Přejít na obsah

nooskiho hodinky


nooski

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 524
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Pánové děkuji moc za slova chvály, ale zase taková hitparáda to není 🙂 Každopádně mě tyhle hodinky uhranuly a těším se, až spolu něco odžijeme. Což mi připomíná, že mám asi půl roku rozepsané pokračování recenze na SARXy (se kterými to už kroutím přes 2 roky) a stále nemám hotovo...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes jsem se konečně dokopal k tomu, abych dopsal aktualizovanou recenzi na SARXy, kterou mám uloženou v počítači. Čas strašně letí a není to půl roku, ale recenzi jsem napsal již před více než celým rokem. Po přečtení toho, co jsem před mnoha dny napsal, musím konstatovat, že se vlastně nic nezměnilo. Nezměnilo se nic v mém vztahu k těmto hodinkám, svět kolem se však změnil k nepoznání. Nechám tedy bez úpravy promlouvat mé staré já a prachsprostě zde zkopíruji text bez fotek a bez úpravy..

Rok se s rokem sešel a já se na pár řádcích pokusím shrnout dojmy z 365 dnů trvajícího vztahu s mými SARXy035. Jak jsem již psal dříve, byly to hodinky, po kterých jsem pokukoval několik let, a svým způsobem se jedná o splněný hodinkový sen. Časoměrné přístroje nejsou mým jediným a ani primárním koníčkem, takže suma, za kterou jsem tyhle cibule pořídil, byla jednoznačně nejzazším perimetrem dostupných financí. Lituji tedy koupě, trhám si vlasový porost v doprovodu šílených výkřiků? Ani omylem. I po roce, kdy opadla prvotní zamilovanost, je naprosto zbožňuju. Je to však slepé a nekritické vlastnictví? Zase špatně, mají pár mušek, ale s těmi jsem se naučil žít a s velkorysostí jim je odpouštím. Nuže vzhůru na to, k poslechu mi při nočním psaní asistuje cihelné dvojalbum od Pink Floyd linoucí se z nově nabytých a v záběhu hrajících audiofilních sluchátek, takže by z toho mohlo i něco vzniknout. Psaní doprovodím různými fotografiemi, které jsem pořídil za jeden oběh domovské planety kolem naší nejbližší hvězdy.

Chválí vám lidé hodinky často? Z mé zkušenosti zatím vyplývá, že okolní lid zaujmou spíše sériové retro digitálky než krásně zpracovaný kus poctivé hodinařiny. Za rok vlastnictví mi SARXy pochválilo pěkné množství lidí. To číslo tvoří nádherně kulatá nula bez přítomnosti jakýchkoliv dalších čísel. Levná Casia A700 sklidila několik upřímných pochvalných komentářů zatímco SARX035 zůstaly bez povšimnutí. Tohle mě však netrápí, protože navzdory klišoidnímu vyznění jsem si tyhle hodinky pořídil pro sebe a ne pro pochvalné poznámky okolí. Ony totiž opravdu vypadají jen jako hodinky, jako obyčejné a jednoduché hodinky. Ona strohost a jednoduchost ciferníku se třemi ručičkami a elegantním datovým okénkem je neskutečně nadčasová. Kdyby můj tok hodinkových financí představoval horskou bystřinu a ne sporně kapající kohoutek, tak bych lovil ve vodách s označením GS. SARXy mě jednoznačně přesvědčily, že tento typ jednoduchých, ale přesto krásně propracovaných hodinek, je to pravé ořechové na mé chlupaté zápěstí. Malinko jsem se bál, že se mi okoukají a začnou mě nudit. Opak je však pravdou. Tento malý můstek mě přivádí k popisu hodinek samotných a mým ročním zkušenostem.

Nuže samotné pouzdro má elegantní tvar a průměr blížící se 41 mm je přesně tak akorát k mé fyziologii. Hodinky rozhodně nepůsobí nikterak titěrným dojmem, ale zároveň se nejedná o obrovskou příšernost doplňující zlaté řetězy a triko s logem potravin Brněnka. Lesklé plochy se střídají s brusem v naprosté dokonalosti. Pro mě osobně je velmi důležitý boční profil z levé strany, protože na hodinky nacházející se na levé ruce takto koukám často. SARXy jsou v tomto ohledu bez chyby. Profil, výška pouzdra, všechno je v naprostém pořádku. Na pravé straně na pozici 3 najdeme celkem velkou korunku, kterou opět kvituji s nadšením, neb natahování hodinek je hračka.

Na pouzdro krásně navazuje tah (náramek), který je samozřejmě napojen k pouzdru pomocí pevných koncovek. Jedná se o tah tvořený 5 dílky. Tři jsou broušené, dva tenké pak lesklé. Navzdory poměrně organickým křivkám pouzdra jsou prostřední dílky rovné. Osobně se mi toto řešení opravdu líbí a hodinky bych za nic nechtěl obout do nějakého řemenu. Tah dotváří celkový charakter těchto hodinek. Spona je integrovaná a krásně zapuštěná do zbytku tahu. Co se týče nastavení, tak jsem skončil na lehce volnějším stavu. K dispozici jsou i poloviční dílky, ale i tak bych uvítal nějakou formu uživatelského nastavení tahu za chodu. Je mi však jasné, že by tím utrpěla krásná integrace spony.

Exteriér máme pokrytý, je čas na interiér. Ciferník hodinek je na první pohled temně černý s krásně vyvedenými indexy, na které poukazují ručky s dvojí povrchovou úpravou. Jedna polovina ruček je lesklá, druhá pak matná. Toto často kritizované řešení napomáhá vynikající čitelnosti. Ručky samotné jsou krásně dlouhé, hodinová se skoro dotýká indexů, minutová pak zasahuje až po minutovou stupnici. Ona minutová stupnice je pod makro objektivem krásně drážkovaná – detail, který není okem vidět, ale dává vyniknout promyšlenému zpracování. Vrátím se ještě k ciferníku. Ve většině případů je opravdu temně černý, ale pod přímým zdrojem světla se ukáže decentní hnědý sunburst. Tenhle detail naprosto zbožňuji, protože nijak negativně nezasahuje do čitelnosti ciferníku, ale zároveň v sobě nese jistou dávku tajemna.

Ciferník je kryt safírovým sklem s vnitřím antieflexem. Nejde však o pouťový barevný antireflex, ale o bezbarvou úpravu skla, která nechá vyniknout krásám pod ním. Je neskutečné, do jaké míry tato úprava funguje. V mém případě funguje natolik, že focení hodinek je někdy velice složité.

Posledním dílkem, který si zaslouží pár slov je strojek. Začali jsme na nějakých +2 vteřinách za den a nyní se pohybuji na stabilních – 3 vteřinách za den při nošení. S klesající frekvencí nošení se hodinky opožďují více. Rezerva je mnohem více, než udávaných 50 hodin, já naměřil hodin 58. Strojek je viditelný skrz prosklené dýnko. V tomto případě bych uvítal raději pevné dýnko s nějakým pěkným motivem. Strojovna uvnitř je spolehlivá, ale nejedná se o žádný rychlobíjící stroj ani o plynule se pohybující Spring Drive vyznačující se nelidskou krásou.

Chyby? Hned po koupi jsem si všiml asi 3 malých teček z vnitřní strany skla. Dle mě se jedná o vady na antireflexu. V první chvíli mi nedaly spát, ale teď si na ně ani nevzpomenu, jsou vidět jen při specifickém světle. Dále pak bordel na minutové ručce. Holt u mého kusu se s tím robot nebo člověk moc neštval a na lesklé části ručky je vidět nějaký nepořádek. Dokonalost sídlí jinde.

Rád bych se ještě lehce dotkl tématu Diashield. V mém případě funguje fenomenálně. Na sponě a tahu není ani nejmenší známka jakéhokoliv šrámu. A to i navzdory vydatnému kancldivingu. Za rok nošení jsem na hodinkách objevil jen dva mikro šrámy na pouzdře a stopy od kontaktu se sponou na vnitřní straně tahu. Za mě jednoznačné plus.

Takže jak to je? Pro mě se jedná o hodinky, které jsem dlouho chtěl a které naplnily všechna očekávání. Kdykoliv je mám na ruce, tak mi dělají radost. Za rok se mnou zažily spoustu a mám je spojené s důležitými událostmi v životě. Nemůžu je nedoporučit. Pokud chcete parádní hodinky, které vám budou dělat radost, a nechcete si jimi honit ego, tak jsou SARXy035 parádní volbou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Opět nastal pátek a po přečtení obligátní pohádky na dobrou noc děcko spí. Mohu se tedy vydat do pokojíku ratolesti, kde mám zřízený foto ateliér (plechový stolek a světlo na kolo). Dnes nahrávám fotky pár ne tak často focených kousků.

Bulovy koupené zde z druhé ruky poslední dobou opomíjím. A určitě si to nezaslouží. Jsou to krásné hodinky s téměř plynule jdoucí vteřinovkou a velkým charizma. Musím jim pořídit nějaký pěkný řemen, protože NATO je devalvuje...

Krásná korunka s logem ladičky

XwKGyjK.jpg

Klenuté sklo jim dodává šarm

DFRipfK.jpg

Fotky z podhledu stojí za nic, ale hodinkám někdy sluší

2rzckyd.jpg

A jedna lumi. V tomto ohledu jsou hodinky hodně slabé

i4IqCvP.jpg

Dále jsem před čočku objektivu vytáhl jedny Primky, které jsem zdědil po dědovi od ženy. Co jsem si ho pamatoval, tak tyhle hodinky nikdy nenosil, ale kdykoli je svátečně natáhnu, tak si na dědu vzpomenu. Dopřál jsem jim jen očistu a nový řemen, zbytek je tak, jak se ke mě dostaly. Na primkách se mi líbí samozřejmě ruční nátah (ten bych preferoval u všech kousků) a hlasitý rozvážný tikot. Je škoda, že moderní automaty schované uvnitř masivních pouzder nejsou prakticky slyšet.

nGDkXgl.jpg

cH2Zyqo.jpg

Následují švanda hodinky, které mám právě na ruce. Nepřekonatelná čitelnost na světle, nízká hmotnost a tenký profil. To vše za cenu vesnické večeře v zavřené restauraci.

9rCrSaf.jpg

IuEHWVB.jpg

No a poslední jsou solární potápky od Citizenu BN0100. Přesné, odolné, tenké. Čím déle je mám, tím je mám raději. Možná až na ten gumový řemen...

Šroubovací korunka

225SuET.jpg

CaTX5cA.jpg

Na první pohled nudný ciferník dokáže při bližším pohledu ukázat parádní zpracování

3eNKE5g.jpg

A jedna fotka modré lumi, která vůbec nebyla lehce poříditelná

6jBOK1I.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tombas: díky, nějak se to rozrostlo 🙂

Odložím si tu pár cvaků.

Nejdříve petrolejové Kamasu

Ciferník s krásnou strukturou

set1U5h.jpg

Datové okénko z blízka

O56A2P1.jpg

Svítí jak ďas mořský

lLsMviq.jpg

A detail obarvené vteřinovky, Rolex by se měl stydět za své nepovedené výtvory na podobné téma

G8lEhtr.jpg

No a dnes celý den nošené SARX035, popsal jsem je tu už rozsáhle a štve mě, že jejich skutečnou krásnu neumím zachytit.

4zwBL81.jpg

gayj6I0.jpg

atSxmhf.jpg

HfqJw85.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kamil.K: díky moc!

Cesty života chronomagora jsou nevyzpytatelné a tak se stalo, že se ke mě dostala na focení 30ks limitka od Union Glashütte k výročí Koscomu. Níže tedy pár cvaků, které jsem pořídil klasicky pod rouškou všeobjímající tmy a bez předchozí zkušenosti s nošením hodinek.

67gD47u.jpg

Lehce modrá lumi

d5Lz1nw.jpg

Matný cifr

mWVH5KO.jpg

Nelichotivě z podhledu

9zfkXrY.jpg

Detail lumi

3zIsAU2.jpg

One more time

y7VisC6.jpg

Safírová luneta světle modrého odstínu

gpl5shU.jpg

Logo

8Z9ygRr.jpg

Ja ja

Mg1GF19.jpg

Dýnko

GWwj7QW.jpg

Trnová spona (na fotce notně zaprasená )a příjemný řemen

7YeNC6I.jpg

Velká korunka, se kterou je radost točit

GFTkfGQ.jpg

A konečně bok pouzdra, která je kryt gumovým materiálem

U2F0rNv.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky siwi: Jako raději jsem je ponosil jen po obýváku 🙂 Jsou fajn, ale upřímně tohle by nebyl kousek, který bych si sám pořídil. Díky safírové lunetě mi trochu připomínají SNZH pětky a příjemný je lehounce klenutý safír s antireflexem, to já moc rád. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Právě jsem zjistil, že jsem naprosto zazdil metu 1000 příspěvků na fóru... Dlouho jsem zde byl jen tichým členem a relativně nedávno se teprve pořádně rozkecal. Co už včil... Pokračuji tématem z minula, tentokrát v přirozeném prostředí potápek - polévkovým talířem s vodou.

c0b2KoD.jpg

jL8Ypnl.jpg

bcJDbyK.jpg

lS3Dz7j.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Domů dorazily čínské plnotučné tuňáky. Byl jsem nahlodán 5etterovými Willardy, zaujaly mě právě kopírky tuňáků. Klenutý safír s antireflexem, svítící keramické luneta a Seiko srdce uvnitř... Neodolal jsem a dnes dorazily. První postřehy jsem házel do tématu čínskch hodinek a na větší sepisování je zatím brzy. Nahodím tedy jen pár fotek po krátké známosti.

2bW1IWT.jpg

Svítí hezky, luneta modře, zbytek zeleně.

5NhttSd.jpg

Klenuté sklo dodává hodinkám parádní charisma

aJI4VVo.jpg

Opět lumi, není tak silná na první dobrou jako želvy, ale vydrží fakt dlouho

Imkp1bl.jpg

Plnotučná čínská potvora, po zkrácení tahu mají 180 g

rRtToHo.jpg

Černobílá jim sluší, krom lehce modrého antireflexu stejnak barvami neoplývají

lxMfb0Y.jpg

Kus železa

V4gRzHj.jpg

Makro 1

wAoUOC8.jpg

Detail broušených ruček - úprava, která se k potápkám sakra hodí

dc8RiG9.jpg

Jako tank

S1VoecZ.jpg

Signovaná korunka s téměř bojovým motivem

xsnEoky.jpg

Stejné logo je i na dýnku, mimochodem provedení je tak ostré, že by funguje skoro stejně jako pilník

lIZDNs3.jpg

Z podhledu

uYPRiSI.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Přezul jsem prozatím tuňáky na gumu z želv a rázem jsou to hodinky tuze pohodlné, k potápkám guma prostě patří. Tahy jsou na parádu, hadry jsou v našich podmínkách po namočení hodiny vlhké a jen správná guma zaručí pohodlí při všech aktivitách.

Inu vzal jsem je do hlubin

Lehký náznak lumi a modrého antireflexu

Fo3k4h8.jpg

Černobílé vlnky

vDtSSJM.jpg

Opět přichází na řadu AR

1vgAa87.jpg

Lumi v plné palbě

KnwaDsX.jpg

Ještě jednou podobná fotka

61E4z2f.jpg

Železná bestie z hlubin

YOQaWkZ.jpg

S touhle fotkou jsem se sr... štval asi 15 minut grrrr

gl2eEiR.jpg

A ještě jedna tajemná

8WfHyq7.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Dnes mám na srdci 2 témata. Tím prvním je nový hodinkový přírůstek, který mi neočekávaně pořídila žena.  Nevím co jí k tomu vedlo, ale stal jsem se hrdým majitelem digitálních hodinek Casio TRT-110. Jsou obří, lehké a plastové. Za vypíchnutí stojí vibrační alarm a pěkné bílé podsvícení.

Jsou modré a já modrou nerad

Wf7280J.jpg

Svítí fakt hezky

sgYO80f.jpg

Druhým tématem je snaha o focení. Na Instagramu mě zaujal návod na zajímavý způsob pořizování obrázků. Žel navzdory přípravě v podobě lepící pásky, rozprašovače vody a 2 prázdných sklenic na Martiny jsou výsledky tristní. Trochu se mi líbí jen jedna fotka, kterou bych nazval Kamasu 100x jinak

E3kI45z.jpg

Nakonec jsem naznal, že  díky dělnickému původu a nulovému talentu na cokoliv hezkého, se budu nadále věnovat svým rychlocvakům

Citizen BN0100

Mzl4Wur.jpg

0W3X8dC.jpg

Kamasu v běžném postavení

MvngZTh.jpg

A duo pětek SNXS79

QRUGBiF.jpg

IouuIFS.jpg

A SNZH57

KGqF0Ue.jpg

FHIioGX.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Hodinky svého času za jednu Emu Destinovou v kombinaci s Komenským a kolik radosti udělají. Považuju je za nejfotogoničtější kousek v mé sbírce. Svého času se dokonce dostaly do kalendáře. Kombinace šedého sunburstu, velkých orámovaných indexů a silné lumi je nepřekonatelná.

k3XOoi5.jpg

25UZWFK.jpg

FdoBd9D.jpg

pFcREmK.jpg

3sHZxKq.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rozhodl jsem se razit filozofii, že na jedno focení vezmu jen jeden kus. DNes se před objektiv dostaly Seiko SNZH57 - černozlatá varianta povedených pětek, kterou mi darovala žena. Shodou náhod jsem od ní dostal i modré SNZH53 😄 

Strašně mě baví klenuté sklo, které v extrémních úhlech zkresluje pohled na černý a lesklý ciferník. Zajímavá je i skleněná luneta.

0aR4Kv6.jpg

yAq2mkp.jpg

kVWmdL4.jpg

NdZFy7B.jpg

Cirkiio.jpg

jDHG7T3.jpg

bWcsZtS.jpg

0aR4Kv6.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chronobundus je strašný...

Po té, co jsem si pořídil čínské tuňáky jsem začal více sledovat vlákno, jaké Čínské hodinky nosíte. Bohužel se tam nacházely i fotky od @mikymik a jeho božské San Martiny, které se inspirovaly nejkrásnějšími potápkami od Seika tedy 62MAS. Pamatuju si rok 2017, kdy Seiko představilo vlastní reinkarnaci za nekřesťantské peníze a navíc v notně omezeném počtu SLA017. Hodinky to byly překrásné a později představené socka verze (které byly vysoko nad můj rozpočet) se mi nelíbily. Avšak obraz 62MAS se nevratně vypálil do dlouhodobé paměti, kterou právě mikymik oživil...

Samozřejmě má sbírka čítá přespříliš kusů a tak jsem si zároveň řekl, že hodinky si koupím, až něco prodám. Nakonec rozhodl prodej karbonové sedlovky a následný prodej Strapcode tahu, který mi ležel v krabičce roky. Nastřádané střelivo jsem se rozhodl utratit za nové časomíry.

Začal jsem pátrat, začal jsem zjišťovat. Dokonce jsem na Alíkovi psal různým prodejcům Addiesdive, zda li nechtějí zařadit modely s touto inspirací do portfolia evropských skladů. Přece neutratím takové strašné groše za čínské hodinky + výpalné pro nižší formy života (v práci s nimi bohužel příjdu sem tam do styku).

Vše bylo marné, nakonec mě gravitace chtíče stáhla k San Martin a já s hrůzou zjistil, že jsou dostupné snad již jen na gumě. Začal jsem se smiřovat i s touto variantou, ač bych raději vlastnil ve všech recenzích vychvalovaný tah. Oficiální shop mě ujistil, že bude hotov během pár dní a pak si budu moct vysněné čínské časomíry pořídit.

Mezitím jsem objevil on-line obchod, kde byly skladem - varianta jen s lumi bodem a na tahu. Jsa pln radosti jsem zadal údaje k platební kartě a těšil se na onu nádheru.

Druhý den čumím na produkt s popisem sold-out. Píšu panu Číňanovi, jestli jsem koupil poslední kus. Pan Číňan odepisuje, že hodinky jsou nenávratně vyprodány a bude nová verze. Rozhodl jsem se tedy počkat na ni, ač na produktových fotkách vypadala o dost jinak, než má objednaná V3 (ne, nechtěl jsem dobýt Británii). Nastalo období nejistoty, způsobené ne zrovna excelentní komunikací pana Číňana - věřím, že jsem mu lezl na nervy. Nakonec v pátek večer byly hodinky předány DHL a dnes večer doručeny (Pátek - Pondělí tj. víkend + proclení a platba nízkým formám života, naprosto neskutečné: Čína-bohem zapomenutý kraj u největší vesnice v republice)

No a po robotě, kde jsem musel být dnes samozřejmě déle, jsem rozpáral pečlivě zabalený balík, kde mě čekal kufřík shodný s hodinkami Addiesdive. Uvnitř byly hodinky, jejichž obraz mě podvědomě pronásledoval od roku 2017.

Je strašně krátce na soudy a zkušenosti, hodinky jsem ani neponosil, neb mé líné já nebylo zatím schopno zkrátit tah (s pevnýma koncovkama, které přiléhají k pouzdru jak dětská prdel na nočník a s opravdu poctivou sponou). Safírová luneta chodí nádherně, s jemný, ale jasně daným odporem, lícuje tak, jak má. Safírové sklo vystupuje nad lunetu a díky jemnému vypouknutí v extrémních úhlech zkresluje pohled na ciferník. Antireflex je samozřejmostí. 

Samotný ciferník tvořený velkými orámovanými indexy je příkladem čitelnosti. Ručky díky fazetám nabídnou 3D efekt a i při makrofotografii nejsou vidět žádné nedokonalosti. Je to šílené, ale ručky s velkou lesklou plochou s krytím jsou naprosto čisé, naprosto bez nedokonalosti. I moje SARXy mají na leštěné ploše bordel. To stejné logo nebo orámování indexů - vše bez chyby. Pouzdro má ostré hrany a jasně definované přechody, dýnko i korunka nabídnou pohled na žraloka, který je na dýnku zpracován naprosto famózně. 

Armovák lícuje, datum sedí, luneta sedí, lumi je lepší než u želv a k naprostému deklasování chybí jen větší plocha na ručkách, zpracování ruček, indexů, pouzdra, tahu, dýnka, to vše je naprosto skvělé. Zatím vidím rezervu jen v použitém strojku, jehož natahování i nastavování má k dokonalosti daleko - Seiko NH35. Přesnost budu teprve testovat, ale nejslabší článek je pocitově opravdu ve strojku. Od Seika. 

Přihazuju pár rychlocvaků, díky klenutému sklu se fotí fakt blbě 🙂

ys9CWKC.jpg

sAg3T4I.jpg

EJejBZe.jpg

j27yFra.jpg

DWDWZcg.jpg

OGlXqD0.jpg

s0SIcOa.jpg

dN32fMt.jpg

oCee0fq.jpg

6RRjtJF.jpg

bjrcXMm.jpg

iB2PTYa.jpg

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...