Přejít na obsah

Ceny v hodinárstvach


Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 68
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Omyl. Na Chronu vidíš, za kolik chce prodejce prodat. Za kolik nakonec prodá, se zde nezobrazuje. Pokud hledáš rozumný benchmark, tak asi nejvhodnější by byly ukončené a zobchodované aukce na ebay.

Tady se bavíme o nových hodinkách. U těch je výše možné slevy u určitého konkrétního typu hodinek u mnoha šedých prodejců v podstatě stejná. A často mají v popisu zboží dokonce napsáno, že cena už není předmětem žádné diskuze. Prostě ani oni už to nejsou schopní nakoupit levněji.

Samozřejmě, že nabízená cena mírně jetých hodinek (častokrát i vyšší, než cena nových u šedých dealerů) neodpovídá následně dojednané ceně skutečného prodeje. Ale to je zakladateli tohoto vlákna putna.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj všem,

 

za mě co jsem viděl i slyšel od kamarádů/známých co nakupují je to cca 3-8% za platbu v hotovosti. Pak už záleží na vztahu s prodejcem. Známý co už má od jednoho cca 5 té hodinky nakupuje s cca 15% slevou (záleží samozřejmě na modelu atd) u hodinek v relaci 100-130k. Co jsem slyšel tak moc více se u běžných modelů uhádat nedá a prodejci jsou v tom relativně konzistentní. Jiná věc je v případě výprodeje nebo když člověk zná přímo dovozce, tam se pak bavíme o 30 a víc %

 

Jinak já se teda taky myslím, že luxusní zboží má mít pevnou ceníkovou cenu a žádné slevy. Je to ale o tom, že někdo to položí na stůl a je mu to jedno, něokdo jiný by si drbal hlavu, proč to mít 100, když to šlo v pohodě za 90. To už jsme trochu ve filozofické rovině, jak to má být. Prémiový auta se taky prodávají se slevami, až to hezké není :-)

 

M. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dovolim si prispet do diskuze. Nesnasim osobni dohadovani se o sleve, proto jsem pri kupovani hodinek Hamilton v cene cca 1000 euro oslovil vsechny zname prodejce v CR a par na chrono24, moje zkusenost je takova ze se nikdo ze zahranici nedostal pod nejlepsi nabidku v CR v podobe slevy 20% na cenikovku, viz http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/107284-nejlep%C5%A1%C3%AD-ceny-hodinek-u-prodejc%C5%AF-v-%C4%8Dr/

Upraveno uživatelem rayethon
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neviem ako u vas na zapade, ale u nas v SR nemozes zaplatit v hotovosti viac ako 5000 EUR. Ani na viac etap, ze dnes 3 a zajtra 3, ak je to za jeden obchodny pripad.
Ergo, pri 7000 EUR hodinkach si pytat zlavu za platbu v hotovosti je asi odvazne :) To by sa musel dostat pod 5... 

Ja mam skusenosti asi taketo. Na Slovensku vyhandlovat zlavu sa mi zdalo nemozne, vo Viedni a v Reykjaviku som to ani neskusal, to by mi prislo faaakt divne. Ak chces lepsejsie hodinky, kup si letenku na Kanarske ostrovy, daj si tyzdnovy az dvojtyzdnovy relax, kup si ich tam a este stale to budes mat, vratane vyletu lacnejsie. (nekupoval som, len som overoval ceny pre porovnanie). Tam su bezne ceny, bez zjednavania asi v takychto pomeroch: standardna cena u nas 7800, na kanaroch 5800. Za 2 litre dovolenku das :)

Upraveno uživatelem TomAnt
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V Zenith v Pařížské jsem dostal na mnou vybrané modely slevu 5-25% z ulice. Nejnižší na klasická Primera s tachymetrem (5%), cca 15 na chronomastery s pruhledem a 25 na 1969 tour auto. Ale je to cca půl roku zpět. Odstupňováno to bylo hlavě tím, jak jsou modely žádané (logicky)

 

Edit: BTW nemá někdo přehled, jak se pohybují Suby nodate aktuálně u českých AD?

Upraveno uživatelem Maro
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

můj šéf je hodně bohatý (na běžného člověka).. a slevu si pýtá u všeho a i ji očekává.. i když kupuje m5 vytuněnou na zakázku, i když kupoval ferari, i když kupuje letadlo:-)

 

ceníkový ceny jsou na natažení hejlů a čím víc dražší zboží, tím víc hejl-přirážka..

(jeho slova)

 

když někdo prodává auto za 4 mio ceníkově tak to snad nikdo nedá i kdyby to měl..

 

:-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nikdy jsem nebyl (a nebudu) hodně bohatý a nikdy jsem si nekupoval vytuněnou M5, Ferrari ani letadlo, tedy osobní zkušeností nemohu sloužit. Že by však bylo něco pravdy na tom, že hodně bohatí lidé mnohdy bývají velcí škrti...? Anebo mají licitování o ceně jako druh zábavy, popř. je pocit vlastní bohatosti k takovému jednání opravňuje a prodejce se podřizuje ve snaze nepřijít o takového zákazníka...  :)

Upraveno uživatelem colommbo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Frostie: Taky si myslím, že dotázat se na cenu není nic proti ničemu, není to projev vlastní slabosti, netřeba se za to stydět. Naopak bych řekl, že nezeptat se je projevem určité hlouposti (stejně to člověku vrtá hlavou, ale nezeptám se, fakt ne, dyť bych vypadal jako blbec...  :lol2: )

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To, co píše Frostie je pravda, ale řekl bych nad určitou hranici. Já ji vidím kolem 10M u auta a 1M u hodinek :-)

Zhruba tak jsem to myslel. Je regulérní chtít slevu u báva za meloun, ale ptát se, kolik stojí gumy na RR nebo Bentley mi přijde mimo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zhruba tak jsem to myslel. Je regulérní chtít slevu u báva za meloun, ale ptát se, kolik stojí gumy na RR nebo Bentley mi přijde mimo

A proč by ses na to měl ptát, když jen dáš auto do servisu a oni ti ty gumy vymění?

No ale řekněme, že máš řádově miliony na hodinky, vlezeš do pěkného butiku nějaké předražené marginálni HH značky, kde se ti ve výloze něco líbí, vyzkoušíš si je a když si je chceš koupit, tak jen čekáš, kolik na tebe vyblijou u kasy, abys následně převážil bankovky nebo se jdeš jakože vyčurat a přitom rychle googlíš, kolik jako vlastně stojí? Není lepší se zeptat, kolik stojí, složit zálohu, zbytek zaplatit převodem a pak si je vyzvednout?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...