naúčtuji poštovné (do Německa to mám v rámci nákupu zdarma, takže nešmelím, mám tady lidi rád). 

Nabízím je, protože za tuto cenu nejdou sehnat, já objednal i model 2020 a ten mi sedl lépe. 

Do zítřejší 15h máte šanci, pak jdu na poštu. 

Fakturu mám někde v PC (je to kupováno přímo na adidas.cz)

Obuv_Ultraboost_19_cerna_G27508_G27508_01_standard.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 28. 5. 2020 v 9:10, Ivan Lelák napsal:

Že já sem lez... Potřebuji obměnit botový park do práce. Chci asi dvoje boty na denní nošení, do práce, do města atd., ani formální, ani sportovní, taková kancelářská elegance šmrnclá volnočasovostí. Pohodlné a kvalitní, trávím v nich spoustu času, ale ne žádné R&R, protože je dříve či později zničím vlastní blbostí (třeba jdu pozdravit souseda do garáže a tam mi na ně kápne vyjetý olej nebo s nimi o něco zakopnu a způsobím šrám či rýhu, popř. si v mlékárně pořádně nenasadím návlek a zničí mi je syrovátka atd.). Jedny, malinko formálnější si asi vyberu sám, ale uvažuju i o stylu "polobotková farmářka" v elegantním provedení. Koukal jsem třeba na Vasky, máte s nimi někdo zkušenost? Kvalita, pohodlnost? Díky.

A ještě poraďte - jak nesportovní boty vlastně kupujete? Když odmyslím Baťu, tak u nás v HK žádný obchod s konkrétní kvalitní značkou nemáme, aspoň o něm nevím. Vy tu popisujete značky a zkušenosti s nimi, ale kdybych něco takového chtěl, nemám to kde koupit, protože si chci boty osobně vyzkoušet. Takže jsem odkázaný na normální prodejny s obuví, botu si prohlédnu, usoudím, jestli by mohla něco vydržet, vyzkouším a když tak koupím, bez ohledu na značku. Občas se seknu a bota se neukáže tak kvalitní jak se zdála. Což by se třeba u nějaké kvalitní značky nestalo, ale nemám ji v okolí kde vidět a vyzkoušet. To kupujete přes eshopy a když tak vracíte? Nebo jezdíte přes půl republiky někam kde je mají?

 

Za sebe, jak už psal p.Moco boty Ecco, několikery mám a už nechci jinak, pohodlí a výdrž. Vzhled a zaměření je už na každém. Zimní kotníkové jsem nepochopil proč se mi po cca 10+ letech nerozpadnou. Když se ti budou líbit, tak za vyzkoušení to myslím stojí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám ecco hrozně rád, ale už u dvou párů bot se mi stalo to, co ještě u žádných jiných - u jedněch jsem prošlapal podrážku a u druhých mi praskla v tom místě, kde se to ohýbá, když dělám krok, a to na obou botách... Jinak Geox taky super, ale tam mě občas některé tlačí na patě, nevím proč.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky mi u nich praskla podrážka, resp. ne praskla po celé šířce, ale materiál se tam začal "rozpadat". Reklamaci uznali, ale trvalo to měsíc a ještě mi peníze dali na jejich slevovou kartu a když se ukázalo, že si tam nic nevyberu, tak byl porod z nich peníze dostat:(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ad kozene polobotky - ja aktualne nejvic nosim Rieker. Bata byl OK, ale ted (~posledni 3 roky) maji na me divne barvy (jedu jen svetle hnedou a pak uchylne barvy. Tmave hnedou a cernou nemuzu). Fluchos jsem pres podrazku citil kazdy kaminek a rozpadlo se siti (dalsi nechci). Dune semisove OK. Geox fajn kuze, ale nejak se v Rieker citim o fous lip, takze je tolik nenosim (ale klidne koupim dalsi). Loake s goodyear konstrukci, no nejak jsem se nesmiril s tvrdosti te kuze, jak svrsek, tak hlavne podrazka (ta ma navic brutalne tvrdy patnik)...at mazu jak mazu, porad mne nebavi v nich chodit (dalsi nekoupim).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...
  • po 4 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...