Přejít na obsah

Dámské automatiky okolo 15 000


Doporučené příspěvky

Zdravím!!

 

Ráda bych poprosila zdejší odborníky a chronomágy o pomoc.

Jsem ve světě hodinek velkým neználkem, a ač nad tím nejspíše obrátíte oči vsloup, doteď jsem nosila maximálně smartwatch.

Nyní si mám vybrat hodinky za promoce v hodnotě okolo 15 000 Kč.

Až nyní jsem zjistila, jaký problém je sehnat dámské hodinky, když:

 

- nemám zájem o žádné hodinky značek světoznámých módních designérů kabelek a bot

 

- nepotrpím si na kamínky, ozdůbky a cingrlátka

 

- ráda bych zainvestovala do kvality

 

- představovala bych si vkusné automatiky se safírovým sklíčkem

 

Přiznám se, že se mi původně velice zalíbily Ingersol Shawnee IN1318RWH (https://www.galeria-kaufhof.de/p/ingersoll-shawnee-damenuhr-in1318rwh-automatik-multifunktion/2000098354?v=3000534501). Po přečtení řady diskuzí a příspěvků ve fórech jsem si uvědomila, jakého prohřešku bych se nejspíše dopustila. Každopádně pokud by existovaly kvalitní dámské hodinky podobného vzhledu v uvedených parametrech, velice by mě to potěšilo.

 

Dále mě zaujaly svou neotřelostí tyto skeletony (https://www.hodinky-damske-panske.cz/7459-1/a-8092/#lightbox/0/). Předpokládám, že jsem opět střelila vedle, opět ale musím říct, že mě velice zaujal vzhled. Fascinuje hodinový strojek a pokud bych na něj mohla i částečně koukat přes ciferník, z hodinek bych nespustila oči.

 

Pokud by se zde našel někdo, kdo by mi mohl poradit, měl pár užitečných rad a tipů, popřípadě by někoho zde napadly hodinky, které by mým představám mohly vyhovovat, budu vděčná za pomoc!

 

Děkuji mnohokrát!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, vítám tě na fóru, snad se ti tady podaří najít odpovědi na svoje otázky! 

 

Podle tipů, které postuješ, to vypadá, že se ti líbí hodinky s tím netradičním uchycením tahu a s jasně ženským (nepřezdobeným) vzhledem, možná by tě mohly zajímat Seiko SSA863. U těch ale bude asi problém je v Čechách sehnat. S tím se samozřejmě váže to, že si je např. před nákupem nevyzkoušíš, asi je nebudeš moc vrátit, kdyby ti nesedly a reklamace bude taky horší. Nicméně pro představu: 

 

 

aktuálnější možná bude Seiko řada Lukia v automatu, např. 

https://www.seiyajapan.com/collections/ladies

 

 

 

Když se vrátím ke tvým tipům - Ingersoll asi nic moc, ale ty zeppeliny by nemusely být špatná volba. Mají v sobě kalibr Miyota, což je hodinářská značka. Nabídku mají samozřejmě širší a dokonce i pro ženy, zkus se podívat na stránku helveti.cz:

https://www.helveti.cz/zeppelin#s[115][]:1637&s[5][]:&s[55][]:4169&s[121][]:1663&s[125][]:&old_selected_criterion:YTozOntpOjExNTthOjE6e2k6MDtpOjE2Mzc7fWk6NTU7YToxOntpOjA7aTo0MTY5O31pOjEyMTthOjE6e2k6MDtpOjE2NjM7fX0:&rg:&sid:1&h:leftColumn&ics:200

 

osobně by mě ve tvém případě  zajímaly např. Zeppelin 7461-1:

 

post-40502-0-32171600-1501891277_thumb.jpg

 

a popravdě se mi líbí víc než ta řada Lukia, kterou jsem ti dávala do tipů. 

 

Dámských hodinek samozřejmě existuje hodně druhů, ale snažím se nějak reflektovat tvoje představy. Co nabídka Tissot, Certina, Seiko - měla jsi příležitost se podívat? I Longines by mohly být fajn, ale tam by ses asi cenově nevešla, leda s quarzem. 

 

 

Jinak nevím, co sis tady kde prošla, ale možná bych ti doporučila vlákno "Co nosí vaše protějšky" http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/60640-co-nos%C3%AD-va%C5%A1e-prot%C4%9Bj%C5%A1ky/?hl=%2Bnos%C3%AD+%2Bva%C5%A1e+%2Bprot%C4%9Bj%C5%A1ky

 

možná i tam bys mohla najít inspiraci. 

Upraveno uživatelem KatkaB
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moja žena napriklad neznáša kamienky a perleť, nosí malé pánske hodinky na kove, cca 37-39mm.

 

Tu je nejaký výber dámskych automatov:

 

http://www.dutyfreeislandshop.com/ladies-watches?movement=17&stock_status=1

 

http://www.creationwatches.com/products/orient-watches-252/

 

http://www.orientuhren.de/index.php/ladies-watches-c-35?osCsid=m109kb58ap43lo07gl6p1ir110

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Z toho co máš ve výběru to opravdu hodně vede na produkci Longines, ale jak už napsla Katka, ty budou cenově mimo dostah, zvlášť s automatem

 

Jen pro názornost

Ingresoll jsou hodně podobné (tvar pouzdra a uchycení řemínku, bílý gilošovaný cifr,...) na Longines La Grande Classique

https://www.hodinky-koscom.cz/cz/longines-l4-209-4-71-6

 

Zeppeliny pro změnu trochu odkazují netradičním řešením nožek na Longines Equestrian

http://shop.us.longines.com/watch-selector/women-watches/l61314712-the-longines-equestrian-collection-30mm-stainless-steel.html

 

Tam bude problém ale ne jen s cenou, ale i fakt, že do dámských modelů dávají snad jen quartz, s automatem jsou jen pánské verze - byť 36mm snese i dámská ruka, záleží jak je velká...

http://shop.us.longines.com/longines-collections/longines-collections-elegance/longines-collections-elegance-lagrande/l49084716-la-grande-classique-de-longines-36mm-stainless-steel-automatic.html

 

Miyota v těch Zeppelinech není špatná, je to Japonská značka spadající pod Citizen, chtěl jsem doporučit i jejich produkci, ale přijde mi, že v dámských hodinkách taky mají samý eco-drive (quartz se solárním dobíjením akumulátoru)

http://www.citizenwatch.com/en-uk/watches/find-a-watch/

 

Obecně ty skeletony, aby to nebyla úplná čína, budou asi jen s tímto strojkem, vše lepší bude mimo budget

 

Takže aby to mělo štábní kulturu a blížilo se to aspoň trochu zadání a ceně, tak bych se díval ve vodách značky Certina. Protože jsou to hodinky za promoci a mají být na dlouho, vyhnul bych se módním ústřelkům a vzal něco hodně jednoduchýho a nadčasovýho....jenže já jsem chlap ;)

 

Ale ty zeppeliny taky nebudou blbě, pokud se líbí. Zajel bych do helveti to hlavně všechno vyzkoušet a omrknout...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím a děkuji moc a moc za všechny odpovědi!! :)

 

Takovou promptnost a nápomocnost jsem snad nikdy, při vznesení dotazu na některém fóru, nezažila!

 

Dnes jsem měla na ruce ony Zeppeliny a zjistila jsem, že to není úplně ono. Stejně tak Tissoty nebudou úplně můj šálek kávy.

Naopak velmi se mi na ruce pozdávaly Maurice Lacroix. Zkoušela jsem Maurice Lacroix Chronograph Eliros EL1098-SS001-311-1 (https://www.christ.de/product/86954397/maurice-lacroix-chronograph-eliros-el1098-ss001-311-1/index.html). Mrzí mě u nich jen, že mají v sobě quartz. Potěšilo mě ale, že i na průměr 40 mm, mám ještě rezervu na ruce.

Vrátila jsem se tak dnes k dávno zavrhnuté myšlence na tyto Steinharty (https://www.chronoshop.cz/steinhart-marine/steinhart-marine-regulator-white).

Myslíte, že by je snesla dámská ruka, prosím?

 

Děkuji!

Upraveno uživatelem Nella
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je fajn, že jsi byla ty hodinky vyzkoušet, je to docela skok jak cenově, tak stylem....

 

Osobně bych se vykašlal na chrono i s ohledem na požadavek na automat - chronografy s automatem jsou strašně vysoký, protože ten strojek není žádnej drobek...

 

Ty steinhart jsou pěkný, ale dost velký, chce to zkusit. 42mm je kolikrát dost, hodně záleží na obvodu zápěstí, ale ještě víc průřezu (tzv tvaru salámu :)) a šířce. Proti tomu to, jak hodinky sedí, víc ovlivňuje vzdálenost nožek (tzv. lug to lug) a tvar a výška pouzdra, než samotný průměr bez korunky.

 

Znám slečny co můžou mít na ruce klidně hodinky 40mm a pak i takový na který je moc i 36mm. Ve finále se to ale musí líbit tobě, protože nosit je budeš ty.

 

Vzhledem k těm ML, nelíbilo by se ti něco z produkce Junghans?

http://www.hodinky-junghans.cz/

Např něco z řady Max Bill

http://www.hodinky-junghans.cz/spolecenske-hodinky-junghans/3020004-junghans-0274700-max-bill-automatic-4000897385514.html

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak ty se nezdáš:-)

Jak už psal Lamiczka, ta velikost je hrozně individuální. Záleží na tom, jaký máš obvod zápěstí, a záleží na tom, jestli je ten "průřez" spíš kulatý anebo "zploštělý" (lovečák), ale to už opakuju.

Maurice Lacroix, které postuješ, se mi líbí velmi. Velikost 40 mm by už pro mě byla asi na hraně, ale vzdálenost L2L má 46 mm, asi by se to ještě dalo. Chrono by mi nevadilo, jediný problém by byl pohon. Jsou to quartzky, takže to je na tobě, jestli bys to akceptovala. Ono zas dívat se na automaty s tím, že to jsou sice automaty, ale tak nějak mi vizuálně nesedí, a dívat se tak na ně celý život, to je docela blbý. Tyhlety hodinky asi nebudeš chtít prodat, takže to chce opravdu pečlivě zvážit všechno.

Steinhardy jsou taky moc hezké. Mají průměr 42 mm a vzdálenost L2L 49 mm. To už mi připadá dost. Plus jsou tlustý - 13 mm. Nicméně některé módní hodinky jsou taky dost velké a holky je bez problémů nosí. V tomhle hrozně záleží na tobě, co sneseš. Dívala jsem se na nabídku Chronoshopu, píšou, že jsou skladem. Nejlepší bude, když si tam zajedeš a dáš si je na ruku. Jinak když už budeš zkoušet, tak je dobrý se na hodinky podívat i do zrcadla zdálky, ale to už ti asi došlo.

Nabídku Chronoshopu máš zřejmě prolezlou, co Botta-design?
Pak mě napadá ještě Certina Caimano C017.407.16.057.01 - jsou sice pánské, ale s velikostí 38 mm by to asi bylo v pohodě. (Jejich dámská varianta se liší jen velikostí a ty to navíc asi moc neřešíš.)

post-40502-0-80849800-1502047031_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mistr Lamiczka me predbehl, ale uz jsem sem bezel s navrhem Junghans. Tady jsem mel vytvorene vlakno pro kamaradku a nakonec to prave u nich taky skoncilo: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/95601-d%C3%A1msk%C3%A9-hodinky-budget-cca-10-tis-k%C4%8D/

Sice u quartz verze, ale manual nebo automat by mel byt jen lehce nad tvuj budget. Pokud bys kontaktovala mistniho clena MarvinX, tak bys jako clenka fora mohla jeste dostat slevu ;)

 

Taky trikrat podtrhavam a podepisuji, co kolega napsal. Pokud to maji byt hodinky jako darek za promoci, tak peclive vybirej a spis bych sel do nejakeho jednoducheho a nadcasoveho kousku a ne do chron nebo ruznych pruhledu a dalsich komplikaci. Ty hodinky jakozto darek nikdy neprodas a jakakoliv komplikace navic te po case zacne stvat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty certiny si taky myslím, že by byly dobrá volba na jedny univerzální hodinky. Vzít je na kovovým náramku a případně přikoupit kožený řemínek, který z toho udělají rázem jiný hodinky...

 

https://www.helveti.cz/certina-c0354071603700

https://www.helveti.cz/certina-c0354071103700

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Doteď jsem nevěděla, že existují. V jiných modelových řadách Certiny už jsem Powermatic zaznamenala, ale Caimano teprve teď, takže asi bych řekla, že to je opravdu novinka, nevím, jak stará. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nechci být za sociálního ignoranta, ale když se nad tím v klidu zamyslíš, jak moc jsi schopná svépomocí nebo ukecáním rodičů znásobit rozpočet? Hodinky za promoce si představuju jako hodinky, které člověk bude mít na zbytek života, i kdyby si jich měl nedejbože přikoupit dalších pár desítek kusů, jako někteří z tohoto divného fóra :-)

 

Jde o to, že by bylo blbé (obzvlášť v případě mechanických hodinek), kdybys za x roků zjistila, že servis tě bude stát skoro tolik, kolik stojí nové hodinky a jestli tedy nebude lepší tyto odložit a koupit si jiné. U dražších hodinek už člověk radši zaplatí, než je jen tak nechat ležet ladem, protože si jich víc váží.

 

Za 15000 se asi dají koupit hodinky, které vydrží desítky roků, ale žádná oslňující hitparáda to prostě nebude. Při promocích je důvod se trochu odvázat a udělat si skutečnou památku. Když budu brát jen značky známé laickou veřejnosti, tak při:

 

Zdvojnásobení rozpočtu dosáhneš na značky jako Longines, Rado nebo Tag Heuer.

 

Ztrojnásobení dosáhneš na značky jako Omega nebo Tudor.

 

Zčtyřnásobení dosáhneš např. na Breitling.

 

atd. atd. atd.

 

Zesedminásobení rozpočtu můžeš mít Rolex a věř, ty ještě vděčně zdědí tvoje vnučka.

 

P.S.: Jo a odsuzováním quartzu si jen zužuješ výběr. I v krásných dámských Omegách nebo Cartierech za sto tisíc a více můžeš spokojené používat bateriový pohon. Takové hodinky jsou kvalitní na první pohled něčím jiným než tím, že se snaží odlišit rádoby znaleckým mechanickým pohonem od všech těch čínských quartzových mrdek typu Guess nebo Hugo Boss. Ono ostatně existuje nepřeberné množství čínských mrdek i s mechanickým pohonem a stejně žádnou "duši" nemají. Takže směle do quartzu! Dobrým hodinkám to nijak neubere.

 

Hledej přes www.chrono24.cz

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podíval bych se na Seiko Lukia, dělají jak automaty, tak i rádiem řízený solární quartz. Nebo Citizen, taktéž quartz, rádio a solár https://www.timestore.cz/Znacka/Citizen-259/Elegant/Citizen-Elegant-28040 A pokud vyloženě automaty (a swiss made), tak něco s Powermatic 80 https://www.hodinky-koscom.cz/cz/tissot-t101-207-11-051-00 a https://www.hodinky-koscom.cz/cz/tissot-t072-207-11-038-00

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

H32315152  má velikost 34 mm. Přičemž podle mého názoru jsou ve skutečnosti o trošičku menší, protože tu velikost jim dělá ta ochrana korunky. Většinou se prodávají jako dámské hodinky, mám 

 

H32325131.  

Úplně přesně stejnou variantu pánských se mi nepodařilo najít, ale podobné se určitě dají najít v řadě Hamilton Jazzmaster ve velikosti 40 mm, viděla jsem i 37 mm a 44 mm. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A co tyhle? http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/108548-davosa-ternos-200m/?hl=ternos

 

Ja tenhle model mel.  Moc se mi libil na fotkách (njn yachtmaster design), nicmene když mi pak hodinky prisly, tak jsem zjistil 2 věci:

 

1) 40mm je na mne fakt malo

2) Lesknou se jak psi kulky

 

Tak jsem cjvilku zavozoval, ze je prenechama manzelce (moc ji slusely),ale nakonec (vzhledem k tomu, ze neni uplne hodinkova) mi rekla, ze takhle drahy hodinky jsou pro ni skoda, at je radeji prodam a koupim si jiny.

 

Ale fakt mi prisly pro zenskou slusivy!
 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...