Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Ještě mě napadlo... nvm na kolik je otec patriot a jestli nosil za mlada Primky jako půl národa. Pokud ano, pak by další eventualitou mohly být buďto renovované Igeny se všemi bonusy (průhled na dýnko, apod.) a třeba i věnováním ; nebo rovnou nové, ale ty jsou imo za nesmysl.

Na druhou stranu jestli mu to (Prim) nic neřiká, pak ty Hujery rozhodně udělaj plno parády.

Upraveno uživatelem Maxel
  • Odpovědi 64
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Na Chrono24 to projíždím a ty ceny v pohodě, preference TH jsou asi následující:

1. WAR211A.BA0782
  2. WAY2112.BA0928 (modrá nevadí, naopak :))
  3. WAZ2011.BA0842
  • S Orisama mám mentální problém, nečetl jsem na ně nic pozitivního, byť je mi ta značka hodně sympatická.
  • TISSOT T065.430.16.031.00  vypadají výborně a vše splňují, díky za tip.

Zatím to tedy vypadá na TH. :)

Odesláno

Ty Hujery jsou dobrej nápad, to je zcela jinej level.

A v čem? Tedy bráno oproti třeba těm Certinám s Powermatic 80 a COSC? Leda v ceně, kdy si připlácíš za nápis TAG, ale že bys dostal něco lepšího, o tom se dá úspěšně pochybovat. Na amatéry dojem stejně neuděláš, část vůbec neví o co se jedná a část si bude myslet, že to jsou fake z tržnice. A ještě všichni svorně prohlásí, že 50mm Diesel je lepší. Radši vezmi něco, z čeho budeš mít sám dobrý pocit na ruce a okolí si vůbec nevšímej :)
Odesláno

Jsou pro taťku. Jinak nebyl bych tak příkrej k tomu povědomí značek. Jasně, neandrtálci budou mít za hodinky Diesely, ale řekl bych, že poměrně dost lidí má v povědomí značky například reklamované ve sportu (ty které vidí při sportovních přenosech) - zrovna TAG Heuer, Longines, Seiko...., například Certiny jsem si třeba nevšim, nebo mi to nezůstalo v paměti, na rozdíl od uvedených.

Odesláno

Myslím, že ty Tagy taky běhají s COSC přesností. Dle mě prostě lidi víc poznají značku Tag Heuer než Certina, no a těch 10 tis Kč platíš za tu značku a podle mě i pěknější a líp zhotovený ciferník.

Strojky budou opravdu srovnatelné.

https://www.tagheuer.com/en-us/calibre-5

Odesláno

Řeším to stejné, otec chce "nějaké lepší hodinky", bílé, bez výrazné lunety, či spíše úplně bez, ale z důvodu bezovladatelnosti preferuje quartz. Jako podmínku nutnou jsem přidal safír.

Nakonec jsme skončili výběr u TISSOT PR 100 T101.410.11.031.00.

Vím, je to trošku jiné, než požadavky zde, ale pro možnou inspiraci...

Odesláno (upraveno)

Páni neviem ako u Vás, ale v mojom okolí ľudia poznajú len zopár značiek a to: Tissot, Certina, Citizen, Seiko, Casio a Festina. Niektorí ešte aj Omega, ale to len vďaka Jamesovi Bondovi  :lol2:

A podľa mňa to nie je ani kvôli reklame v TV, ale skôr, že tieto značky majú prakticky v každom zlatníctve. 

Osobne by som šiel do Certina DS1.

Upraveno uživatelem Diablo1st
Odesláno

Souhlasím, Tissot/Certina/Festina/TH jsou známé díky svým aktivitám pro totální laiky.

Vysvětlovat někomu např. co jsou zač Tudor či IWC je spíše k nasrání, lidé netuší, a nedokáží pochopit, že tyhle stroje mají úplně jinou hodnotu než jejich Citizeny/Festiny apod.

Jinak zatím to vypadá opravdu na ty šedé Carrery anebo modré Aquaracery, budu si muset dát pár dní čistou hlavu na přemýšlení. :)

Díky za tipy!

Odesláno

S tými Tagmi sa zmestíš do limitu?

Btw. nebude rezerva náťahu 38h málo? Toto bol jeden z dôvodov prečo som si ja nekúpil automaty. Ja väčšinou v piatok podvečer dám hodinky z ruky dole a nasadím si ich až v pondelok ráno, čo by zvládol len strojček s veľkou rezervou (čo bolo mimo môj rozpočet).

Preto sa mi viac páčia Certina DS1 s Powermatic 80.

Odesláno

Ešte by som to skomplikoval s MIDO Commander II.

Ale inak tie prvé tri kúsky sú super, ja by som asi Certinu ...

Odesláno

Pořád nikdo nevysvětlil, v čem jsou ty TAG (WAR211C.BA0782) lepší oproti Certinám Powermatic 80 s COSC. TAG má rezervu chodu 38 hodin, Certina 80. O COSC je zbytečné se bavit, takže jediný technický rozdíl je ve strojku 28880bph u TAG oproti 21600bph u Certiny (což je rozdíl marginální).

Odesláno

S těmi TH se do limitu vejdu akorát, Chrono 24 nikdy nezklame. :)

Mido jsou super, zrovna Commandery měl kolega a člověk si na ně mohl hlavu vykroutit, bohužel tam chybí ten "brand" pro laika.

Powermatic 80 jsou určitě lepší volba než DS Prince, ale... COSC netřeba, nebavíme se o hodinkách z kategorie Invicta, minuta sem, minuta tam. Rezerva taky není dealbreaker, otec nosí hodinky pořád, vyjma práce na zahradě a spánku.

A ano, TH má marketing zmáklý slušně, pokud pomineme obludy pro Ronalda apod.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...