Přejít na obsah

Ruční nátah - jak správně natahovat


Doporučené příspěvky

Ahoj již několik hodin hledám na internetu informace a to ohledně správného ručního natahování hodinek Hamilton Khaki Fied Officer Handwindning H69419933.

 

Jde mi to:

 

1. Jakým směrem natahovat - tedy otáčet korunkou, kdy informace se různí většinou píšou když hodinky držím v levé ruce tak natahuji pravou rukou směrem ke 12 ale někde je uveden i opačný způsob otáčením dozadu a někde zase píšou doprava a zároveň i doleva, tak nevím.

 

2. Mají hodinky nějakou pojistku proti přetáhnutí ?

 

3. Jediné co je mi jasné, že hodinky bych měl natahovat každé ráno zhruba ve stejný čas a to cca 20 - 30 otáček prostě do té doby něž bude kladen odpor na korunky, prostě nejít nějak přes sílu.

 

Díky moc za Vaše rady a zkušenosti.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Doprava -  doleva jsme měl na mysli směrem dopředu - dozadu. Záleží z jakého úhlu to bereš :-)

 

Koukni se na youtube na video Swatch sistem51 Manual Winding a tam je to právě obráceně na tom videu. Sory -  nejde mi to zkopírovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už jsme se tady o tom bavili. Je to úplně jedno. Můj táta vždy natahoval i s protipohybem - dopředu dozadu dopředu...

Já natahuji jen dopředu...

Každý to má jinak a je to v podstatě jedno. Otáčením zpět nic nepokazíš, vypadá to pěkně, strojku to neublíží, ale vzhledem k nátahu je to zbytečný pohyb ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže to shrnu natahovat pouze dopředu a nic se tím nepokazí. Omlouvám se jestli jsem se nikoho dotknul hloupým dotazem /geometr/, ale nikdy jsem neměl hodinky na ruční nátah, tak jsem se chtěl ujistit. Ještě jednou díky za rychlé odpovědi všem zúčastněným.

Upraveno uživatelem crouch14
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem jednou zkusil ten způsob natahování "tam a zpátky" bez přehmatávání a zjistil jsem, že to je pro mě takto pohodlné a dělám to už takto pokaždé. Pohyb zpátky korunkou nic nenatahuje ani nezkazí, ale je mi to pohodlnější.

Jestli jsi z Prahy, tak se můžem třeba potkat a zkusíš si to.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Povidláčku děkuji za nabídku na vyzkoušení, ale z Prahy nejsem, mám to dost daleko, ale přesto ti děkuji za nabídku :notworthy: 

Takže jsem to tedy pochopil správně točím tedy dopředu a když otočím zároveň i dozadu nic nepokazím, nemá to žádný efekt.

Může mi ještě někdo vysvětlit princip na tom videu swatch sistem51 proč tam se to točí takhle obráceně a pružina se natahuje. To nemá s ručním nátahem asi nic společného tenhle systém ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jako já to i chápu,  mladší ročníky přišli do doby krystalu.  Mě se odvědčila metoda odkládám natáhnu,  beru natáhnu.   Neřeším jestli ok.  Víc jak den si holky stejně nepoleží.

To automaty se mi zastavují pravidelně.   Jo jestli se nepletu i na ruční nátah je něco jako winder.  Jen to kroutí korunkou, ovšem není to zrovna láce hračka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...