Přejít na obsah

nooskiho hodinky


nooski

Doporučené příspěvky

Siwi: jop. Mezikrouzky, ktere prenaseji data mezi objektivem a telem fotaku. Dokaze to zvetsit opravdu hodne, ale problem je pak velmi mala vzdalenost, kdy si clovek objektivem cloni. Na vyblbnuti je to ale fajn vec, ktera ani tak moc nestoji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 524
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Zase nasypu nějaká ta makra...

 

Malá vteřinovka z hodinek Pobeda

qs113Yy.jpg

 

Strojek stejných hodinek - fascinuje mě ten odraz okna v šutru :-)

1RQseUT.jpg

 

Jizvy na SKX pracantech, vždycky tak ty svoje poznám 

BCLbF05.jpg

 

Minutová ručka SKX

nisNUku.jpg

 

Datové okénko s krásným modrým ciferníkem

sJSoueB.jpg

 

Pro změnu zlatá verze stejných hodinek

Xv8Gk8w.jpg

 

Vše v jednom, všechny ručky, datové okénko a indexy želv na jedné fotce

QVuCEJ5.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem dneska vytáhl starší bundu a pokusil se chvílema odprostit od svého "tmavého stylu" a takhle to dopadlo.

 

Géčka

c1dHMY3.jpg

 

Želví pouzdro

0KUxHJG.jpg

 

Humberta

9Kk6fcK.jpg

 

Zlaté pětky

pEG35ZG.jpg

 

Pilotky Laco

i1Eq4rZ.jpg

 

Pouzdro pětek

2WCt5kv.jpg

 

SKX nesmí chybět

qzjm16t.jpg

 

Želvy z boku

1tO9EnN.jpg

 

Lehké, pohodlné, levné a přesné F91

ZYPZBYd.jpg

 

Nádherný sunburst

iY0pi3h.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak se dnes pochlubím novým hodinkovým přírůstkem. Svoje dlouhé čekání na SARX035 (které mi nikterak neulehčuje shewcza a jeho nádherné fotky těchto krásek) jsem se rozhodl vyplnit pořízením malých pětek. Dlouho se mi líbily SNXS77 a hlavně fotky siwiho, který je dokázal zvěčnit způsobem, jenž tyto hodinky posouval do úplně jiných sfér. Bohužel rodinný rozpočet je teď dost napnutý, stejně jako moje nervy díky nedostatku spánku a probíhajícímu nachlazení, a tak jsem musel lovit ve vodách laciných. Probíral jsem se tunami pětek na skywatches, ale všechny pěkné kousky byly už dávno vyprodány. I podařilo se mi nějakým způsobem zabrousit na britský Amazon, kde mnou vyhlížené pětky byly za velice pěknou cenu a hlavně skladem. Už už jsem je koupil, ale na poslední chvíli jsem naznal, že modré pětky už mám a tak jsem klikl na šedou verzi SNXS79 a za nějakých šest dní byly hodinky včera doma.

Dnes tedy jen lehce shrnu dojmy po prvním dnu nošení. Malinko jsem se obával velikosti, ale díky tréninku s F91 jsem byl připraven. Velikost je parádní a na mé nikterak veliké pracce sedí výborně. Také jsem se bál plechového tahu v kombinaci s mou vlkodlačí srstí, ale i tyto obavy se ukázaly jako liché. Hodinky jsou neuvěřitelně pohodlné, vypadají nádherně, jsou lehoučké a dokonce i pěkně svítí ve tmě. Korunka je možná trošku utopená a hůře se s ní manipuluje, ale nejedná se o žádnou hrůzu. Po prvním dnu mám pocit, že jsem je nosil vždy a to je vynikající vysvědčení pro nový kousek ve sbírce. No a teď pár rychlých foteček mých nových krásek, za které pro změnu děkuji Coolidgemu a jeho cenným radám ohledně focení. Schválně, jestli uhádnete, čím jsou hodinky nasvětlené :-)

 

Šedý sunburst

yxIdQK8.jpg

 

Ksichtík

g1LRPWv.jpg

 

Podbradek

F8gVl5J.jpg

 

Duha na skle

UikvoCa.jpg

 

Černobílé foto nesmí chybět

ROA3tCD.jpg

 

Spona má velmi pěkně provedené logo

dq1hlb8.jpg

 

Pěkně jim to svítí

X65MSe6.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ta šedivá varianta vypadá úúúžasně. Těší mě, jestli jsem ti ve výběru typu pomohl fotkami. Tyhle hodinky za pořízení opravdu stojí. A dojmy z nich máš úplně stejné jako já. Velikost je naprosto v pohodě. Stačí hodina na ruce a jejich menší rozměr najednou vypadá přirozeně. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Krasny fotky, modry jsou moc pekny, ale tahle seda varianta je teda jeste hezci. Rozhodne netuctova. Ja nejak posledni dobou zjistuju, ze me vic bavej takovyhle levny hodinky o dost vic. Vono to zas asi prejde, ale na tohle se proste hezky kouka, navic pokud to nekdo umi takhle blejsknout. A v tom jsou petky obecne velmi vdecny...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky moc chlapiska! DNeska opět na ruce, opět spokojenost a navečer nějaká ta makra než se půjde spát.

 

Abstrakce 1

ChxqoSQ.jpg

 

Podhled

MmjZYxn.jpg

 

Abstrakce 2 aneb vesmírná loď

rGmeTHO.jpg

 

Sunburst

HZiBumw.jpg

 

Několikanásobné odlesky

h4acsbg.jpg

 

A nakonec mobilovka na pazuře

e2wdUXe.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Po nějakém týdnu nošení update k těmto pětkám.

 

Ve zkratce - jsou boží! Za ty prachy i za mnohem větší obnos by byly boží!

 

Delší verze. Díky svým rozměrům o nich člověk prakticky na ruce ani neví. Po týdnu kontinuálního nošení byl přechod na SKX007 na tahu docela znát. Jestli si dobře pamatuju, tak tyhle pětky mají se zkráceným tahem kolem 70 g, takže na ocelové hodinky opravdu příjemná hodnota. Tahu jsem se kvůli konstrukci opravdu bál, ale depilace se nekoná a mé genetické pojivo s předky žijícími v jeskyních i nadále zůstává na svém místě. Samotné zkracování tahu nebylo úplně nejjednodušší (zvlášť, když jsem si nedávno pořídil udělátko na zkracování tahů, které mi zde bylo k prdu), ale vše se zvládlo a hodinky nosím o něco volněji, než s jinými tahy. Lehce nad limit může být samotná výška pouzdra, ale při nošení si toho člověk ani nevšimne. O korunce jsem už psal. Je malinká, utopená, nezajímavá a manipuluje se z ní nejlépe pomocí silných nehtů. Odolný a osvědčený kalibr, který mám i v SKX tichá výrazně hlasitěji díky slabšímu pouzdru a v tichu je zvuk srdíčka slyšet, což osobně vítám. Ciferník je nádherný, vidět je to i na fotkách, ale stříbrný sunburst je někdy velice výrazný a jindy se cudně schovává. Indexy se stříbrným ohraničením si hrají s dopadajícím světlem a člověk se vydrží na zápěstí dívat déle, než je nutné ke zjištění časových údajů. Jsou to prostě hrozně fajn hodinky. Pěkné až krásné, spolehlivé, zajímavé, příjemné a pohodlné. Mají charisma, ale chybí jim machrindex - opět za mě plus.

Už jsem tu zmínil myšlenku, že kdyby mě hodinky nezajímaly a chtěl bych jen přístroj, který bude spolehlivě měřit čas na zápěstí, tak bych volil Casio F91. Po zkušenostech se Seiko SNXS79 mě napadá myšlenka na skladbu mini hodinkové sbírky pro začínajícího chronomagora s omezeným rozpočtem. Na pozici otloukánek, pracovních hodinek nebo časoměrů na sport by to byly zmiňované Casio F91, které zvládnou mnohé eskapády G-Shocků, ale přitom zdaleka tak nepřekážejí. No a na pozici slušných hodinek právě některá varianta SNXS7X. Hodinky, které neudělají ostudu ani k obleku a přitom se jedná o krásně tikající mechaniku s živým srdcem, na které se majitel může dokonce podívat a co víc, tak je to totální In-house. A celá tahle zajímavá sbírečka člověka nemusí stát více než 2500 Kč... Paráda.

 

XW0zaHe.jpg

 

ny6kl4F.jpg

 

A6UkAmd.jpg

 

88O4aj3.jpg

 

dwNPf5z.jpg

 

qnVt8DZ.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pěkná recenze i fotky. Mám z těchto hodinek úplně stejné pocity. Před rokem jsem dokonce uvažoval o tom, že zůstanu pouze u nich, protože nic dalšího v podstatě nepotřebuju. No, nepovedlo se Dnes je mám v hodinkovnici a často se jimi jen tak kochám.

 

A Andy má pravdu. Šedá verze musí být hodně zajímavá a bylo by ideální mí ji k těm modrým do komba.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky chlapiska, pochvala potěší :-)

 

Modré jsou nádherné a navíc o nějaký ten groš i levněší, ale jak jsem psal - modré pětky už mám :-) Momentálně tu sice píšu s SKX na ruce, ale tyhle pětky jsou parádním vstupem do OWG světa.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nějaká ta makra a testování nového stativu. Pracuje se s ním dobře, ale limity jsou na druhé straně přístroje..

 

Laco průhled, který krásně ukazuje známky používání

XYpgwWg.jpg

 

Laco ručky

jj2Ctks.jpg

 

Náladovka želv, tahle se mi líbí

dNnXVNd.jpg

 

SKX007 pod kapkami

vNqWlwQ.jpg

 

No a obligátní pětky poprvé

13AlY2Y.jpg

 

A podruhé

ARRRuXL.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hosi, s tema petkama dete nekam. Dnes jsem byl v Koscomu a meli tam vystavene ty sede 79. Ty hodinky jsou nic moc od vrchu az dolu. Pak se mrknu na fotky tady a nejsem si jistej, jestli jsem se dival na stejne hodinky. Peklo toto. Pritom jsou za par baku...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...