Přejít na obsah

Kombo?


Kiko

Doporučené příspěvky

Zdravím,

 

po študiu, pár rokoch surfovaní po chronomagu, som sa tak nejak vnútorne odhodlal k prvým automatom. Nie len automatom ale viac menej prvým hodinkám vôbec. Posledné som mal možno tak v 7. triede ZŠ. 

 

Už asi tak 3-4 mesiace vyberám tie "správne" hodinky. Touto cestou by som chcel požiadať tých "povolaných" o pomoc, pretože už fakt neviem kudy kam... Pôvodne som bol rozhodnutý pre Seiko coctail, následne to boli seiko Alpinist, SGDM003, Longines conquest... každé ma držali tak cca. 5 dní. To ma len utvrdilo v názore, že by som si mal tie hodinky obstarať rovno dvoje :)

 

Naštastie posledné cca. 2 týždňe nosím v hlave Longines Hydroconquest a Tissot Heritage Visodate. Čiže tak nejak počítam, že toto by mohli byť tie správne voľby. Ruku na srdce skôr ako Hydroconquest by som možno bral Sinn 104 ale ten rozdiel v cene je +- cena Tissotiek. Navyše Tissotkami rovno vyriešim aj problém oblekoviek. 

 

Obvod ruky mám 19-19,5 cm. Zmieňované hodinky sú veľkostí 41 resp. 40 mm. Ako myslím, že by to malo byť v poriadku. Určite nechcem nič veľké 44 a viac. Hlavne nech sa to pohodlne nosí.  

 

Nejdem sa už nejak viac rozpisovať. Budem vďačný za každý podnet, skúsenosť, vyvrátenie mojej voľby, jej odobrenie atď.

 

Pekný večer prajem,

 

 

 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bol si si tieto hodinky pozrieť aj niekde v obchode? Ver mi na fotkách vyzerajú nejako a v realite to môže byť úplne niečo iné. Ja som tiež pozeral po Hydroconquestoch, ale na živo ma absolútne nezaujali. Navyše kvôli veľkej dĺžke nožičiek na moju ruku absolútne nesadli.

 

Osobne by som hneď na začiatok dvoje hodinky nedoporučoval. Najprv si kúp jedny, trocha ponos a potom keď tak dokúp ďalšie. 

 

Produkciu značiek Hamilton, Glycine, Steinhart či Davosa si pozeral? Napr. Hamilton Jazzmaster alebo Certina DS1 sú hodinky ako bič.

Upraveno uživatelem Diablo1st
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj. V prodejním vlákně jsou nové certiny DS http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/108643-2x-certina-ds/&do=findComment&comment=1960664

Longiny si zkus, když Tě budou bavit, fajn. Já bych do komba šel do nějakého Seiko diver se safírem

Když nad tím uvazuju.., Tissot seastar 1000, by taky asi dělaly radost a Prim sport - ale zase by. se tam musel naroubovat safir http://prim-hodinky.cz/productList.aspx?filterIds=1025-425
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak zrovna Sinn 104 ve verzi bez číslic řeší vše, s Tvojí rukou bych se je nebál na kůži vzít k obleku, na meshi do vody. Přiznávám, že mám zaujatý pohled, protože je žeru. Vadí mi na nich pouze zadní strana, tedy malý průhled a zlacený rotor (dvakrát fuj). S plným dýnkem už by se mi grilovaly ve winderu vedle stotrojek. Někdo je tu označil jako "akční" hodinky, s tím tvrdě nesouhlasím! Podle mne jde o extrémně čistý design univerzálek s parametry toolwatch. Výrobce je řadí mezi moderní pilotky. Já v nich vidím vše v jednom, něco jako v Blancpain Bathyscaphe. S Hamilton PE bych taky souhlasil. Neboj se limit lehce překročit, jsi po studiích a peněz v životě naděláš kupici.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Skúsim to nejak zhrnúť,

 

nie nemal som na ruke nič.. 

 

Hamilton PE je Jazzmaster viewmatic? Tie som zvažoval pôvodne ale kvôli cene som sa priklonil k tým Visodate. Každopádne ako tak prechádzam podnety, ideálne asi bude zobrať jedny hodinky a radšej časom prihodím pár šupov a časom ísť po tých Jazzmaster...

 

Prechádzal som skoro všetko Steinhart, Glycine, Davosa, Damasko... Tie Steinhart potápky na mňa pôsobia až príliš športovo. 

Certina DS 1 sú suprové tie registrujem už dlhšie. Každopádne ak by som išiel to tohto "looku" tak asi zvolím to SGDM003 - ak sa ešte vôbec niekde dajú kúpiť. 

 

SARB033 - Seiko mám načítané a do SARB033 by som asi nešiel. Kvôli prepracovanosti by som chcel skôr vyššiu verziu SARX alebo už skôr spomínané SGDM.

Zajtra skočím do hodinárstva a skúsim si niečo na ruke. 

 

Apropo - tie potápky sa mi páčia skoro všetky :) Stále mám však pocit že Hydroconquesty sú v momentálnej situácii asi naj voľba - dostatočne elagantné a súčasné "športové" v jednom. 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já sem jednu dobu Hydroconquesty taky zvažoval, ale po vyzkoušení mě nenadchly..v reálu na mě působí mnohem víc sportovně (asi kvůli pro mě přeplácanému ciferníku) než zmiňované divery od Steinhartu. Mám Oceany, nosím je i k obleku a myslím, že to až takové faux pas není :) (ikdyž si musíš zvážit, zda ti nevadí hojně rozebíraná "inspirace" jednou trochu věhlasnější značkou :) )

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj Kiko,

Ja som nedavno dostal Hamilton Jazzmaster Viewmatic - sedy cifer a hnedy pasok z pstrosa. Su paradne a na moju ruku sadnu jak zadok na serbel. Oblekovky jak vino.

Ako duo som si zaobstaral seiko skx009 - pekne hodinky ale zatim ma nijako neoslovili.

 

Ked mrknes na moj thread tunak v poradbi tak tam najdes par fotiek tych Hamiltonov.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty longines bych bral, osobne si myslim, ze jsou to idealni univerzalni hodinky na vsechno.

 

Ja som si ich skúšal a prvá vada je, že majú dosť dlhé nožičky, takže na moju ruku absolútne nesadli. Druhá vec bola, že na obrázku boli ďaleko krajšie ako v skutočnosti. Skrátka keď som si ich dal na ruku absolútne ma nenadchli. Samozrejme toto je len môj osobný názor.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdyby si chtěl třeba nějaký japonce,tak za poslední dobu jsem na ruce vyzkoušel hodně hodinek a nejvíc mě na živo nadchly Seiko SSA305J1 měl jsem z nich lepší dojem než z klasických conquestů které vlastním,na fotce nic extra ale na živo parádní leštěnky ...  

 

post-26370-0-71544600-1500460885_thumb.jpg

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...