Přejít na obsah

bastlení


Doporučené příspěvky

  • po měsících...

Dobrý den všem, prosím o radu ohledně rozměrů ruček. Dnes jsem si vzal vrakové 55 typ 014 a strojek 50 typ 501. Vyrobil jsem si echt raritet se dvěma vteřinovkami, ale narazil jsem na problém, že na výsledný produkt nemám ručky. Základna byla použita ze strojku 501 a na ni po úpravě otvorů byl naroubován pohon na centrální vteřinovku z 014. Oba vraky byly bez ruček a po pokusu tam nějaké nasadit, jsem pochodil pouze s vteřinivkama (malá a velká centrální).Jako hodinová a minutová mě žádná nepasuje díky malým otvorům v ručkách. Pokoušel jsem tam nasadit ze sportů a různých typů prim, ale jakoby měl typ 014 větší průměr trubky na hodinovém a čtvrťovém pastorku. Je moje doměnka zprávná? Stačilo by, kdybych tam dal hodinové kolo a čvťový pastorek třeba ze sportů? Vše mě pasovalo jak mělo, hodinky jdou, a byl bych rád, kdyby to bylo dotaženo do konce. Děkuji za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No to je sice pravda, ale padnul by na pokus další strojek, a navíc nemám jak utužit čvťovou trubku kdyby se to nepovedlo. Šlo mě spíš o to, jestli někdo nemá nějakej výkres s rozměrama, a nebo přímo typ na model primek, co by pasovalo. 55-57 doma nemám žádné natož vraky s ručkama.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...
  • po měsíci...

Když ořech,tak závit,jak jinak.

V 29. 11. 2020 v 18:08, Datel napsal:

 

 

 

V 4. 12. 2020 v 6:56, Jeronimo napsal:

Ahoj, 

hm. Prý nejlepší soustruhy byly ty východoněmecké.... To máš ucti hodný věk. Pochybuji, že já se v dnešním stresu něčoho takového dožiju. No, kdyby náhodou jsi o něčem věděl, tak budu rád když si vzpomeneš. Dnes jedu pro cyklomat a lis na kamenu. 

Měj se a přeji Ti hlavně zdraví

Jarda

 

před 3 hodinami, Vomi napsal:

To dynko je nacvaknuty, že? 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Zdravím Vás, jsem tu nový a zatím jsem to tu jen pročítal. Chtěl bych si udělat radost a postavit si vlastní primky. Jen bych potřeboval poradit, jaký mechanický strojek je podle Vás ten nej?

Předem Vám děkuji za rady a pochopení dotazů "blbec" začátečníka samouka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...