Přejít na obsah

Trampoty starýho kozla


morbo

Doporučené příspěvky

Tak jsem asi vynalezl vakcínu na chronobundus. Resp. tak napůl, jako všechno, co dělám - hodinky mě baví furt, ale od posledního nákupu žiju už dva roky plnohodnotný život v podstatě bez komplikací.

Na druhou stranu sem zas nemám moc co dávat, takže pořádně sám nevím, jaká je to vlastně zpráva. Tak třeba zas něco přijde ?

 

post-35198-0-02551000-1568968035_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 98
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

 

Děkuji. Btw ona to není zas až tak těžká písemka, akorát si nejsem jistý, jestli zrovna hodinkové fórum je vhodné místo k rozvíjení podobných teorií :)

Hm, v tom případě je to neřešitelna písemka a propadam :-(. Upraveno uživatelem kuncák7
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale tak vlastně proč ne, jsem dnes v dobrém rozmaru, dozrály mně rajčata, navíc když o tom tak uvažuju, tak na tohle musí bejt člověk asi trochu magor, takže to bude spíš taková cesta do hlubin morbova mozku.

 

Jde v podstatě jenom o dodržení několika základních principů. Já jsem třeba dospěl k tomu, že:


- potřebuju: nějakou klasiku do práce a do hospody + něco do práce a do hospody, když je potřeba, abych měl na sobě košili + něco rozvernýho na volný čas a o víkendu do hospody (takže 3 ks);

 

- všechny hodinky musí být v cca stejné ceně, resp. kvalitě, jinak by mě to fakt sralo;

 

- je potřeba, a to je zásadní, nastavit požadavky, přes které nejede vlak a toho se držet ? no u mě to naštěstí vyšlo právě tak, že v podstatě nejsem schopnej vymyslet nic jinýho / lepšího, než co mám, takže díky tomu mám vlastně klid.

 

Sice to není žádná raketová věda, ale u mě to prostě funguje ...  Jo, a taky dost pomůže, když člověk nemá prachy :)

 

A tímdle to celé začalo (to vlákno mi byl čert dlužen):

post-35198-0-32934300-1569179767_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

PS: Pokud by náhodou někoho zajímala ta moje hodinková kvadratura kruhu, tak (ve zkratce): automat, 41 +/- mm, klikací luneta, aplikované indexy, lumi, day-date, kovový náramek, šroubovací korunka, WR 200m+, centrální sekundovka a hlavně proboha žádný subcifry. Ono to zní sice jako příklad pro pomocnou třídu, ale fakt to není prdel, když to má celé ještě ke všemu vypadat nějak k světu. Což je možná vlastně dobře.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Kua je mi to trochu trapný, bo to jednak není žádná žhavá novinka a taky sem tady tu fotku už kdesi dával, ale se mi tam právě hrozně líbí ta dvojbarevná lumi, tak sem si nakonec řekl že to dám aj sem.

 

Taková ta rozpolcenost okamžiku, svítit, či nesvítit? Ale možná je to jenom nějaká forma sebeprojekce, bo taky občas nevim, kdy mám držet hubu?

 

post-35198-0-22050200-1585599593_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Hmm, nemyslím, že by vlastnictví něčeho jako viz. výše Casio chronomagora uspokojilo na dlouho, určitě ne pokud by to byly jediné hodinky. Tím jsem si taky prošel, když jsem před lety koupil ProTreky s barometrem, o který mi tenkrát šlo. Byly krásné, ve všem vyhovovaly, ale nakonec je vystřídala chytrá sportovní Suunta, pak chytré letecké Garminy, k nim ještě chytřejší Samsungy… A pak jsem si uvědomil, že na tu mechanickou krásu ve vitríně se jen koukám, každý den se mi po ní stýská ale na ruku si ji nedám. Uvědomil jsem si, že na chytrých hodinkách začínám být závislý (asi jako na mobilu), rozhodl jsem se s tím něco dělat. Samsungy jsem daroval, Garminy nosím do letadla a na outdoor, ale jinak jsem se vrátil k mechanice. A zase mne to - po min. 5 letech mechanického klidu - letos stálo pár peněz, i když zčásti šlo o kousky s investičním potenciálem. Naštěstí jsem si po 13 letech ujasnil podmínky, které musí hodinky splňovat a tak mi hrozí jen minimálně, že bych něco koupil a za pár měsíců to se ztrátou posílal dál.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Všecko je pravda. Na druhou stranu mi to v tomdle dystopickym světě začíná dávat čím dál větší smysl, to sou samé noční zásobovací přesuny do ledničky, bleskové výsadky před barák pro zásilky, synchronizace rádiové komunikace přes Teams, to prostě chce spolehlivý, odolný a přesný hodinky. Jo a tyhle se navíc dají použít i jako zbraň.

IMG_4388.thumb.JPG.50adc6f5f0ed7f59252cc420c1c1e0a9.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Sorry ale trošku jsem zas přemejšlel a došel jsem k tomu, že ty naše princezny si vlastně možná ani neuvědomujou některé zásadní návaznosti mezi všema těma „must have“ věcma co máme doma a potřebujeme je k přežití, čili jsem si řekl, že je potřeba to zasadit trošku do kontextu. Prostě něco jako morální hodinkový kompas pro laickou veřejnost.

Kapitola první: nože a kleště.

IMG_6033.JPG.b1de9784765798dd9a8e7fe601da553f.JPG

 

IMG_6046.JPG.929e5cafd6c43ba851d02e6228361ff7.JPG

 

IMG_6096.JPG.dfd3ee20dfda7f779a85ad6e7ce0c541.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...